Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 10 February 2015

owl museum penang.



Selamat pagi...alhamdulillah diberikan kesempatan meluangkan masa bersama en suami n Azwa hujung tahun lepas...

Ala..xkemana pun..blik Penang umah mak mertua...alang2 tu p pesta...MCM acara wajib kitaorang Je...hahahha...

Ni Owl Museum...terletak di atas bukit bendera pulau pinang...

Bayaran masuk RM10...warga emas RM5..kanak2 xsure Pulak..baby free Je..xde nk kemana sngt pun kat bukit bendera..so trylah ni kan..smbil2 amik gmbr kat luar tu...


Bersama ngan MIL cik mah...ni kira kat pintu masuk kecik...depan kaunter tu...tema hari tu..purple..hehe..




Masa masuk tu..Azwa tdo...so die berkepit ngan abahnya bercarrierlah...masa ni 10 bulan lebih...nk dekat2 11 bulan..berdiri tegak tu mmg hebat dah tu...pkai topi SBB hujan sikit2...tu belon ala2 burung hantu tu...geram..


Ni sebelum ummi masuk..amik gmbr dulu..geram nk peluk Je...bocor t sape nk jawab..hahaha..



Tadaaa...ni antara yg ada dlm Museum tu...xla bnyk sngt pun..TP okeylah klau nk tahu sikit2"..3d ni..


Ni pun 3D jugak..wah..excited betullah...



Nmpk x Azwa tu???.sedap tdolah tu...hahaha...ewah2 abah Azwa poyo2 Je tu betulkan...MCM tukang kayu Je,,,yg bingkai putih belakang tu dibuat dr felt...sngt cute tau...bolehlah nk cuba wat klau2 rajin nnti...



Ni pun ala2 3D juga...sempat abah post Ye...Azwa masih nyenyak...Sebelum keluar tu ada tempat bby amik gmbr..ala2 bnyk bantal bentuk Owl tu...ada kerusi2 comel..TP Azwa tdo..xdpt lah nk amik...


Pastu belilah ni 1 sebagai kenangan..amsa tnya dngn RM6.90...skali masa byr RM9.90...halamak....mahal jugak...




Bg cik mah biasa Je Owl Museum ni..part best yg 3D tu...tempat pameran Pulak kecik Je..MCM xberbaloi Pulak byr RM10 tu..klau RM5 MCM okey juga..TP okeylah..SPACE kan limited kat bukit bendera ni..bnyk songgeh lah cik mah ni...alang2 dah dtg tu bukit bendera..perlulah singgah sini jugak Ye...


TQ

PUAN MAH

3 00 sudi berkongsi cerita:

AMIIZAA said...

bestnya ada muzium burung hantu:)

Cik Jelita said...

bestnya azwa jln3

ros_reeza said...

Tak pernah sampai lagi kat sini.. Teringin jugak sebenarnya.. Hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...