Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 4 November 2013

lagi hebat lah!!!

selamat pagi cantik manis....moga2 semuanya sihat n ceria selalu....hari ni cik mah nk share yg dah dijanjikan...al kisah abah to be....

slalunya mmg mommy to be yg akan excited kan....mesti dah survey mcm2 bila tau je preggy....cik mah pulak....mestilah sngt2 excited...cumanya excited tu dtg lmbat sikit...ni oleh kerana alahan yg sngt2 mencabar smpai 3 bulan usia kandungan...so..bila masuk 4 bulan pulak...bz menguruskan bisnes TASBIH CINTAKU yg terabai selama 3 bulan tu...

abah to be....sentiasa di sisi sepanjang alahan yg 3 bulan tu....bukan smpai 3 bulan je...smpai ke hari ni....alhamdulillah..syukur sngt2....

abah to be ade kawan baik yg dah kawin masa mereka dok rumah sewa sama2...kawan abah to be pulak dok jauh ngan isterinya yg preggy....wife kawan baik abah to be kat kelantan...so..kawan baik abah to be lah yg mencari n mensurvey barang2 bby untuk anaknya yg bakal lahir tahun lepas....dah nk setahun dah rasenyer anaknya....

so en suami serba sedikit dah jadi sngtlah hebat...mendengarkan cerita dari kawan baiknya itu....dari botol susu...stroller..pembekal yg murah...online bby shop kat fb lah...mcm2 en suami tau....

bila nk masuk je 5 bulan tu..en suami dah start dah tnya tentang persiapan baby....masa ni cik mah baru start nk terkedek2 mencari2 n amik tau...mmg serius sblm ni xmenyempat nk amik tau pasal barang2 bby ni...huhhh....

dengan kehebatan en suami...mmg en suami taulah jenama AVENT....TOMMIE TIPPIE  n lain2 lagi...dari segi harga...jenis2 botol susu..tempat nk beli n semuanyalah...pling kagum siap tunjuk lagi perbezaan n menerangkan ngan jelas...huhhh..malu ummi kejap tau ngan bah tau bby...hahahha...xsangka abah diam2 ubi berisi...hahahha...

oh...bab breastpump pun en suami tau....yg cik mah baru sibuk2 nk cari info nk guna manual ke electric ke..murah ke mahal ke....terus je en suami jelaskan skali lagi...huhhh..malu lagilah ummi....hebat abah tau bby...


sumber dari google..


bersyukur dan bertuah sngt sebab en suami sentiasa membantu memikirkan segala persiapan bby...alhamdulillah...bby sentiasa ade rezeki....walaupun ummi xbekerja..ummi dapat bntu abah beli barang bby...ummi rela ketepikan keperluan ummi dulu...demi menyaipakan persiapan bby tau...

ala...ummi pun nk beli apa je kan...hahaha..makeup??? rasenya 6 bulan skali baru nk p beli..tu pun klau...hahaha...baju????tu tgok pada keperluan...hehehe...ummi bukan kedekut..ummi beli ikut keperluan..so bby pun kena ikut tau...jgn membazir ye....beli ikut keperluan bukan kehendak tau....
eh tetiba lari tajuk....

abah to be juga yg ummi kata hebat juga sbbnya...kadang2 tu...ummi sakit perutlah...sesak nafas lah..pening kepala...bukan tgh mlm tau ummi kejutkan abah..tgh2 pagi masa abh ngah sedap2 tdo melayan mimpi...huhhhh...ummi sebolehnya xmolah kacau abah...sbb abah nk keje esoknyer...tp ummi terpaksa....

abah akan sentiasa ada n terjaga bila ummi kejutkan untuk bantu hilangkan kesakitan ummi...abah akan tolong urut ummi..tenangkan ummi...cari ubat untuk ummi...

terharu sngt2 ummi rase...abah mmg hebat sngt2 sanggup berjaga tgh2 pagi melayan ummi yg sedang sakit....huhuhuh...

terima kasih abah to be....

ummi wat entry ni sbb nk bby tau yg bukan shj ummi bersusah payah menjaga bby sebaik mungkin dlm kandungan ummi smpai bby dilahirkan...tp abah pun sama juga tau...abah bnyk2 sngt berkorban menjaga ummi bg memastikan ummi n bby sihat...

TQ

PUAN MAH

4 00 sudi berkongsi cerita:

eddany @ WE said...

alhamdulillah cik mah dah sehat skang...jaga diri k... alololo so suweet husband cik mah...kemaen dia eh~

Farhain Azmi said...

mmg hebat abah to be.. untung cik mah dpt hubby cmtu

cik mah said...

@eddany @ WE

Tu lah..syukur sgnt..so bolehlah share2 cerita ngan semua kwn2 blog...syukur juga en suami memahami n rajin amik tau hal2 baby...

cik mah said...

@Farhain Azmi

Kan2..abah to be yg serba tau..mmg hebat dari umminya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...