Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 7 March 2017

Meja solek bilik tidur utama.

Selamat pagi..

Hari tu dah share brng2 yg cikmah beli di IKEA..so Hr ni share 2 barang dululah Ye..

Lama gak tgok2 hasil dr deko kawan2 kat group deko tu,,so save mana2 yg berkenan tu...pilih2 mana yg suka..then buat idea sendiri...

Bilik tidur cikmah warna royal blue mcm tu..so utk naikkan seri n bg bilik nmpk lebih cantik..cewahhh..cikmah decide nk tukar meja solek cikmah..letak meja solek lama dekat bilik tetamu dekat bwh tu..

Meja solek lama warna coklat gelap tu..

So masa kat rumah lama dah save nk yg hrga RM239..pastu masa tgok kat IKEA tu..alamak..MCM xberapa best Je..pastu xkenan sngt Pulak tetiba..skali nmpk yg dari jauh tu RM369 tu...alamak...over budget tu,,,TP pk2 ni skali Je nk beli...mmg cikmah plan nk beli ala2 drawer tu,,then beli cermin besar tu..

Okey2lah..kira2 budget..tolak mana yg xberapa penting...okey..boleh beli.,hehehe..beli 2 unit drawer brusalli ni...then beli cermin yg RM100 tu..

So en suami lah yg pasang ni...TQ en suami...best sngt2...n kayu ni jenis yg berkualiti n berat..mmg jatuh cinta sngtlah...

Ni gmbr meja solek before tu..

Ni masa br2 siap pasang n letak beberapa barang..

Then masa utk gunting beberapa barang.,ada yg recycle Je..

MCM bekas beg tu,,tu dr tempat letak hantaran belah en suami masa tu...so gunakan tu Je lah isi bedak2 semua..then yg lain2 tu beli..

Mcm lampu tidur tu..IKEA punya Je..mesti cantik manis slalu tgok kan..

Yg pasu n bunga tu dr kaison..murah2 Je tu beli..yg batu2 biru tu dekat daiso...beli nk bg meriah sikit pasu tu..hehehe..yg love tu beli dekat romantika...amik 2 lah..kasi berpasangan sikit...






Dlm drawer tu isi bj anak2...Azwa sebelah,,uzma sebelah,,yg atas tu brng2 cik mah n en suami...xbnyk pun barang kami sebab almari kami pun dah cukup sngt besar yer..so situ letak brng kecil2...xpenuh pun lagi..

skrng ni dah lain dah tempat solek tu..dah upgrade sikit..hehe..t cikmah share lain ye..mana yg mampu..kita upgrade slow2...xpyh nk rushing2..rumah sendiri kan,,jumpa yg betul2 berkenan baru beli....xde lah asyik nk tukar2 je kerjanya kan...

bilik cantik manis warna ape???mehlah share...

TQ

PUAN MAH

2 00 sudi berkongsi cerita:

azizah green line said...

cantik! kemas cikmah susun.. baju2 anak dlm bilik cikmah ye.. ingatkan kat bilik dorang

ZULHILMI TEMPOYAK said...

Alhamdulillah.. cantik kan. Kat rumah sy skrg xde meja solek. pakai cermin tampal tu ja. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...