Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 13 April 2012

menu label n centerpiece n surprise!!!

Sorry2..kali ni bukan nk citer pasal bhn2 yg ade kertas biru tu aka  yg hari tu...tu xsmpt lgi nk review la...huhu...kesuntukan masa sgt....so wat masa sekarng ni...cik mah le citer n kongsi tentang menu label n centerpiece je....tp seperti biasa la ek...PART 1 dl...hehhe...relax2 je...lame lg..hahaha...

ok2...kita teruskan ek...cik mah citer tentang menu label dl la ek...

selepas cik mah cr2 idea..then terbaca la blog akk shakina ni...wow...cntik sgt menu label...bl pk2 blik...ape kata cik mah cb,memandang cik mah pun ade polisterin yg cik mah DIY masa tunang hari tu..so bole recycle je...jimat n cntik...tq so much akk shakina kongsi idea...

MENU LABEL PART 1:

Bahan2 yg diperlukan :-
1) polisterin yg dh siap di deco...
2)bunga2 hiasan..terpulang pada kretiviti korang.
3)design menu label.

Senang je pun...polisterin tu nnti...cik mah nk tukar la lapik n hiasan tepi memandang cik mah punyer kalor krim +merah...untuk wedding..kn tukar la..ikut tema...itu nnti cik mah DIY blik n cik mah kongsi ek..bunga2 hiasan pun nk gn bunga hiasan yg lebih wat bunga pahar nnti...so...2 in 1 la ni..hehhehe...

next plak.part pling cik mah suker...design...huhuhhhh...xla susah mane pun...try untuk wat version sendiri tp berinsiprasikan kak shakina la...maklumlah..budak baru belajar...cik mah try bnyak kali jg nk design ni...then br jap td siap n le r kongsi ngan korang...untuk print t terpulang pada korang nk print kat kedai or print sendiri...yg penting xnmpak comot tau...biar nmpak cool je..hehhe....so jom...beberapa menu label cik mah...

Yg dua ni sure ada...buffet tu pling penting..guestbook..untuk kenangan di masa2 tua...hehehe


yg ni xberapa sure lg...tp wat je dl..hehehe...tgk bdget
so....agak2 ok x ek??? atau B2B ade cadngan ke? amat2 dialukan....

next!!!!!

CENTERPIECE PART 1:-

seperti biasa la...bhan2 yg diperlukan untuk memasak DIY...jom...

1) design untuk Centerpiece.
2) tin kosong yg recycle...
3) lidi
4)gabus n surat kabar....
5)print proses....
6)double tape n selotape
7)bunga untuk deco

Wat masa ni...cik mah cuma dah siapkan design je...ala..ni pling penting...ada design le dah print n le terus DIY nnti....so..tin2 yg diperlukan nnti..mama cik mah dah kumpulkan....so senng la t...seperti biasa..bunga cik mah pun inspirasi dr kak shakina...cik mah bnyk gnkan bunga ni untuk deco...suker sgt...lg pun snng je...untuk kos2 wat centerpiece n menu label ni...t cik mah review lain kali ek...sbb xkira la total kos la...hehehhe...apa tunggu lg..meh lihat design cik mah...

ni untuk di balut pada tin nnti...if B2B nk wat stiker mcm kak shakina pun lg cntik...

lp nk g tau...t cik mah print atas kertas kalor..kalor ape xbp sure lg...so kn la tunggu ek...print kat umah atau kedai pun xpasti...hehhe....ooo...template untuk centerpice ni..le cr kat google je...bnyak ada...ikut yg B2B berkenan ek...


And....yg SURPRISE ialah....

Cik mah wat jg design untuk botol air mineral..hahahha...terlebih rajin sudah...ala...edit sikit je dr yg nk letak kat tin centerpiece tu....so...google la sepert selalu...soooo....t masa wedding cik mah...special punyer mineral water korang akan dapt...tp limited la..xramai pun nk...hehhe..ok..xmo ckp pnjng...moh la cik mah tunjukkan hasilnyer.....

Ok x????cik mah suker!!!!!
cukupla untuk kali ni...bnyak dah tu peningkatan n kemajuan..hahahha....so sape2 nk wat mcm cik mah silalah...cik mah xkisah...B2B lain ni mesti lg kreatif kan...tq....

TQ..

CIK MAH.

4 00 sudi berkongsi cerita:

ayu'shaza amir said...

best-best.air mineral tu sgt menarik.

Rahmah said...

tu la..suker sgt....menarik n xramai lg yg wat kan...

Amytis Yahaya said...

wah..cute! sy pun wat diy jgk..biasa2 punya je..semoga berjaya!pape singgah lah blog sy http://whenheartwhispers.blogspot.com/ ;p

Rahmah said...

tq2...wawawa...yeker..okey2...skrg jg cik mah p melawat blog amytis..hehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...