Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 10 December 2013

Mengagumi kebesaran Allah pd 26 minggu...

selamat pagi cantik manis...hari ni nk share cerita hasil detail check up kat klinik ajwa...sebelum ni pernah lah survey2 nk wat details scan untuk baby...tp last2 mcm xtau nk wat kat mana..hahaha...

last2 lepas baca entry dari mommy to be juga imah...baca sini ek...cik mah terus berminat nk wat details scan kat klinik ajwa juga..alang2 dah nk g klang masa tu...so singgah lah skali kat shah alam kan...

alhamdulillah....lepas baca entry imah..terus je call en suami minta kebenaran n cerita2...pastu en suami setuju n call terus booking..alhamdulillah rezeki anak ummi....

details scan ni boleh wat sampai weeks 26 je..masuk week 27 dah xboleh dah...nasib masa tu betul2 weeks 26....syukur sngt...

malam sebelum g dah ckp2 ngan anak ummi...suh tunjuk gender...almaklumlah...dah nk masuk 7 bulan pun xtau lagi gender masa tu..hahaha...anak ummi ni permalu agaknya kan...

appoiment ngan doktor pukul 12tgh hari...smpai je dftar..n kejap je lepas tu boleh dah masuk untuk scan...

wah...bilik scan sngt2lah selesa ye...suh..semestinya ajak en suami masuk skali untuk sama2 tgok bby wat pe kat dlm rahim ummi ni..hehehe...

masa mula2 je doktor dtg n start nk scan...wah...first time ummi tgok anak ummi ngah bersujud...smbhyang ape tu syg ummi kol 12 tgh hari ni..heheh...awal lagi tu nk zohor..hahaha...pastu...doktor dok pujuk2 suh bby pusng..mmg sngt2 baik doktor pujuk anak ummi...tp anak ummi xmo juga...

anak ummi dok tonyoh2 muka anak ummi kat uri belah kiri rahim...so...doktor xdpt nk tunjuk ummi muka anak ummi...

bila doktor tunjuk je jantung anak ummi...SUBHANAALLAH....ummi kagum sngt ngan kebesaran Allah...mmg jelas nmpk jantung anak ummi berdengup n ade 4 chamber tu...sngt2 kagum ummi rasa...dari jantung..doktor tunjuk perut...buah pinggang...otak...alhamdulillah semuanya sihat walafiat...doktor ckp tulang belakang anak ummi cantik...eh mestilah kan...ummi rajin minum susu..hahahah...

sambil2 doktor dok pujuk anak ummi nk tgok bahagian muka pulak..anak ummi boleh pulak main2 ngan doktor....masa tu doktor pujuk2 xmo pusing..last2 ummi yg kena mengiring..pastu...anak ummi angkat tgn tutup telinga...

gelak doktor...ummi...n abah....amboi2..marah ye doktor bising2 kejut anak ummi ...

last2 anak ummi mengalah juga...itupun pusing sikit je...nmpklah telinga yg comel tu ngan hidung...tp mulut xnmpk...baby tutp ngan tgn pulak..

last2 doktor wat 3D juga sbb nk tgok mulut anak ummi....tetiba je anak ummi cebik kat doktor...

skali lagi semuanya gelakkan anak ummi..pandai ek main acah2...

so..dapatlah ummi sekeping gmbar 3D muka anak ummi walaupun ummi wat 2D detail scan..tq doktor..tp doktor xprint pun...t ummi yg print...

GENDER????

doktor tanya dah tau ke gender???of course lah belum kan..huhu..

doktor punyalah pujuk...alhamdulillah..akhirnya anak ummi tunjuk juga...jelas...pndai pulak ek dok buka kaki tu...nmpk tulang peha skali..jelas...SUBHANAALLAH...mmg bersyukur sngt bby sihat...

gender..walaupun dah rasanya konferm..tp ummi xde pun nk tambah2 bj lagi..so bby kena pkai bj BIRU yg bnyk ummi dah beli..ahahahha...

Girl ke BOY???aunty2 sabar ye....ummi still berdebar...sbbnya nama xpilih lagi..hahaha...so..harap2 anak ummi bersabar smpailah 9 bulan baru kuar..ummi bz btul + bnyk nama yg ummi nk pilih..abah suh senarai pendekkan pun xsempat..ahhaha....

okey...smbil tu cik mah share sikit gmbar scan hari tu...



sesungguhnya...pasti akan mengalir air mata apabila kita sbgai bakal ibu ni melihat anak kita yg sngt sihat dan aktif...jantung yg berndegup sama seperti jantung kita berada dlm diri kita...
MASYAALLAH..mmg besar kekuasaan Allah...Terima kasih atas peluang ini YA ALLAH...

TQ

PUAN MAH





19 00 sudi berkongsi cerita:

cikblueberry said...

Seonoknya bila tgk gambar scan kan..Insya Allah giliran saya pulak nanati

Diyana said...

sama laa kita cik mah.. baby xmau tunjuk muka..
doktor tonyoh2, mengiring pun dia xmau kuar.. nmpk pipi sebelah, hidung ngn mulut je...
syg sgt dia ngn uri dia tu.. hehe

Syaz Rozelt said...

Alhamdulillah baby sihat..terus amalkan pemakanan yg sihat k (peringatan untuk diri sendiri jugak) =)

merahitujambu said...

menangis sy bc..alhamdulilah..doakan sy nk jadi mcm awak jugak dear..jg dri..

AyongAtikah Zaid said...

alhamdulillah semua ok kan...semoga terus sihat2 je ye baby pemalu ni..hehe..

cik mah said...

Cikblueberry...insyaallah akan tiba turn awak pulk...

Diyana....ooo...ade geng rupanya bby cik mah...aaa itulah ...suka sngt dok tonyoh muka kat uri..seronok agaknya...hahahaha

Syaz....aaaa...tp kdng tu selera mkn xde..huhu....syaz pun take care k...

Merah....insyaallah...kmi semua doakan yg terbaik untuk geng2 blogger....

Ayong...hhehehe...tq2...bby malu2....nk kasi surprise lah tu...

sheisjaz said...

Baby malu sangat2 ni..xpe2, xkisah ape gender jnj selamatkan 2 2..insyaallah..

aisyah kz said...

Alhamdulillah..bestnya dpt tgk baby sihat ;)
xsabar nak scan 7bln nt..hii
doakan sy juge yea dear..

s h a said...

Beshnye puan mah.Makin hampir.Seronok dapat tgk scan yg details camni.Semoga puan mah dan baby sihat2 selalu. :) Take care dear.Sha pon rindu puan mah.

PUAN PIA said...

nak nangis rasa tgk kebesaran Allah kn.. take care cik mah... dah pergi kelas mengandung belum?

Miss Wawai said...

cik mah, apa yg xleh buat week 27 tu? kurang faham sket :S

cik mah said...

@Miss Wawai

Oooo..yg week 27 xsesuai kata doktor sbb baby dah besar..susah nk tgok semua part2 dlm badan..untuk weeks 27 keatas slalu wat 4D...

cik mah said...

@PUAN PIA?..cik mah xsempat pun nk g klas tu..huhuhu...sbb hujung thun ni bnyk tol aktiviti...sempat usha2 je...ni pun dah nk masuk 31weeks...mebaca je lah bg tambah ilmu...

IMaH said...

best kan cik mah scan dkt klinik ajwa tu? sonografer dia baik, lembut je. Memang terharu & kagum sungguh bila dpt tengok baby lama2 time tu.

cik mah said...

@IMaH

Aaa...mmg best sngt2....mmg terjatuh cinta ngan cerita imah..bila rasa sendiri mmg lagilah terharu....mcm tu lah br kita yg ibu2 ni tambah excited n phm bila diterangkan...n seronok dpt tgok keadaan bby...

♥ Chacha said...

besttt kannn dpt tgk si kecil ni. rasa tak puas je bila tgk.

Alhamdulillah atas segala rasa ni. Syukur sebab diberi peluang merasa pengalaman membawa si kecil ni ka cik mah. Semoga kita sentiasa dalam lindungan dia. Ameen.

Omeyyy omeyyy baby cik mah. tak sabar nak tunggu dia kuar! hehehe

anis suryanie said...

best Nye.. anis scan y few weeks pun excited.. ni kan pulaj cik mah.. dah Nampak jelas semua.. mst lagi excited..

mst baby boy kan? bestnye.. :)

cik mah said...

@♥ Chacha

aaa..kan2...puas sngt rasa bila dpt tgok bby wat pe kat dlm perut tu..hehehe...xsbr juga nk tunggu bby chacha...smoga kita dapat mengharungi saat2 bergelar ibu ni ngan penuh sbar...

cik mah said...

@anis suryanie

kan2...itulah...bila dah makin besar lagilah excitednya...baby ape tu yg kena tunggu..baby asyik malu2 je..ish2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...