Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 6 November 2013

mmg tepat skali....

selamat pagi cantik manis...alhamdulillah cik mah sihat hari ni...meneruskan kerjaya sebagai suri rumah n sbgai usahawan kecil kecilan....sbnarnya nk share checklist bby yg cik mah dah wat sikit2...berpandukan pada ex-b2b yg sngt expert...maklumlah baru2 nk berjinak2 n amik tau kan...ummi to be...tp sebelum share yg checklist tu share sikit yg berkaitan ngan checklist...

teringt masa jadi B2B dulu...ewah...hehhee...masa tu semngt betul amik tau bila event pameran pengantin ...mmg siap2 dah wat reminder n clearkan schdule untuk ke pameran pengantin...smpaikan cik mah pernah join contest dari urban vibe...n alhamdulillah rezeki B2B dulu kan ...cik mah dapat tempat kedua...


n pernah 1 hari tu otw g site ngan abg kat tempat keje...tgh2 drive tetiba abg tu kata...

"ha...xla lagi kamu g situ pulak lah siti"

"g mane???"
smbil ngan drive tu sempatlah kerling papan tanda tepi jalan yg abg opis maksudkan tu...

"tu...skrng kamu sibuk ke pameran pengantin..nnti kamu sibuk pulak ke expo baby"

"hahaha...lambat lagilah"
masa ni mmg gelak2 dengar abg tu ckp..sbbnya...pernah sekali tu..cik mah heret abg opis tu sama2 g pameran pengantin kat pwtc..gara2 masa tu rehat lama tunggu nk masuk keja balik...hahahha

bila teringat blik masa2 tu...tersenyum sendiri...sebabnya mmg tepat skalilah tekaan n kata2 abg tu...hahahha...

sekarang ni jadi ummi to be mmg sibuk pulak nk ke expo bby...

mula2 tu xdelah excited sngt...tp bila kawan2 group dari B2B ke M2B sama2 berkongsi cerita..pengalaman...n kat mana ade expo..tu yg wat tambah excited tu..hehehe...

antaran expo yg cik mah dah g sudah wat beberapa persiapan bby adalah...


ni perispan yg first skali g...niat sebenarnya nk cari barang2 untuk stok tasbih...tetiba abh to be excited nk beli...so ikutkan je..alang2 dh dtg kan...masa ni anggaran dlm RM330


ni yg kedua yg cik mah belajar2 g masa tu...sempat grab beberapa juga tau barang yg mmg dah di list kan...tunggu ye next story...masa ni belanja dlm RM120


Yg ni pling dekat ngan rumah...blnja sikit je RM14 je..hehehe


ni masa blik kg raya haji kat kg en suami...mula2 mmg xde niat pun nk beli pape...tp tetiba terjatuh cinta bila tgok...sbb????tu nnti cik mah story....pasal tilam baby...masa ni blnja dlm RM120



wah ni yg pling bnyk skali melabur...huhhh....anggarannya dekat RM500 juga...tp ni mmg dah hmpir mensettlekan persiapan..ade ek ayat mensettlekan...bolehlah...



ni tetiba g lagi skali pulak..hahahha..sbbnya bawa mama sbgai penasihat..masa yg pergi dulu tu..biasa2 je..hahaha...blnja dlm rm110....

rata2nya..persiapan bby dekat RM1000 jugalah...sikit je lagi nk completekan...mungkin cik mah terlalu awal..yelah baru 6 bulankan...sbnarnya cik mah xnk g masa perut dah besar...  + takut bersalin awal sbbnya kakak cik mah pun bersalin awal kan..kami adik beradik pun semua kuar xcukup bulan...adik cik mah 6 bulan dah kuar...cik mah 8bulan..kakak 7 bulan..so..mmg prepare siap2 dah ni...

so..tunggu next entry ek untuk checklist yg dah dibeli...seronok juga ade checklist bby...mcm checklist nk kawin dulu2 pulak..hehehe..

TQ

PUAN MAH

8 00 sudi berkongsi cerita:

Shizan Syafik said...

Settle awal2.. Nnt xlrt.. Hehe.. Nnt share tau pe yg dbli..

Cik Jelita said...

cik mah...add kite jugak kat group M2B...kite pun nak follow info2 dari mummy sekalian...huhu...fb kite : Aimi Muhamad

cik mah said...

Cik jelita..cik mah dah add dah masuk group tu...hehhehe..

Farhain Azmi said...

Seronok baca pengalaman m2b bt persiapan baby ni. mudah2an Yong pn dpt merasa penglman tu x lama lg..hehe

http://akuhanyagadiskampung.blogspot.com/2013/11/wedding-review-4pelamin-kahwin.html

cik mah said...

@Farhain Azmi

insyaAllah akan smpai turn kamu pulak..bnykkan berdoa ye...

IMaH said...

Bagusnya cik mah bnyk terjah expo barang baby. imah tiap kali nak gi je mesti time tu kena balik kampung. jadual weekend padat. Tak balik kampung, kena gi kenduri luar dari KL/ selangor so mmg bnyk sales yg terlepas. Baru start membeli. elok beli awal kan cik mah. tambah kalau tau family ada sejarah premature. jgn tunggu last minute. imah skrg baru nak cukupkan barang asas. hehe..

anakpakshaikh said...

cik mah mmg kena prepare awal. zura hari tu nasib baiklah dah banyak prepare. baby zura lahir masa 34 2hari. eh... cik mah ada group M2B ye.... add zura ... azura_2110@yahoo.com

cik mah said...

Imah:la yeker..itulah..kadang2 tu terkejar2 juga nk g...hehehe..mklumlah masa expo ni mmg murah..so boleh jimat bnyk sngt lah.l.aaa..itulah..bila kakak pun anak dua orng lahir xcukup bulan..so mmg prepare awal..nnti dh perut besar mlas pulak dah kan nk jln..terlanggar2 perut mommies lain..hehehe

Zura:uiiii...awal tu bby kuar...nebes pulak dengar...itulah yg prepare awal..so en suami xla kelam kabut nnti kan...okey..t cik mah email ye...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...