Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 9 January 2015

Bubur: ikan bilis + bayam + tomato ceri

Selamat pagi..alhamdulillah..hr ni semngt nk update lagi cerita bubur Azwa...ni cerita lama dah...nmpk tu 28 okt...TP biasalah..xmenyempat...so..bila ada masa cepat2 taip sikit2 n draft...

Hari tu cik mah try sayur bayam pulak utk Azwa..mak tok Azwa yg belikan bayam...mak tok belikan bayam yg bulat-bulat tu...pastu ummi habiskan lah stok tomato ceri...

pastu cik mah gunakan ikan bilis yg mmg dah siap2 diblend.so senng masa nk pkai..masukkan je beberapa sudu..ikutlah ek nk bnyk ke sikit ke...sedang2 lah senng..hehe


Pastu masaklah MCM bubur biasa...cuma sayur bayam tu masuk lmbt sedikit je..xnk bg terlalu masak sngt...oh ye...make sure...sayur tu dicuci dengan bersih ye...celah2 daun tu..renda lah lama sikit..pastu bilas banyak kali ye...eh...dah MCM bilas kain pulak..hahaha

Tadaaa...siap n belah Azwa makan...

Ummi Azwa pulak terkejut..SBB laju benar die makan...suka ye sayang...okey...sayur bayam dah pass....ummi sngt seronok tgok Azwa suka mkn dah skrng ni...

Smngt nk cuba resepi2 baru lagi...

Siapa ada resepi western utk bby???.

meh2 share ngan cik mah...

TQ

PUAN MAH

9 00 sudi berkongsi cerita:

hanisah said...

cuba buat spaghetti, blend bwg merah,bawang putih ,tomato & carrot,lepastu masak sampai pecah minyak,masukkan ayam/daging cincang, boleh masukkan cheese kalau nak, jangan lupa rebus spagetti..anak saya makan spagetti je, kuah dia tak nak, maybe sebab saya masak tak pecah minyak jadi masih terasa bawang2 tu..selamat mencuba!

MizzTina said...

danish lak xsuke bayam..hehehe.. bgs azwa!!

cik mah said...

Wah..mmg tercari2 resepi spagetti utk bby..horay2..le try..cheese dah beli..tq2...xsbr nk try...

cik mah said...

Oooo yeker...kn try jugaklah..campur ngan sayur2 lain...

dorsett pink said...

Wow. Licin die mkn.. nanti bole la saya cube buat utk anak saya

www.dorsettpink.blogspot.com

cik mah said...

Tu lah..seronok tgok..good luck

May said...

Nice...blog hopping here...

May said...

Nice...blog hopping here...

Sya Mimie said...

Xsabar pula nk try. Kt zahra.. Seronok tgk azwa mkan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...