Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 27 April 2012

kek atau pulut jadi pilhan????

Lmbat sikit update hari ni...maklumlah mencari2 beberapa idea dulu..sblm mula mengupdate..sbnarnyer bnda ni lambat lagi pk pun xpe je..hahaha...tp sj..nk jg gedik2 pk sekarng ni...ala..nk jg lah sesuatu yg special t masa majlis potong kek atau pulut...nak kn ade bj special ke potong kek atau pulut...erm xpayah lah kot ek..save bdget...malas nk tukar2...pkai yg masa sanding je...klau boleh xmo tukar2 dah bj sanding..hahahaha....walaupun bjnyer xwujud pun lg..tp idea dah ade...so dah start berangan sebenarnyer...

eh2 celotoh benda lain pnjng plak..hahaha...sbnrnyer ade g kenduri tahun lepas...g untuk dua2 belah lelaki n perempuan...gn catering yg sama rasenyer..sbb masa acara potong kek tu..keknyer sama sebijik mcm sebelah perempuan,..wrna bntuk design..mmg sebijik lah..alahai...xde yg specialah mcm tu..huhu....ini kerana katering tu bg kek free...kok ye pun katering tu..tukarlah warna ke..ikut tema..nmpaklah lain...so cik mah xnk kejadian itu jadi kat cik mah...hehehe..

masa raja farah nikah kalau xsilap..mama cik mah ade tgok die potong pulut...then mama cik mah pun cepat je ckp..t masa cik mah pun nk wat mcm tu la...kita tukar kek jd pulut..ape korang rase???ok x???atau nk ade dua2..masa nikah potong pulut..masa sanding potong kek....
ni antara pulut yg bertingkat n hiasannyer..cntik jg kan...

sekarang ni..mcm2 lah jenis kek..ape bntuk korang nk pu n boleh punyer...nk berapa tingkat pun boleh..akan cb direalisasikan oleh mereka yg pakar2 wat kek ni...so..cik mah dah terpikir2..nk wat kek bap tingkat ek???
1
.
.

.
.
.
2
.
.
.
.
3
.
.
.
.
.
atau pun...ground floor je..hahahha...

maksudnyer 1 jela...ala kek ni pun bkn ramai pun nk makan..lebih pada hiasan je n melengkap kan acara je kan...tp nk jg lah..nk kek yg dalmnyer coklat..nyum2...cik mah suker bnda coklat..aiskrim..coklat n sebgainyer...ops..mknn berperisa coklat je tau...hehehhe

yg ni lain jg dr lain...mainan warna...
sape2 yg suker kat bunga rose boleh lah wat kek ni...cntikkan...warna menarik..ade tone..meletop u alls....yg sebelahnyer pun pelangi...bukan luar je nk cntik tau..yg dlm pun knlah cntik...bila potong rase bngga je..tgok kek saya..luar cntik dlm lg lah cntik..hehehheh...gedik.....sorry2...

ade jg kek yg bertema tau...ikutlah korang nk tema kapal terbang ke...burung ke...love2 ke..ape ke...boleh saja...hehehhe...

ni beberapa contoh..tema love2 n kapal terbang...

selain itu jg...wah formal plak kan...hehehe...korang jg leh gn konsep cupcake sbgai kek kahwin korang..cntik jg kan....mcm warna kuning tu...suker la....menyelerakan jg kan....


ni antara yg menarik tertarik...deboooommmm....lain ari lain...tema bantal mcm mawi punyer kek....bunge2....then jungle tu..huyoooo.....
ade jg yg mcm english style sikit...ade patung pengantin kat ats kek...comel jg..hehhe
ni..kalau korng sukerkan yg sgt lain....menarikkan...dah mcm real kot....minat tol menjahit..hehhee
sgt menarikkan...ade terpikir jg lah nk wat kelainan....hahaha...temakan circuit elektrik...wow...complicated t en tunang tgok....hahahhaha....


inilah die....hebatkan..menarik sgt kot..mentanglah konon2 engineer elektrik..hehehhe

Kek korang mcm ne???yg dah dekat2 tarikh nk ke jinjang pelamin tu dah tempah ke???atau korang dpt dr ketering..???orait jg kan...save dah bdget...hehehhe....


opsss....tapikan...cik mah mmg berkenanlah nk kek circuit tu..agak2 dpt bntahan x dr jawatn kuasa teringgi????hahahhahahha...takut nk suarakan....


tata....tq sudi membaca..komen2 lah jg ek bg pendapat...ops..luper plak...picture kredit to google n owner.....

TQ

CIK MAH...

2 00 sudi berkongsi cerita:

iedaurora said...

Better kek tempah sendiri mengikut kehendak kite, kalau katering bagi mmg biase2 je kan...

Rahmah said...

hehehhe...btol tu ieda...at least..kawin sekali je kan...so kek kahwin pun skali je...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...