Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 18 February 2015

Kerusi makan baby...

alhamdulillah
masih ada masa untuk update blog...sekarang ni dah ada laptop dah kat rumah..tinggal nk pasang unifi je..skrng ni guna broadband je dulu...okeylah juga..asal boleh update tu...cukup baiklah..hehehe...masa ngah kouta br cepat2lah up entry..siap schedule skali..hahaha...

meh2...hari ni nk share cerita kerusi baby pulak..

azwa start boleh duduk lepas die berjaya tergolek2...6 bulan lebih sikit terus le duduk..cepat juga sbnrnya..lepas tu..die mmg usaha nk duduk je...so snnglah nk bg makan..

sblm tu layan dululah gmbr..

beberapa gmbar azwa kat atas kerusi makan bby..ni semua yg kat kedai punya...masa 6 bulan..7-9 bulan tu mmg elok je azwa duduk atas kerusi..tp bila dah start 10 bulan tu...perghhh...xle dah..ada aja bnda dicapailah...nk itu lah inilah...mmg ada je...

so nk x nk..ummi n abah kena giler2 makan...slalunya g kedai makan..bw bantal die yg huruf c tu...untuk sandarkan kat belakang atau depan...xpun letak handbag umminya...xla longgar n die le gerak2 sn sini..hehe...

pastu ummi bw bekal die...biskut ke..n paling penting botol air kesayangan die...hehe...bc sini ek..

nidah mcm bnda wajib ada dlm handbag ummi pulak dah..hehe..

kerusi bby pun ada mcm2 juga...yg getah..besi..kayu..plastik..setakat ni semua ok..cuma yg mcm getah plastik tu xgemar sngt..sbb mcm kaki bby boleh terjerlus kebawah..so xbest sngtlah kan...yg plastik mmg best..selamat pun selamat n ringan bg cik mah lah...

pape pun kena make surelah ye kerusi bby tu bersih sebelum letakkan bby...sbb ada kala tu xbersih..lupa nk lap kot kan...habislah nnti bby kutip2 pulak...agak bahaya disitu..

so kira bnda wajib juga ada dlm handbag ummi adalah sepaket tisu basah...amboi...handbag ummi ke handbag azwa ni...so..ummi dah belikan azwa handbag comel...pkai tu ek...letak tisu tu..hehehe...

g mana2 skrng mmg akan cari dulu kerusi bby...klau mood azwa baik..mmg die duduk dulu atas tu...sempatlah ummi n abah makan dulu...pling lama pun bertahan mungkin setengah jam...heheh..tu pling lama..adakala xnk pun langsung...

okeylah..sambung nnnti lagi ye...azwa dah bgn pulak ni...

TQ

PUAN MAH

4 00 sudi berkongsi cerita:

misz sheyla said...

7 bulan dah boleh masuk dlm baby chair ni ea..huhu kite bantai la pegang tiap kali makan T__T sebab tak yakin nk letak dlm baby chair...pas ni boleh letak dah

nurun said...

gmbr ats belah kiri cm boboi. tgk gmbr lain gegirl rupanya ank kak mah. ok la tu baby nk ddk dlm kerusi baby. kne beli satu ltk kt umah

cik mah said...

la yeker..boleh dh bila bby le duduk tgk...sandarkan ngan bantal ke..insyaallah ok..

cik mah said...

Hehehhe...sy gegirllah aunty nurun...aaa..tu lah..berpikir2 juga ni nk beli..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...