Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, 26 January 2014

set bersalin dalaman...


selamat pagi cantik2 manis semua....wah...sekarang ni rajin pulak update kan..sbbnya..bila ada ide aje...terus taip entry..then schedule kan..sbbnya xmo bg kosong n diam sunyi je blog ni...ye lah kan...nk juga share2 ngan cantik manis semua...

lepas dah share set bersalin luaran hari tu...hari ni cik mah nk share set bersalin dalaman pulak...sebenarnya xle nk kata set..sbb bukan set pun..n bukan bnyk pun barangnya..hahaha

lama gak memikirkan nk amik ape nnti ek untuk dalaman t masa dah bersalin nnti...lama rasanya discuss ngan mama...survey sana sini...last2..mama ckp..masa kakak dulu tu..just mkn gamat je...gamat yg sesuai untuk dalam pantang...

mama kata zaman sekarang ni ada yg xsesuai dah ngan jamu2 ni...daripada membazir beli skali xle nk masuk mulut n xle nk telan..baik xpayah beli...kakak pernah beli..last2 xjadi minum sbb xsesuai ngan badan n bby...sbb menyusukan bby kan...

so cik mah pilih gamat healin je....


yg ni mmg sesaui untuk dalam pantang...so beli 2 kotak jimat RM10...then terus jadi ahli skali...harga untuk 2 botol ni RM124....boleh guna untuk 60 hari...okeylah kan...ni just minum 2 sudu je pagi n mlm....sngt senng n bagus untuk kesihatan dalaman...


ZANIPLUS

Produk rumusan terkini dengan kuasa rejuvenasi Gamodulin® yang diperkaya dengan Beta-Karotena, Bromelain dan vitamin B kompleks. Gabungan sebatian ini mampu memberi manfaat kesihatan dalam membantu meningkatkan daya tenaga dan pertahanan badan, merangsang pembaharuan sel-sel badan dan mempercepatkan penyembuhan luka luar dan dalam.

Bahan Utama ?

1) Gamodulin®   
Membantu memaksimumkan kebolehan badan untuk merejuvenasi

2) Omega 3       
 Mencegah osteoporosis

3) Omega 6        
Merangsang kesihatan pertumbuhan otot dan saraf

4) Vitamin E       
Memperkuatkan sistem imunisasi, Menyingkirkan sel bertoksik & Memperbaiki sistem reproduktif.

5) Vitamin B Kompleks 
 Menghilangkan tekanan serta mengatasi keletihan

selain tu...masa g second checkup kat pusat perubatan islam...t cik mah story second checkup ek...
Dr rosilawati menyarankan minum minyak kelapa dara tu...Dr ckp sngt bgus n memudahkan untuk bersalin...n doktor suruh sapu juga kat bahagian perut...lepas je tu..terus cari...nk beli online lambat pulak smpai..so cari sendiri je...jumpa kat kedai2 kat rumah je...dpat diskaun lagi RM35 dari rm39.90...

ikut yg tertulis kat kotak ni weeks 36 baru dicadangkan minum...so sehari sesdudu dulu..pastu start weeks 37...2 sudu pulak...first time minum tu mmg peliklah kan..tp dah hari2..alhamdulillah okey...sapu skali kat perut smbil borak2 ngan bby gtau t kuar ikut bawah ye...hehehe...insyaAllah...bby dah engaged kata doktor...so bby maintain ye...

ni yg cik mah beli..


semoga dipermudahkan nnti untuk berpantang ngan sebaiknya...insyaAllah...

bakal2 mommy lain pkai ape pulak nnti untuk set bersalin dalaman nnti??

jom share2...


TQ

PUAN MAH

5 00 sudi berkongsi cerita:

NinaAz said...

Set dalaman nina xwat stok pun lagi. Rasanya nk minim herbalife jea kot. Huhu

sheisjaz said...

Jaz xbeli apepun lagi untuk berpantang...adoi..dulu waktu bersalin kan Qaisara, dalam pantang sume guna ubat2 tradisional..kampung style..jamu bagai..But now cam nak beli je yang ada..ntah lah...hahaha..pikir nak bersalin je..hahaha..

cik mah said...

NINA:KAN2...SUSH NK PILIH...OKEYLAH SBB NINA MMG DAH BIASA NGAN HERBALIFE KAN...

JAZ:JAZ DAH BRP BULAN?WAH...BGUSNYA STILL PKAI JAMU2...KLAU SERASI OKEY JE KAN...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak mah. sheila tak reti sangat bab beli set bersalin ni. kak mah amik gamat healin je? boleh beri tips dekat sheila tak? sheila baru masuk 23 weeks. hihi. tapi kepala ni takleh fikir apa pasal set bersalin. harap kak mah sudi bantu sheila. hihi

cik mah said...

@Sheila Salim

Waalaikumsalam sheila...aaa...amik gamat je wat masa ni..insyaallah nnti ingt nk amik jugashaklee...tp tgok keadaan dulu...sbb kakak cik mah amik gamat je masa pantang dulu dua kali..sngt bgus untuk luka dlmn n luaran...nk mkn pun snng n sedap...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...