Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 22 January 2014

Bunga penanggah merah biru...

selamat pagi!!!!!

hari ni ada checkup kat klinik kesihatan...tp tgh hari nnti..so pepagi ni bgn update japlah blog ye...

belek2 ipad..ternmpk pulak bunga penanggah yg cik mah pernah wat masa sepupu cik mah kawin bulan 10 hari tu..la xshare lagi rupanya ngan cantik manis ye...sorry2...terperam lama pulak..share sbb kot2 le bg idea untuk cantik manis semua...pada yg berminat nk tempat pun boleh..ni version paling budget cik mah wat...

mak cik cik mah nk simple je n warna terpulang pada cik mah...so cik mah decide..lelaki biru n perempuan merah...


seperti biasa cik mah guna kain felt...cik mah pilih..merah n pink..biru n kelabu...

buat template..lukis kat kain felt n gunting...wat dlm 60pcs xsilap...


step membuatnya xde pulak snap..sbb mmg nk cepat..last minute mak cik cik mah tempah..nasib stok semua ada...cantik manis mesti le tgokkan..snng je..gamkan je 3 tu...pastu...cik mah watkan tag nama tu..tukar sikit stylenya..hehehe...


pasrt yg susah adalah memikirkan mcm ne nk letak duit tu...huhhh..mmg payah..yelah duit baru ni kan mcm plastik..mmg payah betullahkan...lama gak memikirkan..smpai nk give up rasa..hahaha


tp alhamdulillah..ada juga idea..gulungkan n letakkan pin kat belakang tu...ready sudah....


pada yg follow cik mah kat instagram mesti dah pernah tgok..sape nk follow mehlah: rahmah2287

ni hasilnya sebelum bg kat mak cik cik mah...bila bnyk2 ni tgok comel pulak dah...hahahah...angkat bakul sendiri pulak tetiba kan..


Bung penanggah masa hari kejadian..


pada yg nk DIY good luck ye..nk wat ni kejap je..insyaAllah klau tempah 3 hari dah boleh siapakn..tu klau malas2..klau betul2 n semua warna stok ada..sehari siap dah tau...

nk tgok hasil bunga penanggah lain kat sini ye...




ada beberapa lagi bunga penanggah yg cik mah dah wat untuk customer tersayang...xsempat nk share je gmbar n hasilnya..insyaAllah..akan datang akan dikongsikan..hope dapat mebantu cantik manis yg mecari idea...rindunya DIY....

TQ

PUAN MAH

6 00 sudi berkongsi cerita:

Cik Jelita said...

comel-comel jer bunga penanggah tu...rindu nak DIY jugak. tunggu turn adik ipar kawen la baru boleh nak men-DIY lagi...hahaha...

Rina Ellisa said...

waa simple & nice..

cikmah, Rina nak tutorial letak duit tu boleh?

Pening pikir macam mana nk buat dengan duit RM1 tu.. Y___Y

ni email rina_ellisa@yahoo.com

thanks cik mah :)

NinaAz said...

Cantik2 :)

cik mah said...

Cikjelita:tq2...itulah...kdng2 tusj je nk wat juga....rindu...

Rina:okey2...t cik mah emailye...skrng ni xsempat...bz sikit...

Nina:tq2....

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. cantiknya! awak ni kreatiflah! suka tengok hasil DIY awak (",)

salam perkenalan, first time sheila singgah sini dari blog nina :)

cik mah said...

@Sheila Salim

waalaikumsalam...tq dear...suka diy nk bg inspirasi pada semua..tq sudi singgah....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...