Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 5 December 2013

Dah masuk trimester 3...

selamat pagi...alhamdulillah...dah seminggu dah masuk triester ketiga...iaitu..fasa trimester yg terakhir...insyaAllah...

so....mestilah nk share cerita second trimester kan....

alhamdulillah...btul2 melepasi trimester 1 hari tu..terus hilang segala alahan nk muntah2...pening n segala xlalu makan....perghhhh....dugaan yg hebat tp sngt2 menyeronokkan bila ingt balik...

tersenyum sendiri teringt abah to be yg sentiasa melayan kerenah ummi ni ha...

yg tetiba pulak jadi bila masuk je trimester 2 adalah...wahhh...tetiba je bgn pagi masa kat kg raya haji hari tu...perghhhh....sakit area2 kat pinggul n pinggang tu...mmg xle nk baring lurus..kena senget...kalau baring terlentang terus..konferm payah giler nk bgn n sakitnya rasa mcm tulang belulang area pinggul ni berlaga2...mcm xcukup gris je..hahahah...

pastu pulak...bby suka sngt2lah menempek kat belah kiri bahagian bawah...mmg kalau dah duduk tu nk bgn...YAALLAH...sakit sngt2lah...mmg smpai ke tapak kaki sakit.,.xle nk pijak pun..kena tenangkan n pujuk2 bby baru le bgn..huhu

alhamdulillah juga..masuk trimester kedua ni..mmg berselera makan...syukur...yelah kan..masa trimester 1 pertama mmg xle nk masuk pape makanan pun...
semuanya xlalu..yg lalu milo + biskut je....

trimester kedua juga xde dah mengidam2 lagi...rasa nk makan je ada...tp xde dalah sampai nk nagis2 klau xdpt..hahahha...malu pulak rasa sikit2 nk nangis klau xdpt...
trimester kedua ni mmg sngt suka mkn western...

BURGER + CHICKEN CHOP tu wajib....asal xtau nk makan ape...mesti suh abah to be belikan BURGER...xle yg biasa ek..mesti nk yg special punyer...wah2...rasenyer dekat 15 kali juga makan...tiap2 minggu wajib makan burger...bukan burger MCD...baby xsuka fastfood...hahaha...bby nk burger tepi jalan kat petronas je kat rumah...sedapnyer...nyum2...service pulak cepat..mmg bestlah kan...

CHICKEN CHOP pulak kalau makan sure makan sampai habis licin punyer....sedap btul..mula2 tu takut juga..ye lah black papper kan...tp alhamdulillah...minta kurangkan sosnya...mkn pkai sos cili je..hahaha...tu pun selera...

oh ye...kepelikan yg mmg xpernah sedar pun...dah beberapa kali baru perasan..ntah ape kenalah ngan ummi ni...ade ke bila nk mandi je kan...mestilah nk sabun muka kan,...mestilah tersalah..terambik syampu rambut sabun muka..pastu sabun badan p syampu rambut...huhuhu...bukan sekali ni..berkali2....dah habis sabun dah tu kadang2 baru perasan..eh kenapa bdan ni bau syampu????

hahahhaa....pelik benarlah kan...ke ummi yg berangan ek masa mandi..ntahlah...

yg best pulak...eh best ke???
abah to be pulak yg alahan sepanjang trimester 2 hari tu...
asal makan je mesti abah to be tu nk muntah..loya2 lah...pastu mesti xlarat...sampai muntah2 lepas makan..smalah mcm cik mah masa trimester1 hari tu...ala2...ciannyer abah....kurus jugakalah kejap..kejap je ok...ahhaha..

orang kata klau abah to be yg alah2 masa wife pregnant insyaALLAH dapat anak gegirl...eh ye ke????sepanjang yg tgok..mmg btul tu..sepupu cik mah 2 kali alah2 masa wife die pregnant...skali kuar mmg dua2 perempuan...dari 100kg sepupu cik mah tu jadi 70kg je...oh...ayah amanilah tu...

rezeki baby pulak mencurah2..alhamdulillah...dengan kesihatan yg alhamdulillah...cik mah dapat menyiapkan tempahan tasbih n lain2..syukur sngt...dapatlah beli barang2 bby untuk persiapan bby tau...mesti bby sukakan....sbb tu baby xmeragam dah...mmg baik anak ummi n abah ni lah....pndai ye...hari tu mama en suami yg belikan baju untuk bby...nnti cik mah story pulak yg mama cik mah bg hadiah untuk bby pulak ek...syukur sngt2...

yg last skali..yg cik mah ingtlah ek..sepanjang trimester 2 hari tu..
mmg sngtlah suka berjalan...hahaha...mmg dengan kuatnyer n semngtnya berjalan2...lebih2 lagi klau tujuaannya nk cari barang2 bby..mmg terlupa penatlah n sakit kaki...slalu klau kuar ngan en suami n adik cik mah...tinggal belakanglah jawabnya mereka berdua...hahahha...pastu..blik mulalah..cr en suami mlm2 suh urutkan kaki yg lenguh segala...hahaha...mcm2 ek kerenah...



alhamdulillah...boleh kata trimester 2 ni mmg sngt2 seronok n hepy je walaupun kadang2 tu sakit pinggul susah nk bgn...tp mmg 200% jauh lebih bertenaga dari trimester 1 hari tu.,...syukur sngt2...
TERIMA KASIH ALLAH atas kurnian ini,...

TQ

PUAN MAH

8 00 sudi berkongsi cerita:

Cik Jelita said...

past 2nd trimester ni mesti sangat teruja sangat tunggu nak tatap wajah baby kan? take care k.

Puan Awin said...

alhamdulillah...dh masuk 3rd trimester...banyakkan berjalan ;)

Diyana said...

b'pindah plak eh loya2 tu kat encik suami.. hehe
welcome to 3rd trimester cik mah (^_^)

Nursaila Norman said...

tahniah cik mah..welcome to 3rd trimester cik mah..wpun mcm2 alahan,sakit2 manja itu lah moment paaaaaalinggggg best :)

(●*∩_∩*●) said...

Tahniah Cik mah..
Dah masuk 3rd trimester pun..
Xsabar rasanya nak pegang n cium anak sendiri kan.?

:)

Ecah Ecot said...

Alhamdulillah...sikit je lagi pastu dpt jumpa baby yg ditunggu2..ecah kalo suruh cerita balik pasal 1st and 2nd trim ni rasenya mcm xde ape pon...bby baik2 jek..tp mak die yg x jaga kesihatan..dh darah cair..huhu

PUAN PIA said...

Wah,cpt aje masa brlalu. Rasa cm bru cik mah review pasal kawen.hehe

cik mah said...

Cik jelita...aaa..itulah..bila tgok masa scan lg teruja..bby mkin bambam...

Puan awin...okey dear...hrp2 rajinlh nk berjln..sbb snng pnt skrng ni...

Diyana..aaa...tetiba je en suami yg loya2...tq dear...

Saila....aaa btul tu...masa2 ni moment pling mnjadi knangan...

Betl tu dear...suka bila dpt rasa bby gerak2

Ecah...alhamdulillah sihat kan...ooo...take care tau...

Puan pia....itulah kan..kjp je...skrng ni cerita persiapan bby pulak..




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...