Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, 18 January 2014

set bersalin luaran...

selamat pagi....en suami di kampung dari semlam smpai hari ni..mlm ni blik lah...xdpt nk ikut..sbb dah sarat...xlarat nk ddk lama2 dlm kereta travel blik besut ganu...en suami blik melawat nenek...nenek tinggal sorang je...walaupun ada sedara dekat2...tp xbestkan klau xtgok sendiri...raya haji hari tu je blik...

okay..kali ni nk share set bersalin luaran yg cik mah dah pilih...memandangkan dah bnyk baca review n pengalaman yg berpengalaman...so setelah dipertimbangkan...cik mah xnk beli sekali 1 set yg ada jamu2 tu...dah surveey pun tanamera...nona roguy..semua review bgus...tp mmndangkan ada juga kawan cik mah yg beli tp bila masa berpantang xdpt nk mkn ubat2 tu...then ngan param pilis..yg mcm xsesuai je ngan keadaan bby yg kecil..

mama cik mah kata susah t lekat2 kat dahi tu terkena muka bby...kesian kat bby berhabuk2 kan...then ada yg side effect ngan ubat2 tu...xsemualah..tgok pada orang juga lah kan..

so kali ni cerita yg set luaan..setelah survey beberapa barang n discuss ngan mama mana yg patut beli..so cik mah decide beli dari NAWAL HERBAL BEAUTY OFFICIAL...

Harga yg sngt berpatutan n layanan yg sngt baik dai pengedarnya...


yg cik mah beli adalah...(info dibwh dari FB nawal ye...pape cantik manis le refer link ye..)

HERBA MANDIAN...
Memberi kesegaran, keharuman dan ketenangan. Membuang angin, mempercepatkan proses penyembuhan luka bersalin, untuk penjagaan luaran dan dalaman wanita. Sesuai digunakan untuk sauna, tangas, mandian ibu dalam pantang atau kegunaan harian juga rendaman kaki.
RM50.00 SM, RM53.00 SS

BENGKUNG IBU ZIG ZAG
Bengkung Ibu merupakan bengkung zigzag diperbuat daripada kain kasa belacu yang sangat selesa dipakai, kainnya kejap, pemakaiannya sungguh kemas, tidak bergerak menaik atau menurun. Mempunyai 2 tali untuk memudahkan ikatan diketatkan. Untuk kesan lebih baik, sapukan Bedak Panas Syifa ke perut dan peha sebelum anda memakai bengkung. Amalkan penggunaan Bengkung Ibu pada setiap hari semasa 40 hari berpantang. Penggunaan yang konsisten mampu menjadikan tubuh anda kembali ramping, kemas dan menawan. 
RM48.00 SM, RM52.00 SS.

SARUNG TUNGKU HERBA
Sarung Tungku Herba
Dicipta khas bagi memudahkan ibu-ibu bertungku secara tradisional. Ianya diperbuat daripada 100% kain kapas dan dijahit bersama ramuan herba berkhasiat.
RM44.00 SM, RM48.00 SS

TUNGKU BESI...
Menuam perut, menaikkan peranakan, mengecutkan rahim, mlegakan sengal badan, mengurangkan senggugut, melancarkan perjalanan darah, mengeluarkan angin, lendiran dan darah.
Tungku besi ini diperbuat daripada besi tulen, dengan berat 2 kg.
RM35.00 SM, RM40.00 SS

TOTAL: RM50 + RM48 + RM44 + RM35
= RM177..

tp kak ira yg merupakan pengedar di wangsa maju bg cik mah RM170 je...alhamdulillah..kak ira COD kat shell greenwood...
untuk maklumat pengedar n stokis lain boleh refer FB mereka ye...


selain itu..untuk cream panas...cik mah beli dari mak cik cik mah je...mmg elok pakai ni...cream syifa..

krim ni pelbagai guna n diluluskan kementerian kesihatan...ada 35 kegunaannya..tp cik mah share beberapa je ye...
sesuai untuk kegunaan lepas bersalin-sapu n urut tapak kai,perut n seluruh anggota
sembelit-sapu dibahagian perut n banyakkan di sebelah kanan perut
sakit kulit n gatal2-sapu pada kulit yg gatal2
lelah/asma-sapu dibahagian dada n belakang
resdung-sapu di pipi ,dahi n hidung sedikit shj


so..ini je yg cik mah gunakan nnti untuk set bersalin luaran..yg dalaman next entry pulak ye..lagi simple..hehehe...oh ye..pada yg berminat ngan cream syifa ni le r cotact2 cik mah..cik mah orderkan ngan mak cik cik mah ye...email rahmah2287@yahoo.com whatsapp 0146891789..xpun add fb cik mah ye...

TQ

PUAN MAH


11 00 sudi berkongsi cerita:

NinaAz said...

Nina xtaw g nk pakai apa utk pantang. Kalau xpakai apa2 bleh x. Huuuu

cik mah said...

@NinaAz

Itulah kan...cik mah pun xtau...tp bl yg penting je..xnk membazir t xguna...

Sya Mimie said...

bestnya dah nak tmpuh proses berpantang pula.. :)

IMaH said...

pernah jugak try pakai krim syifa ni dulu. best2..imah duk tangguh je nak wat entri pasal set bersalin luar & dalam ni. dah beli barang. buat entri je belum. Tapi betul cik mah.imahpun pilih yg senang pakai & rasa nak pakai je. tak nak beli bnyk2 dgn set jamu bagai sebab takut tak termakan @ guna. nnti membazir pulak. huhu

cik mah said...

@IMaH

Kan2..krim syifa ni bgus...ooo...tu lah..tunggu juga entry imah...lm xde....bz ek nk pindah?kan2...bl ikut keperluan bkn ikut trend...

cik mah said...

@Sya Mimie

Insyaallah mimie....

shima said...

wah saya pun igt nk beli set bersalin nawal ni..macm mn guna ok x? sebab kedai dorang dekat je ngan rmh

cik mah said...

@shima

Alhamdulillah setakat ni mmg puas ht..t cik mah wat review ye

athifah dalilah said...

Krim syifa tu kat kdai herba ade x??brape sbotol???set dlmn puan mah kai ape?

athifah dalilah said...

Krim syifa tu kat kdai herba ade x??brape sbotol???set dlmn puan mah kai ape?

cik mah said...

@athifah dalilah

Ada kot..tp yg jenama ni xde..jenama lain bnyk juga kat kedi herba..set dalaman cik mahpkai gamat zanlus je..alhamdulillah luka jahitan cepat krim n alhamdulillah sihat.l

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...