Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 23 December 2013

Hadiah sterilizer & warmer...

Selamat pagi cantik manis semua....sorry lah lama xupdate....bz + xberapa nk sihat...huhuhu...cik mah akan story2 sikit2 ek...insyaAllah nk share semua ngan cantik manis klau boleh....

hari ni cik mah nk share yg dh lama dah jnji nk share...masa bulan 10 hari tu ada g expo baby...ni cerita sikit je ek...kiranya ni hadiah dari mama cik mah pulak untuk baby..

masa expo tu mmg mcm2 beli...terus lengkap rasanya keperluan bby...alhamdulillah...g skali je...  
+ mmg mls nk g bnyk kali pun....so...sambil2 membeli bnda2 yg lain....mama dok tnya ape bnda yg besar2 tu jual n mcm ade promo je....

oooo...smngtlah bgtau mama yg tu steriliser n warmer untuk botol susu baby n untuk cairkan susu baby yg dah dibekukan...

sambil2 tu dok membelek breastpump yg berkenan....ade promo gak...tu yg mmg nk beli tu....tu nnti kisah breastpump cik mah cerita ek....harapalah dapat bersabar ngan mommy to be sorang ni yg agak lmbt pulak nk update...hehehe...

mama pun tanya berapa harga untuk dua2 tu....cik mah smngtlah tnya kat jurujual tu...die kata untuk promo dua bnda tu RM150....wah...!!!!

teruja btul...ada streliser n warmer yg boleh guna kat kereta n rumah....bgtau mama harga tu....

then....yg bestnya....mama cik mah belikan untuk baby..
.mama kata tu sebagai hadiah pertma mak tok untuk baby....

YEAHHHH....seronoknyer....so...mama belikan...jenama autumz.....

alhamdulillah...mmg yg ni bukan dlm list...sbb xla penting sngt2 kan...tp mmg bguslah juga klau adakan...so...untuk testing...gunakan dulu untuk anak kakak cik mah...zafran....yeah,,,,seronoknyer...

bby lum kuar lagi dah dpt mcm2 dr mak toknyer...

pada cantik manis yg nk cari streliser n warmer ni...bolehlah g expo bby,.,sbbnya masa expo ni harga mmg jauh lebih murah...cik mah tau lebih murah sbb cik mah dah usha yg online punya n majalah2 yg berkaitan....harga beza antara RM20-40 juga tau,....so alhamdulillah..alang2 dh g expo..lengkap semuanya....klau ikutkan mmg save dlm RM100 KE RM200 juga tau....

apa-apa pun belilah mengikut keperluan n bdget ye cantik manis...sbb bnyk lagi yg penting2 untuk bby...


nk tunjuk sikitlah gmbar streliser n warmer yg mak tok belikan untuk bby...amik gmbr dr google je...hehehe




sm sebiji ngan cik mah punyer...


FUNGSI WARMER: 
untuk menghangatkan susu yg telah sejuk...yg cik mah tau dari pembacaan kat note warmer tu...warmer ni bukan nk cairkan susu yg keras tu tau..yg kuar dr deep frezer tu....kn kuarkan dulu dari deepo frezer atau peti ais...then biakan susu tu cair..then bila bby nk minum baru panaskan...cara2 nk pkai semua ada kat note warmer yg dibeli...t insyaAllah bila ade bby...cik mah cuba rajin2 share pasal warmer ni ek...

FUNGSI STERILIZER:
Digunakan untuk mensteril botol susu dan peralatan makan yang digunakan baby...contohnyer botol susu lah terutamanya kan... klau xde ni pun xpe je sbnarnya...cuma sterilizer ni menyenangkan kerja n cepat...  cara lain adalah dengan merebus peralatan makannya n botol susu dengan air mendidih.yg ni selalu tgok mama cik mah wat sbelum adanya sterilizer ni...lama juga mama amik masa nk merebus n mencuci botol2 susu ni...rajin mama cik mah...demi cucu2 tersayang...hehehe...

harap2 dptlah bg serba sedikit info untuk cantik manis semua...klau ada yg slah info le r gtau cik mah...cik mah pun baru2 je blaja bab2 barang2 bby ni...hehehe..

TQ MAK TOK BELIKAN HADIAH INI UNTUK BABY...

TQ

PUAN MAH

12 00 sudi berkongsi cerita:

NinaAz said...

Nina pun berkira2 nk beli jugak warmer cm ni. Hehehem nak bf baby bagus2

Cik Jelita said...

sweetnye mak tok ye. lucky baby.

Syu, Syuhada said...

seronoknye dpt hadiah..mesti bby cik mah lompat2 dlm perut tu..hihi

cik mah said...

Nina:kan2...aaa...mmg bgus klau ade ni..memudahkan kerja kan...

Cik jelita:itulah..xsangka sbnrnyer..rezeki baby...

Syu:aaaa...itulah...mmg seronok betul..bukan bby je melompat..mak bby pun rasa nk lompat...hahahha

Fana Aqim said...

waah bestnya..alhamdulilah rezeki anak.. :)

AyongAtikah Zaid said...

wah!!syoknya mak tok bg hadiah pertama...msti ada hadiah kedua ketiga n seterusnya..alhamdulillah rezeki baby...hehe..=)

cik mah said...

Fana:aaa...blum kuar bby dh ade rezeki..syukur..

Ayong:wahhh..hrpnya begitulah..tunggu hadiah dr maklong n pakusu pulak...

izfanora said...

Untg r bby dia..hihi..

cik mah said...

@izfanora

Hehehe..itulah...murah rezeki bby...

S. Faezah said...

wahhh..baby da dpt adiah ye..bestnyeee

anis suryanie said...

tula.. kawan-kawan anis yang g expo baby pun cakap mmg murah menda alah ni time expo..
anis dah tengok harga biasa kat jusco memang jual asing and mahal kot..
bestla baby, dapat mak tok suka blanja mcm2.. hehehe.. mst cik mah tak sabra dah nk tgu baby keluar kan? semoga selamat semuanya :)

cik mah said...

@anis suryanie

kan2...better beli masa expo..so kumpul duit dari skrng tau anis..hehehe....t boleh shopping bnyk2 masa expo...best!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...