Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 3 December 2013

sekarang turn ummi...

selamat pagi..hari2 ucapan sama kan...hahaha..itu yg terbaik...hari ni setelah sekian lama dok cerita persiapan baby je..manenya persiapan ummi...????

so sekarang entry ni turn ummi pulak ye baby...xdelah bnyk pun nk cerita...tp nk juga share...sebgai yg pertama kalinya nk jadi ummi ni...xla tau bnyk bnda..tau dari mama n kakak yg banyknyer...
smbil2 tu mak cik2...xpun dari bacaan sendiri...wahhh...nmpk mcm rajin membca je...nmpk je lah kan..hehehe...

perkara pertama yg ummi beli untuk diri ummi adalah susu untuk ummi minum sepanjang kehamilan...tpnya kan....start je alahan..mmg susah nk masuk ape bnda skali pun...mmg xle..kecuali milo....wahhhh...

minum milo pasti bertenaga...walaupun kadang tu terkeluar...

so ummi pilih annum materna perisa coklat itu semestinya..alhamdulillah setakat ni dah beberapa kotak juga habis...tp lepas habis alahan 3 bulan baru minum ngan sngt teratur...cewahhh...konon je kan....berkotak2 dah habis...hasil dari minum susu ni nnti akan cik mah share entry akan dtg pasal details checkup baby ye...

next pulak..ummi beli untuk diri ummi...eh abah juga yg bagi duit nk beli..hehehe...yg semestinya perubahan fizikal yg rasanya mmg ketaralah....ummi kena beli bra n panty yg baru..
yg lebih selesa...bukan ngada2...tp untuk keselesaan yg mana perut n tutttt makin naik je mcm berkilo2...klau pkai yg biasa tu kadang2 rasa mcm sesak nafas...

mula2 tu just beli di aeon big je..hrga pun okey..cuma xbnyk pilihan...1 RM19.90..ni jenis yg sesuai untuk menyusukan bby juga nnti..so jimat ye disitu.,....so okeylah...beli sebulan 1...hahahha...giler kedekut kan..then panty dah pkai mcm panty mak2 pulak dah..hahaha..itu yg selesa kan...

then beli juga bra di fabulous mom...masa ni bnyk sale di fabulous mom..rembatlah dua baru2 ni...cantik juga designnya..ewahhh...RM50 untuk 2 pasang...so...total dah ade 5...okeylah tu kan...rasanya ini penting untuk bakal2 mommies kan..untuk keselesaan....


next pulak....ummi beli lotion skretch mark...ni mcm yg pernah cerita kat entry ni...
gara2...sudah terjadinya sedikit skretch sekitar bahagian untuk menyusukan baby...eh macam malu je nk sebut..heheheh...ops...demi mengelakkan..timbulnya ditempat lain n demi juga elak dari merebak bnyk...beli jugaklah...alhamdulillah..bahgian perut n lain2 berjaya mengatasi dari terjadinya....cewahhh...ni nk bg nasihat..pkailah seawal 3bulan....

yg lain pulak....ummi beli beberapa buku tentang kehamilan...untuk menambah ilmu yg xberapa nk ada ni...hehehe...g cari kat popular..alhamdulillah ade sales..rembatlah lagi kan...itulah yg best...n sambil2 tu cari juga buku untuk nama bby...tp kan..smpai hari ni xde nama yg betul2 fix...huhuhu...mcm ne lah ni kan klau bby kuar awal...harap sempatlah nk finalise...hehehe..amboi ayat,...ke cantik manis ade cdngan nama untuk bby...xkisahlah gegurl ke boboy....


pastu pulak..baru2 ni masa g jualan gudang yg kedua n g daiso ade beli stoking untuk guna masa berpantang...yg kat jualan gudang tu mmg super tebal jugalah lah..RM10 sepasang...so beli 2..then kat daiso..cntik n lebih kurang cuma xsetebal yg tadi RM5...pun beli 2 pasang...yeah2....seronok tau...


oh ye....rasa mcm dah xde je...yg paling best...ummi beli bj baru..hahaha..ni mmg xde dlm perancangan pun...sj2 je...konon2 xmola nmpkkan perut sngtkan..tp bby sj je kan nk juga tonjolkan diri..hehehe...so ummi beli 2 pasng baju yg designnya sama cuma warna lain...yg sesuai untuk menyusu juga nnti.nmpkx ummi mcm kedekut + berjimat...semnjak2 pregnant nk beli semua kena pk yg boleh guna lepas pregnant nnti..ahhahah...tadaaa....

comel x ummi...hehehe...

ni masa nk masuk 6 bulan xsilap...


Masa ni kat wedding kawan uitm merangkap roomate cik mah...

yg ni pulak dah 7 bulan lebih....


ni pulak masa wedding cousin cik mah...props dari cik mah sendiri...nnti cik mah story2 ek...sape kenal yg background tu...hehehe...cik mah punya juga masa wedding...perut berjaya dicover ngan baju yg mama belikan corak2 tu..kena pusing tepi baru nmpk baby bump...hehehe

untuk persiapan berpantang seperti set2 berpantang xpk lagi nk pilih yg mana...huwaaaaa....mama kata nnti baru beli..okey..nasib baik mama expert...yeah...cuma kumpul jelah duitnya okey...so bby kenalahrajin2 n bagi kerjasama kat ummi ye untuk menyiapkan tempahan...xlama lagi dah kena stop sementara...takut2 baby kuar awal kan...hehehe...

next insyaAllah akan share barang2 untuk BREASTFEEDING pulak...xjnji lagi bila ye..tgok pada kelapangan n kerjasama bby..hehehe...

jumpa lagi ye aunty2...

TQ 

PUAN MAH


9 00 sudi berkongsi cerita:

Puan Awin said...

ok x susu anmum materna perisa coklat tu? time awin peknen, husband belikan susu yg sama, perisa vanila... tekak mmg x boleh nk telah dibuatnya...

Petak Bunga said...

berserinya mom to be

Farhain Azmi said...

betul2.. ummi pn kena bt preparation jg..bkn baby je.. tak sabar nak tgk baby cik mah.hihi

permatabiru said...

jemput join Ga saya
http://permatabiru0310.blogspot.com/2013/12/ga-2013-by-permatabiru.html

permatabiru said...

jemput join Ga saya
http://permatabiru0310.blogspot.com/2013/12/ga-2013-by-permatabiru.html

cik mah said...

@Puan Awin

Ooo...cik mah xsuka vanila..tu yg mmg beli coklat...coklat feveret..alhamdulillah okey je rasa...sedap juga..cuma kena wat pekat n ikut sukatan..klau x...xsedap..hehehe

cik mah said...

@Petak Bunga

Hehehehe...tq2..ramai ckp mcm tu...semua ckp mesti bby girl..kn tunggu lah jwbnya btul x ek girl..heheh

cik mah said...

@Farhain Azmi

Kan2...asyik bby je...ummi pun nk gak glamour n brng baru...hahahahha....cik mah pun xsbr juga...

cik mah said...

@permatabiru

Okey..cik mah akn join....tq invite...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...