Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 20 December 2013

mari membasuh!!!!

selamat pagi cantik manis....hari ni dah jumaat dah...huhuhu....disember dekat dah nk melabuhkan tirai....bnyk nk share...cumanya xsempat..ngan laptop adik cik mah wat hal..lagilah terbantut nk sharenya...

sementara ada masa cepat2 taip entry...simpan kat draft dulu pun jadilah...heheheh...ni baru dpt publish...

oh ye...samalah mcm mommy to be yg lain...mestilah kita2 ni excited nk basuh bj untuk bakal anak kita kan...hehehe....smngt tau awal2 ummi dah beli sabun khas....khas okey...ahahha...pastu siap smngt ajak abah p cari soflan lagi nk bg wangi semerbak bj baby...

al kisahnya...bukan ummi yg basuh....ops!!!!

malas ek ummi ni...mak tok yg basuhkan....ummi ni mmg sngtlah payah nk masuk dapur tu...yg mana mesin basuh kat dapur...hahaha....

xboleh nk berlalma2 di dapur tu...dtg semacam je karang...peninglah...lenguh kaki lah...ish2....

so...ummi tukang kumpul bj baby je n masuk dlm bakul yg ummi dah beli kan untuk baby...alamak...xmuat bakul lah...bj ank ummi bnyk dah rupanya......

ni sabun yg ummi beli...soflan xdelah ek gmbar...soflan pink tu..beli kat giant....


ni cik mah beli masa g kali kedua kat baby outlet sunway tu...dapat diskaun lagi RM2...so jadi RM15...mama kata ni berbulan2 pun le bertahan...silap2 setahun...huyoooo...jimat ni..hehehhe


tadaa.....stoking n sarung tgn ank ummi n abah....bnyk sebenarnya...tp sbb murah kan...so grab je lah...nmpk x biru je lebih...sbbnya ikut nafsu umminyalah..hahaha....ni sidai kat bakul je..sbbnya cik mah beli penyangkut xcukup...lagi pun kecik2 kan..payah nk sangkut...longgok je.letak bawah kipas...dh ade soflan...mmg konferm wangi dah...hehehe


hahahha...tgok perangai ummi to be ni...kejenya sibuk amik gmbar...sidai pun mak tok yg sidai....syg btol mak tok kat kamu bby...tu yg gantung tu..lampin baby...topi...n sapu tgn yg sngt comel...geramnya....


tadaaaa...yg ni pulak gantung kat dlm rumah juga..sbb nk hujan sbnarnya...tempat penyidai ni mmg sngt2lah berguna...abaikan almari buku belakang tu ek yg dah smakin serabut....tok ayah kamu yg suka serabutkan..hahahah...

sekarang ni baju baby lagi bertambah sbbnya nenek aka mak mertua cik mah belikan lagi...amboi2....n dapat hadiah dr kawan2 cik mah...makanya..kn kumpul lagi untuk second trip pulak nk membasuh...wah2....habis dah rak tasbih ummi kena beralih simpan barang baby...maklumlah dok umah mama lagi kan..ruangnya terhad...so ummi dah bungkus2 bj ummi yg xberapa nk muat...klaulah muat blik br kuarkan sml dari bawah katil...hahahha....klau x...sedekahkan pada adik sepupulah jawabnya...

mommy to be yg lain dah basuh bj lum????

ni gara2 basuh awal sbbnya abah to be tu nmpk gayanya mcm nebes je...hahaha...siap suruh packing brng bby dah dlm beg yg abah to be belikan hasil kemenangan tu...hahhaa....umminya ni pulak bz nk siapkan tempahan tasbih...so...kena curi2 masa...yg nk menjahit kat entry ni pun blum menyempat....huhuhu....sbar je lah ha....

TQ 

PUAN MAH

11 00 sudi berkongsi cerita:

NinaAz said...

waaahhh...hehehee.teruja nina tengokkk!!!!

Syu, Syuhada said...

seronoknye cik mah..mesti comey baby cik mah nti, tak sabar nk tgok :)

izfanora said...

Mmg rsa excitedkn..hihi..za ritu pn gitu gak..

cik mah said...

nina:hehehe...kan2...geram ngan bj bby yg kecik2 ni...bila bnyk lagi geram...hahahah

Syu:seronok n excited...insyaAllah...cik mah pun xsbr juga...

Iz:itulah kan..sindrom mak2dah dtg..hehehe

cik hani said...

Cik hani suka sangat kalau tengok blog yang cite pasal nak basuh baju baby ni.. Sangat best dan eksaited

cik mah said...

@cik hani

hehehe...yeker???itulah kan...sbb gream tgok bj2 comel bby..hehehe

S. Faezah said...

excited! xlama dah kan nk jumpa baby! weeeee

anis suryanie said...

seronoknya! tengok baju2 baby.. tak sabar pulak anis nak g beli baju baby.. tapi mak2 kita tak bagi.. awal lagi katenye.. hehehe.. so kena sabarrrr dulu.. huhu

cik mah said...

@anis suryanieaaa...beli awal2 t xde space nk simp[an..kumpul duit dulu..t dlm 5 bulan boleh dah sikit2 beli...

IMaH said...

Baju baby memang comel2!

cik mah said...

@IMaH

Kan2...mmg comel sngt...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...