Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 31 December 2013

Facebook 2013

selamat pagi cantik manis aunty2 semua...bersemngt hari ni nk juga up entry sbb hari terakhir tahun 2013...

wah sekejapnyerlah masa berlalu kan....sngt2 sekejap...saat pling sekejap rasa dlm hidup ni...rasa baru je en suami lafaz akad nikah...ni sekarang nk menunggu hari untung menimang cahaya mata pertama kami...walaupun tahun ni penuh dugaan tp alhamdulillah...sekejap je nk setahun dah berumah tangga dengan en suami tersayang...syukur...


okey...kali ni just nk review tahun 2013 daripada FACEBOOK..menarik juga fb ada wat mcm gini...hehehe...antara yg HOT sepanjnag 2013...xsemualah cik mah amik..t karang berjela pulak entry ni kan...



masa ni kad jemputan barulah nk print...hahaha..majlisnya 2 febuari 2013..tgok tu 1 januari baru terhengih2 nk print....ish2...terima kasih pada mama n ayah yg sngt cool menunggu kad anaknya ni...hehehe...



wah...3 weeks lagi masa tu...suka ngan countdown masa ni kan...terima kasih pada semua yg sngt2 membantu sepanjang perjalanan cik mah menjadi isteri pada en suami....terutamanya BFF cik mah...sngt2 memahami...


TADAA....ingt lagi ni???ni yg DIY tu...smngt tau..smbil2 jalan2 jumpa frame ni beli RM5.90 xsilap..pastu jumpa kat kedai yg huruf2 tu..smngt masa ni nk deko guestbook...alhamdulillah menjadi...suka sngt2...sekarang ni..terletak elok frame ni tepi katil...


tadaa.....alhamdulillah masa ni dah selamat menjadi suami isteri..cuma cik mah pelik napa tarikhnya 31 january ek....????rasanya post ni masa 1 febuari..lmbt agaknya masa kat fb ni...hahaha...xpelah xkisahlah....gmbar ni masa smbut besday en suami yg ke 26....


wah!!!!!ni yg pling best...left job!!!!hahahaha

dengan rasminya kan...dari electrical engineer kepada housewife...horay!!!!

sekarang ni housewife sepenuh masa n jiwa raga..hahaha....lebih gembira...xde tension2 pun..n lebih seronok berbisnes...terima kasih en suami yg sentiasa memberi support untuk isterimu ini meneruskan bisnes kecil-kecilan ini...

then entry yg bawah tu pulak setelah hampir sebulan menjadi surirumah..homework dari en suami...wah...seronok..smbil2 dok rumah...jadi cikgu pulak tetiba pada en suami...

cik mah xpernah menyesal berhenti kerja sebagai engineer....jiwa raga sebagai engineer masih kuat...insyaAllah andai diizinkan masa nnti tetap akan meneruskan kerjaya sbgai engineer..cuma yg tertanam dihati nk mendidik anak dulu menjadi yg soleh/solehah n berguna didunia n akhirat...

teringt sesuatu yg pernah PROF subjek material cik mah ckp...

dulu isterinya bekerja..skrang xkeje dah...tp awak jgn menyesal xkerja suatu hari nnti..(awak2 tu merujuk pada pelajar perempuan..) ini kerana...isteri saya prof juga...cuma saya yg nk die berhenti...jaga 4 orang anak kat rumah...

yg menariknya...sebgai surirumah dengan title PROF...insyaAllah awak akan melahirkan n menghasilkan 4 lagi prof dimasa hadapan...
(4 tu merujuk pada anak2nya..)

inilah yg sentiasa cik mah pegang...sehingga sekarang...insyaAllah..yakin pada diri kita..usaha n insyaAllah..ALLAH sentiasa mendengar DOA hamba2nya....


last skali...
SELAMAT TAHUN BARU BUAT SEMUA KAWAN2 BLOG YG SENTIASA MEMBERI SOKONGAN..


semoga tahun baru nnti memberi lebih makna dlm kehidupan kita n mematangkan kita...tahniah buat semua ex-B2B 2013...semoga kita sama2 menjadi isteri solehah...buat yg sudah mejadi mommy tu..tahniah juga....seronok tgok semua dah jadi mommy..pada cik mah n yg coming soon M2B tu...semoga segalanya dipermudahkan....amin2....

TQ

PUAN MAH.

5 00 sudi berkongsi cerita:

Cik Jelita said...

kejap jer masa berlalu...masih terasa2 awal2 tahun dok sibuk follow blog cik mah ni pasal wedding bagai.tengok dah nak nikah, counting for my baby jugak...happy last day in 2013.insya-Allah jumpa lagi di tahun 2014 ye...

Nursaila Norman said...

selamat tahun baru cik mah :))

Puan Awin said...

slmt menyambut tahun baru puan mah...bertiga 2014 nanti ye...

S. Faezah said...

salam tahun baru cik mah!
eyh sama lah kita..sy pon buat electrical jugak..heheh

Farhain Azmi said...

salam tahun baru cik mah..tuela terasa sekejap masa berlalu kan? tak sangka skrg kita msg2 dah berkahwin. Yong pun terpikir juga nk berhenti keja ni.. buat apa gaji besar tp hati takda di tmpat keja. mmg dh terpikir nk jd housewife n buat bisnes sikit2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...