Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 2 March 2015

Keretapi Bukit bendera

meh2...hari ni nk story lagi..story g bercuti di penang bulan 12 lepas...entry terpendam ni..hari2 taip sikit draft..hahaha...meh2...kali ni nk share cerita keretapi bukit bendera...

last g naik bukit bendera ni mmg bertahun2 dah..masa blaja kat penang je dulu...dlm 6 tahun jugaklah xg....pergi penang slalu je..sbb g umah mil cik mah..tp jln2 tu x la..slalu g umah mil..pastu jln2 yg dekat2 je n g umah sedara mara abah azwa..

so tahun lepas decide nk g jln2..sbb ada azwa..nk bg die explore semua bnda..amboi ha..semua bnda...hahaha

tiket xmahal pun..lebih kurang je mcm dulu...keadaan lebih selesa n lebih teratur...bersih mmg bersih lah...masa cik mah g tu boleh tahan ramai juga..tp cepat jugaklah..xla sampai setengah jam beraturnya...alhamdulillah...

Tiket dlm RM8 masa tu dewasa...azwa free je...


ni permandangan masa dh smpai atas..cik mah amik masa keretapi nk turun semula kat bawah.....seriuosly..mmg mcm jakun pun ada..hahahah..lama xnaik kan...bila naik je...wah...okey..cantik..sbb keretapi warna biru putih..hehehe...ada aircond dlm tu...sblm ni kipas yg xberapa nk jadi tu kan...selesa n bersih...biasalah ramai orng so kena sesak2 sikit..azwa BW ngan abahnya...so senng ummi nk amik2 gmbr..hahaha...

sebelum ni adalah dlm 20-30 minit juga nk sampai keatas kan...then kena berhenti tukar train masa kat tengah2 tu..tp kali ni..x dah..mmg terus smpai atas...perghhh..puas hati...xsampai 5 minit kot dah sampai atas...mcm eh..kejapnyer..kelip2 mata kelip2 mata sampai dah...xsempat nk tgok2 monyet..hahaha...



mmg berkali2 ganda lebih bgus dari sebelum ni..sngt cepat..masa menunggu dpt dipendekkan...mcm naik LRT dah tau...so..mmg sngt puas hati...xpyh dah risau2 nk menunggu lama...

oh ye...sbelum naik train ada tempat amik gmbr..pihat bukit bendera yg amikkan..klau nk beli t bolehlah beli sebagai kenangan..cik mah xbeli pun..gmbr yg ada dah bnyk..hehe...

so..ape lagi...p tulis kat kalendar..tahun ni p bercuti ke penang ek...

sekian melaporkan..hehe..

TQ

PUAN MAH


0 00 sudi berkongsi cerita:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...