Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 13 January 2015

Tips duduk elok-elok...

selamat pagi...alhamdulillah diberikan kesempatan lagi utk menulis..hari ni nk share tips sikit je...

nk tulis tajuk panjang sngt...so tajuk sebenarnya tips duduk elok-elok atas carset..

cik mah xdelah pandai sngt pun bab2 nk bg tips ni..tp dari ape yg cik mah dah wat..alhamdulillah..azwa diam elok2 je atas car seat die...azwa..cik mah mmg letak dlm car seat dr lahir...g mn2 akn letak dlm tu...cuma klau dekat2 ngan abahnya ..cik mah pegang..klau ngan cik mah je..mestilah atas seat die..antara gmbr2 azwa dr kecik..

Antara yg cik mah wat adalah..make sure azwa kenyang Sblm diletakkan  atas car seat.pertama.kiranya sebelum nk kuar tu dah bg susu atau mkn siap2...


Kedua...biakan azwa dlm keadaan selesa..pampers dah tukar..bj bersih n selesa...slalunya cik mah Akan travel lepas azwa bgn tdo dah siap mandi n minum susu atau mkn..

Ketiga...Ada mainan yg die suka n benda yg die suka belek2...mcm azwa die suka mainan die..yg bunyi2 bila die pegang...so..tu mmg wajib Ada..


Keempat...suara umminya yg sedap..ehhe...sbb sambil2 tu ummi Akan zikir asma ul husna..feveret azwa ni tau..xpun lagu tepuk amai amai...n feveret die juga lagu 31 ogos..insyaAllah diam die bersuka2 tepuk tgn dgr ummi nyanyi tau..

Kelima..kedudukan yg selesa..cik mah letakkan azwa di sebelah tempat driver..so die boleh tgok muka umminya ngan jelas smbil senyum2...kdng tu letak juga di belakang...Alhamdulillah azwa okay je mana2 setakat ni..


keenam pulak..suhu yg selesa...jgn terlalu sejuk sngt air cond..t die rasa xselesa nk main..kot2 t bersin je...n cik mah bw tuala azwa yg ada hood tu...ala2 bedung tu...so sangkut kat car seat die elakkan matahari kn muka die n t le wat die marah sbb silau n xselesa..

N last skali..bc doa naik kenderaan sm2.. alhamdulillah..azwa dh pndai dr 6 bulan tadah tgn masa ummi bc doa..ummi yg terkejut...syukur sngt...n..sembang2 lah ngan die sepnjng perjlnan...

ini je tips cik mah bila travel berdua ngan azwa..hrp2 dptlah mmbantu serba sedikit ye...

cantik manis ada tips lain..jom share2...

TQ

PUAN MAH





4 00 sudi berkongsi cerita:

MizzTina said...

yay!! blh jenjalan dgn ummi selalu ni.. Danish pun ms 1st time jalan jauh ckit, lulus.. pastu xde dh bw lg.. sbb apaknya tak yakin dgn mommy..kakaka

IMaH said...

setuju!! comel azwa. bam bam..

dorsett pink said...

waahh.. terima kasih bagi tips ni.. lepas ni nak cube kat my gurl, Leena. Masa antar pagi die ok duk dalam carseat tapi bile nak balik umah petang2, tak nak duduk diam-diam..huhu..

www.dorsettpink.blogspot.com

cik mah said...

tina:hehe..yeke...seronok kan dpt jln berdua...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...