Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 9 January 2014

klinik kesihatan gombak setia...

selamat pagi lagi!!!!


minggu ni target nk siapkan tempahan hantaran ...nnti cik mah story...bila dah siap ye hantarannya...pastu siapkan beberapa tempahan tasbih...alhamdulillah rezeki bby melimpah ruah...syukur sngt...

hari ni smngt betul n berkobar2 lama dah nk share tentang klinik yg cik mah slalu p checkup tiap2 bulan n then 2 minggu skali...

kenapa cik mah nk share juga???

sbbnya adalah kerana...cik mah mmg sngtlah berpuas hati ngan layanan dari staff2 kat klinik kesihatan gombak setia ni...

dari awal cik mah g...msa perut xde pun nmpk lagi..smpai sekarang ni kira dah sarat dah...masih ngan layanan yg sngt baik n mesra je...

dulu masa g checkup...g pagi...slalunya kol 8pagi..xpun kol 9 pagi..masa ni mmg ramai sngtlah ibu2 mengandungnya..mmg kena bersabar menunggu giliran..ala masa ni relax je..sbbnya xdelah perut yg xberapa nk okeykan..cuma masa bulan puasa tu je..huhh...cik mah xpuasa pun..sbb mmg xmmpu sngt2..ngan alahan muntah yg sngt kerap..ngan xle mkn...mcm2..so...berkorban demi menjaga anugerah Allah ini...

mmg lah kdang2 tu lmbt sngt nk tunggu giliran..tp bila pk2 blik..ade ke kita tgok nurse tu dok goyang kaki je..xkan..mesti ngah ada patient...

so..bersabarlah..bnyk pahala kita bersabar...

nk elakkan dari kita ni stress je masa dok tunggu no giliran tu..apa kata bw buku untuk dibaca...daripada dpt dosa dok marah2...lagi bgus kita bw buku..at least dpt serba sikit ilmu...majalah pun okey...bacalah majalah PA & MA tu..bnyk manfaatnya tau...cik mah wat macam ni supaya xboring menunggu...xpun..main game..hehehe

cik mah sngt2 menghormati nurse2 kat KK ni..sbbnya..walaupun kena marah mcm ne pun ngah patient2 ni..mereka ttp bersabar n jawab ngan sngt baik...pernah lah tgok dieorang kena marah sbb lmbt bagi no giliran...tp mereka ttp tersaenyum n jawab ngan baik..ye lah..kehulu kehilir tgok dieorang wat keje...kesian pulak...then..bila smpai giliran cik mah...nurse2 ni akan layan sebaiknya..check ngan penuh lembut n ckp ngan penuh kelembutan...bukan sorang..tp semua nurse mcm tu...suka sngt..sejuk hati walaupun dah tunggu lama kan..hahahha..

Bby pun setuju..sbb setiap kali nurse nk check jantung baby guna doopler tu..mesti bby excited nk tendang2 doopler tu kan..nurse pun gelak2 tgok keletah bby..pndai bby bergurau ngan nurse...pernah juga dengar luahan nurse2..yg kadang2 brng2 kat KK rosak..dieorang guna duit dieorang dulu beli..yelah kan..nk tunggu dapat bila pulaknya...nnti xde barang n pengurusan jadi lmbt..patient marah..kesian mereka...

nk dibandingkan ngan KK lain yg pernah cik mah dengar cerita dari M2B yg lain..bg cik mah staff2 kat KK gombak setia ni mmglah yg terbaik...sngt terbaik...ada yg KK tu mmg xscan pun bby..melainkan ada masalah...nk tunggu bledding ke baru nk scan??nk tunggu masalah teruk baru nk scan ke???ish2...mmg bersyukur sngt...sepanjang ke KK ni...dah 3 kali cik mah scan bby..alhamdulillah...

scan pertama masa 10minggu...scan kedua masa29 minggu...n scan ketiga masa 32 minggu...alhamdulillah bby sihat...

ni hasil gambar2 scannya...


daripada bby sekecil2nya...pastu nmpak bdan n kepala..sbb baby dah semakin besar n sihat..so ruang makin kecil..yg bawah skali tu..just part kepala bby...xle dah nk nmpk semua..bby makin comel...n masa ni pun nmpk lagi skali jantina..eh2..tetiba ank ummi excited tunjuk pulak...teka2 bby apa???

Jutaan terima kasih buat KK gombak seta yg memberikan layanan terbaik...
dulu masa kakak cik mah lahirkan zafran pun..nurse ada dtg rumah check n tolong apa2 yg patut...sngt peramah n bnyk bg nasihat n ingtn buat kita yg baru2 nk jadi ibu ni kan....

TQ

PUAN MAH



2 00 sudi berkongsi cerita:

S. Faezah said...

sejuk hati kan cikmah klu dpt layanan mcm ni..bkn semua klinik kerajaan tak bagus :)

cik mah said...

@S. Faezah

Betul tu..xsemua klinik kerajaan tu xbgus n bg layanan ala kadar...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...