Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 5 March 2014

Pelupa...


Selamat pagi cantik manis...Hari ni tetiba nk imbas blik cerita masa pregnantkan baby azwa...xsempat nk cerita masa pregnant...skrng ni baru sempat...entry pengalaman bersalin sbr ek...ngah draft...sikit lagi..lni part 1 n part 2 punya pengalaman bersalin...

Sblm tu nk Tempek 1 lah gmbar baby azwa yg kdang2 tu xsuka dibedung..lagi2 tgh hari..musim panas kan...amboi...kaki tu...hehehe..Bj ni dari anak kakak...hehehe..jimatkan...bertuah azwa...baju pink ummi br nk beli..



Tajuknya pelupa...so bnda ni terjadi kat cik mah...sblm ni pernahlah bc entry n dgr pnglmn mommy2 lain yg dieorng jadi pelupa bila pregnant...n mmg sesetengahnya dr awal pregnant lagi..

Cik mah bersyukur sbb xde pulak mengalami pelupa ni...sampailah satu hari tu...

Masa tu antara 31 weeks nk ke 32 weeks mcm tu...kiranya disember thun lps...masa ni pergi kenanga wholesale city (kwc)...tempat biasa jln2 nk cr brng...gsatu kedai tu beli2 brng...pastu hrganya RM142...so bglah RM150...jadinya adalah baki RM8 kan sepatutnya...pastu en suami pun angkat brangnya n kami ke kedai lain cari brng lagi...masa ni beli2 brng harganya RM38...so...kebetulan masa tu ada RM20 & RM10...jadinya nk guna yg RM8 td yg baki tu...

Cari punya cari xjumpa pulak dah...tnyer en suami confirmlah xtau kan.lsbb en suami dah angkat brng yg bnyk tu...

Rasanya aunty kedai tadi tu dah bg bakinya...tp cik mah letak mana...

YA Allah..lmasa tu mmg pelupa gila2 lah...mana ntah cari2 xjumpa juga...huhhh...

Xpelahkan..guna je lah duit lain..k...cik mah yg angkat barng yg RM38 tu...ringan je pun...

Masa dlm kereta..cari2 juga lagi duit RM8 tu..tetap xjumpa juga..huhuh...

PELUPA BETULLAH....

Smpai je rumah..rehat2...mlm tu nk guna brng yg beli td tu yg RM38 tu...tetiba cari2 xjumpa dah...ingt jatuh dlm kereta...to xde..mmg xde pun...hbis selongkar semua plastik..xjumpa juga...

Sudah...

Nasib ingt nm kedai tu...goggle nama kedai nk cari no telefon kedai tu..last2 jumpa juga..syukur sngt...

Bila call tnyer ada tinggal brng x...nasib budak kedai tu baik n gtau mmg ada tertinggal brng...

Huhhh..lega dengar,....skali lagi..PELUPA BETULLAH...

Start dari tu mmg ada 3 4 perkara lagi yg cik mah lupa...smpaikan kdng tu dah mkn pun lupa juga...hahhaha...klaka pulak..dalam 3-4 minggu juga jadi pelupa tu...

Tp sekrang ni alhamdulillah dah...

Xsngka pulak ni terjadi kat cik mah walaupun last2 pregnant...

Mommy2 n mommy2 to be yg lain ada x pengalamanpelupa mcm cik mah??.

Jom share2....






TQ

PUAN MAH





13 00 sudi berkongsi cerita:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum cikmah. hehee. gaya baby tidur comellah! sheila ni belum pregnant pun pelupa sangat. ni makin teruk pelupanya. hahaha. pening juga nak ingat balik apa yang kita lupa tu Y____Y

cik mah said...

Waalakumsalam sheila...la yeker...pyh juga ek mcm tu...bila pregnant ni mmg cpt je lupa...bak kata en suami...ada dua otak...baby n ummi...tu yg konfius...jd lupa terus...hehe

HusnaYusof said...

hahahah cik mah.. kita ni tak ngandung pun mmg pelupa dah camne nak buat.. tp baby azwa nape sarung tangan atas perut tu sayang.. ligat ehh awakk hehehe..

Nursaila Norman said...

comelnya azwa tido..hehehe :))

cik mah said...

Husna...la yeker...kn wat sesuatu ni bg xjadi pelupu..mkn kismis yg dlm botol tu..bagus tau...itulahnya..mmg ligat..lgpun sarung tgn tu besar..tgnnya kecil..asyik tercabut je...

Saila..kaki tu siap le bengkokkan...hahha..tu yg comel tu...

Zila Zainal said...

cumelnyaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!! huwaaa geraaaammmmm

Ecah Ecot said...

ade jugak kot lupa..biase beli barang masuk rumah x bawak barang..tinggal dalam kereta..bila masuk rumah terfikir: aku keluar tadi sebab ape ye?kenapa xde barang ape2 pon..HAHA

cik mah said...

Zila...tq2....

Ecah...la yeker...tu pun cik mah pun pernh juga alami...hahaha...klaka kan ibu mengandung ni..mcm2 hal..

anis suryanie said...

ala... comei-nomei Nye azwa tu tidoq.. geram ngat aihh unty tgok.. hehehe..

betul tu cik mah, anis pun pelupa teruk.. kadang-kadang handpohone pun tak jumpa cari.. padahal ade je dalam poket seluar.. kunci rumah xjumpa cari, sedangkan ade jer kat dalam handbag.. worse nak keluar, tapi tak bawak kunci kereta.. lenggang mak limah je turun umah g kat kereta.. haiyoo, sabor ajolahhh..

anis suryanie said...

ala... comei-nomei Nye azwa tu tidoq.. geram ngat aihh unty tgok.. hehehe..

betul tu cik mah, anis pun pelupa teruk.. kadang-kadang handpohone pun tak jumpa cari.. padahal ade je dalam poket seluar.. kunci rumah xjumpa cari, sedangkan ade jer kat dalam handbag.. worse nak keluar, tapi tak bawak kunci kereta.. lenggang mak limah je turun umah g kat kereta.. haiyoo, sabor ajolahhh..

cik mah said...

@anis suryanie

Klaka la aunty anis ni...pent juga tu dah turun rumah kunci xbw..hehehe....yg best hp kat poket pun mmg slalu xjumpa cari kan...hehehe...mommy to be mmg mcm2 kan..hehehe...take care ye

Sya Mimie said...

rasanya kalau tak pregnant pun akan terlupa juga..hehe

cik mah said...

@Sya Mimie

La yeker...bhy tu...kn mkn kismis tau..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...