Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 18 April 2012

tukar plan bunga pahar....

Assalammualaikum semua B2B n Ex-B2B...


dah lame dah tertangguh pasal bnda ni...kali ni cik mah smbung cerita la...bg yg xtau lg..kn baca yg ni dulu la ek..t xphm plak..hehehe...disinilah.......

tq2....seterusnyer br le smbung citer ye...citer nyer begini...cik mah dah plan nk wat bunga tisu aka bunga crepe as bunga pahar...tp kan..biler dah wat2...nmpak mcm biase je..ok n cntik je..tp msih blum ditahap puas hati la...so kn la pk2 plan lain...then cik p kedai bunga kat gombak prima...wow...aunty tu bg idea yg sgtlah bernas untuk bunga pahar....hatiku sgt2 lah tertawan ye...so....yg kertas dah ade ni.kita tukar untuk gn untuk centerpiece je t..sbb mmg dah plan awal nk gn material ni jg..so xla membazir..bl pun xla bnyak sgt...biase2 je....ni pun antara part 2 untuk yg ni ye...sebb deconyer nnti menggunakan bunga ini jg....yg ni plak ye...

so marilah cik mah citer nk wat bunga ni...walaupun rasenyer semua dah tau...tp xpela..kot2 ade yg br tau..hehhe...xslah nk kongsi lg...biase je...tp cik mah suker warna bunga ni...ni yg blum sepenuhnyer tau...t dah siap sepenuhnyer...sure korang pun suker..hehhe...perasan je la cik mah ni...k jom..bhn2 seperti di link yg td ye..tq..

MENU LABEL N CENTERPIECE.....PART 2...


ni yg mula...dr kertas bsar..korang potong pada saiz yg korang nk...nk bsar bunganyer potong bsa ye...
next dawai yg pnjng2 tu gunting ikut saiz yg korang nk..ala senng..ikut rase korang je..secukup rase..
ni plak biler dah lipat2 n ikatkan ngan dawai dekat tgh2 ye...

ni selepas korng tarik2 kan kelopak td ke arah atas...snng sgt...wat selang2 n kiri n kanan tarik...
ni hasilnyer yg cik mah wat mlm tdi...dlm 30 kuntum dah siap...hoyeee.....
Ape yg besnyer hari ni cik mah nk kongsi citer..

sj je bw kertas bunga yg dah potong ni..konon2 nk wat dekat opis masa rehat t...hahha....then masa rehat turun workshop bwh bwlah kertas ni...yg bestnyer...sape kata lelaki xle wat kraf2 ni n bunga2 ni...hbs 1 workshop kat tmpat cik mah ni wat bunga ni slpas cik mah bg tutorial..hahhaa.kat workshop ni semua lelaki...bpk2 orang dah tau......yg lg best...dieorng wat lg lah cntik n kemas kot...kalah kot yg cik mah punyer...berseni tau..bukan hnyer seni pada skru n spanar je ye...dptlah dlm 30 kumtum lg...yeyyee....seronok sgt2....TERIMA KASIH sgt2lah diucapkan ye sudi menDIY bersama cik mah...


ok...till here...t kita sembng next step untuk Centerpiece ye...tunggu tau....


TQ..

CIK MAH.....

4 00 sudi berkongsi cerita:

dyh said...

saya pn terfikir idea ni..tp still mencari idea lain

Rahmah said...

Ade bnyak jenis kertas le pilih....yg ni xbp comel sgt klau wat bunga pahar...so cik mah dah tukar jenis kertas..ade yg dekat bunga pahar tu...nice n lg lembut...try la...jenis kertas fiber..murah jg...gud luck...

Ninie said...

Thanks Cik Mah...Ninie dah lama nk wat bunga ngn crepe ni, tp xtau cane...wah,nati ninie try wat....

cik mah said...

Oooo...welcome....trylah ek....mesti lagi cntk...t tunjuk cik mah ye...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...