Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 27 December 2013

Hospital Pakar perubatan al-islam,kg baru


selamat pagi cantik manis...wah nk akhir2 tahun ni...walaupun bz tp menyempatkan juga masa nk update blog..sbbnya..huhh...2013 entry xsegah yg 2012...maklumlah thun yg penuh dugaan...alhamdulillah dugaan yg lebih mematangkan n mendekatkan diri pada ALLAH...

so hari ni nk cerita perihal tempat nk bersalin nnti...

tgok tjuk entry je kan mesti dah tahu kan...

ye...cik mah n en suami memilih Pusat Perubatan Al-Islam, kg baru sbgai tempat untuk bersalin...

sblm ni klau masuk wad ke ape ke yg agak teruk mmg cik mah g KPJ Tawakal...tapi menadang klau xsilap kat KPJ tawakal tu ade 4 doktor lelaki n seorang doktor perempuan je...huhhh....

so..klau nsib masa nk bersalin tu nnti ada doktor perempuan on call...so dptlah..klau x...xdptlah...xnk!!!!

kami nekad nk doktor perempuan menyambut kelahiran bby demi menjaga maruah n aurat...

SEBAB-SEBAB PEMILIHAN:

1-kedudukan hospital yg xsmpai setengah jam dari rumah...n mmg kat kg cik mah pun..dekat ngan rumah masa mjlis cik mah...

2-hospital ni menitik beratkan ciri2 keislaman...dari review yg cik mah baca...sepanjang di wad...ada bacaan ayat2 al-quran yg dipasang sepanjang hari...n ada diberikan al-mathurat smntara menunggu nk bersalin..untuk pembacaan ibu2 supaya lebih tnng...

3-hnya doktor perempuan yg akan menyambut kelahiran...n masa checkup pun hnya doktor perempuan...

4-kos bersalin yg bg cik mah xmhal sngt...mmg kami kena guna duit kami dulu sblm boleh claim ngan company en suami....sbb ni bukan panel..klau panel KPJ...tp cik mah dah wat simpanan awal2 bila tahu range untuk bersalin kat situ...

RM1799-RM2199 untuk bersalin normal...
RM5000-RM7000 untuk bersalin ceaser..

untuk booking RM1500...klau kita xjadi bersalin kat situ...duit deposit akan dipulangkan...

checkup at least sekali kat situ atau dua kali...skali checkup kurang dari RM150...

klau cantik manis berminat boleh call untuk pertanyaan lnjut  03-26931007

tu antara sebb2 yg membuatkan cik mah pilih...

sbb2 yg lain yg klaka en suami bg adalah...en suami nk anaknya lahir ade tulis KAMPUNG...hahahha...xdpt kampung kat kampung kuala besut...kuala lumpur pun jadilah...hahahha...

klaka lah abah kamu ni bby...

sambung skalilah cerita 
checkup pertama kali kat Pusat perubatan AL-islam ek...

sedikit yg agak kurang puas hati....kurang puas hati sbbnya masa tu cik mah sngtlah xsihat...muntah2 teruk..n pening n lemah bdn...then mmg dah set appoiment kol 2.15 petang hari khamis...

masa call nurse pesan dtg kol 2 sebab nk isi2 borang semua..okey..mmg awal dah pun smpai...en suami yg uruskan semua...kat tingkat 1 tempatnya...

okey..isi2 borang kejap je...tp jadi xpuas hati sbb keadaan bdn xberapa sihat ni kena pulak menunggu lama..huhhhhh!!!

ingtkan kol 2.15 tu dah boleh masuk jumpa doktor dah...skali x..kn tunggu no giliran...hahhhhh!!!!

pulak dah...sementara menunggu tu ada 5 kali g toilet sebab muntah teruk..air masak pun xle masuk..2 hari dah xmkn pape sebnarnya..huhuh...ade dlm 6 orng sblm cik mah...

frust disitu..sptutnya bglah tau btul2 kan yg kena ikut giliran..ni bg masa appoiment tp xdpt pun masuk ikut masa tu...

dpt masuk dekat2 kol3 mcm tu klau xsilap...

alhamdulillah doktor mmg sngt2 baik..mmg ada baca review yg doktor mmg sngt baik n peramah...cerita2 n bagi details kat doktor..nama doktor DR NORLIDA...

lepas dh cerita2 doktor scan n bby seperti biasa masih bersujud..smyang zohor ye...hehehe...
doktor pujuk2 sikit bby pun pusing,...bila doktor nk tgok gender..xdpt..bby dok kepit kaki...malu lagilah tu bby ye..ish2...

so..dh set second appoiment hari sabtu 11 januari nnti..masa ni doktor suh bawa buku merah skali...

kejap je jumpa doktor xsmpai 15minit pun..tp puas hati sbb dokotr sngt baik...cuma masa tu jelah menunggu..klau sihat xdelah stress sngt..hehehe...


GMBAR IHSAN DARI GOOGLE..

minggu ni dah 32 weeks dah..alhamdulillah...skrng ni slalu rasa nyilu2 kat bawah tu...mungkin sbb kepala bby kat bawah n rambut bby kot...slalu je gelak2 n senyum sndiri bila terasa nyilu tu..pndai anak ummi nk gurau2 ngan ummi ye...

moga2 proses untuk bersalin nnti dipermudahkan..klau ikut cik mah dulu lahir 8 bulan lebih..maksudnya 32 weeks +++....ops....harap2 bby on time okay..ummi masih bz ngan tempahan..hehehe

TQ

PUAN MAH..

6 00 sudi berkongsi cerita:

cikCT said...

kita check yg masa tak dtg period lama tu pun dkt sini jgk. suka dtg sini sbb doc perempuan sahaja kat O & G dia. tp mungkin environment and servis kat situ kurang sikit..

tp doktor mmg best. kita tak dpt dgn doc norlida tp dgn doc rosilawati dan dia mmg sgt baik :)

cik mah said...

@cikCT

Waaaa...lm cik ct xkomen2 di blog cik mah..hehe...ooo yeker...aa ada dua doktor n mmg doktor sngt baik...terubatlah ht ni menunggu lm kan...

cikCT said...

@cik mah

skrg ni kita mmg pemalas kedaung nk komen kat blog org. tp baca blog exb2b tu mmg hari2.mesti tak miss punya! hihi

cik mah said...

Ct updatelah blog semula..rindulah..

Rosma Mohamed said...

Salam..masa bersalin dengan doc rosilawati ok x?..boleh cerita cket pengalaman bersalin ngn doc ni?

has_serenity said...

@Rosma Mohamed

saya 2 kali bersalin ngan doc Ros, n insyaallah kali ke 3 pun ngan doc Ros....so far ok...doc ros sangat2 baik n friendly, jahitan die pun kemas...n masa menjahit luka xterasa sbb die pandai tarik attention kita...

wpun kelahiran yg ke3, tetap rasa berdebar...huhu..

saya nak tnaya kat sini le...baju baby kita kene bwk banyak x...lupa plak rasa...maknye mmg kene pakai baju hospital kan...anaknye???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...