Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 16 April 2012

bunga penanggah aka bunga corsage

AssalammualaikumB2B n Ex-B2B...

Mula2 nk citer benda yg best2 dulu la..heheh...walaupun hati ni meronta2 nk citer yg xbest....huhuhu...
dimulakan mcm ni...cik mah dah berjaya menyiapkan HB cik mah....wawawa....sgtlah rjin...puas hati sgt2 ngan hasilnyer...tpkan..mama cik mah kata ape ke pelik ko letak wrna hijau tu...hehhee...senng je cik mah jwb..ala mama...nk bg naik seri..t cik mah pkai bj warna putih masa nikah...so HB akn kelihatan menyerlah...nmpklah berseri2 t cik mah..hahaha..perasan je la..adoihai...

ala...gmbar mane ek yg dah siap...mfla...cik mah xsempat nk amik..mlumlah..pinjm kamera en tunang...die plak bz...xsemptlah nk amik gmbar...tp yg bestnyer..semua orang sk ngan HB cik mah...sampai ke abg ipar pun suker...hahaha..le bisnes katanya..oooo...tu xterpk lg..mklumlah br blja merangkak..hehhehe...tp cik mah jnji akn upload gmbar ek..tunggu....

Next plak...mama cik mah bg idea suh wat bunga penanggah dr kain felt...ala..mama cik mah tgok dlm diari kahwin cik mah..tp yg mama tgok tu HB kak intan ni..katanyer menarik...then cik mah akn cb mengolah sbaik mungkin untuk merealisasikan impian mama cik mah..hahahha...boleh ke ek???
boleh lah kot..insyaAllah...semua kelengkapan nk mulakan peperangan bunga felt dah bl semalm ngan en tunang...so misi tu akan cik mah citer lain kali...setelah benda biru ni 30% siap ek...biru2... ni la...huhuhuhu....

kasi contoh sikit ape tu kain felt....

ni lah HB yg akn cik mah tukar ke corsage...ni kak intan punyer...
so nntikanlah ye...

Bercerita jg tentang sticker hari tu...dah wat pemilihan kat umah,...haha...cm adik ayah n abg ipar je xpilih la...aaaa...ank buah kesayangan pun xpilih lg..hahha...boleh ke die pilih..hehehe....ok2...semlm p low yat tujuan nk anta gmbar untuk photobuk yg xhabis2 ngan masalah..hrp ni masalah terakhir..huhu....2 buln dah tau...xsbr la...ok2...then p cr2 kertas konon2 nk DIY je kad kawin..then jumpe plak kertas stiker..murah dr jngkaan...so pk sikit2 je..then rembat terus lah....hahha....menunggu masa untuk print n finalise kan design je...korang klau xundi lg tgok  disini

cerita sedih plak lah...huhuh...pasal bnda2 biru tu la...semalam dah berjaya wat setangkai..hahahhaa...kecoh je br setangkai...bg cik mah ok n puas hati je..tp bg mama cik mah xok katanya...pucat la..ni la...reben xkena....ala2...keciwa la...tp kan biler tnyer en tunang...en tunang ckp mcm ni...ok pe...pndailah syg wat...blaja kat mane ni???ala2..malu plak rase bersayang2 ni...

Ntah2 en tunang nk jg hati je kot..hahha...mama suh bl reben lain..ala...t mmbazir la mama...huhu...cik mah berusaha keras untuk mncantikkan supaya xmmbazir n dpt bl reben br..tadaaaa idea muncul....so ok...hr ni cik mah nk p kedai kat sri gombak minta idea kat akk tu..hr tu dah jnji nk jumpe die nk cr kain net warna ape yg sesuai...yes...settle...xsbr nk blik.hheheh...

lg plak..knp bunga cik mah ni kecik je..huhu...kn potong bsar sikit kot...n xpyh bnyak lapis sgt kot...huhuh...xpela...t minta nasihat akk kat kedai bunga tu...ala2...cian kat korang...mesti xphm ape lah merepek cik mah ni...sorry..tutorial sempat nk kongsi...promise2...dpt je kamera cik mah citer hbisan punyer...tp ni lah anta idea cik mah...sorry sgt..xingat amik kat link mane...bnyk sgt tgok smpai xingat....

ni mcm cik mah dah wat....ok kot kan...tgok gmbr ni cntik je...
ni dr website yg tertera kat gmbr...ok lah sbnrnyer if dah bnyak2...lawa sgt....

ape yg cik mah pk..ala xpyhla lawa melampau sgt t bunga pahar ni...t kat pelamin tu orang yg dtg dok tgok bunga...bukan tgok cik mah plak t..hahahha....btol x???hehhe..k la...t kita smbung kongsi2 lg..tatata

TQ..

CIK MAH..

4 00 sudi berkongsi cerita:

IMaH said...

Cantik! saya pun minat snagat dengan bunga tisu macam gambar yg last tu. Ingat wedding nanti nak DIY sendiri bunga tu

Rahmah said...

imah....rahmah ade design br tau untuk bunga tisu ni...smlm p kedai bunga tu pastu ingat nk beli reben..then aunty kedai tu siap ajar design baru...cntik sgt...dah siap dah 1 rahmah wat...t rahmah update ek..mesti imah lg suker yg br ni....

iedaurora said...

bunga tisu nie mmg leceh nak buat paling banyak pun dalam 200 je kot terdaya, ieda x reti menjahit jd fabric HB tu oder je ^_^

Rahmah said...

aaa...rahmah pun target nk wat 200 je...siap dah beli bhn2 semlm..so awal bulan depan le start buat dah...ala2...jhit simple je HB tu...then tarik2 n pasang je..hehhe...order pun ok pe..t ieda try la wat jg..mesti bole punyer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...