Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 26 May 2015

Ronda-ronda pangkor

selamat pagi...cerita pangkor lagi...belum habis lagi..

bila2 ada masa free baru sempat nk menaip entry sikit2..maklumlah bz kan..hehe,,cewahh,.surirumah pun bz je kan..meh2 nk story..biasa2 je..tp nk share juga wat kenangan sendiri..

ni masa hari isnin di pangkor..kami pergi hari ahad..so hari inin ni br sewa kereta..lps zohor macam tu br gerak...xde nk kemana pun..just nk g kilang satay ikan tu..yg ada jual ikan bilis tu...sebelum sampai ke kilang tu ada menara ni..cantik..cuma agak kotor sedikit..



kami bergambarlah kenangan..tenang je dpat tengok laut...ummi abah n azwa..

masa dekat kilang satay ikan..nama tempatnya kilang HAI SENG HIN...senng je nk cari...dok memborong ikan bilis..utk mak..mama...makteh..n diri sendiri..pastu beli sotong kering pedas bergula..sotong ori tu utk azwa..then abah azwa sotong pedas tu...ikan bilis tu ada dlm 6 paket semuanya...campu2 semua skali ngan stay ikan bah azwa nk..total RM99..okeylah sebab mmg bnyk pun..hahaha..puas hati borong..

lps tu gerak2 depan sikit ada jumpa mcm galeri pangkor..kecil je..singgah kejap je..tgok2..xamik gmbr pun sngt...

then gerak ke jeti..dekat situ..shopping sikit2..frigde magnet sikit..bj anak buah 2 orang tu..then bj anak sepupu..beli beg kecil yg plastik tu..sbb  bnyk brng beli xmuat..hahaha..

bab shopping bj ni campur2..ada 2 3 tempat yg cik mah beli...total2 belikan bj2 n cenderahati semua dlm RM300..termasuk bj mama..ayah...adik..anak buah 2...azwa 2 baju..ummi 2 baju.hehe.abah..amani n izaati.then cik mah ade beli seluar pantai juga...total rm300..kena pndai [ilih kualiti kain n hrga..mmg puas hati..sbb bnyk..

then gerak ke kota peninggalan belanda..xla besar tempatnyer..okeylah nk cuci2 mata,..



tadaaa..gmbr pling cik mah suka..lama mengidam nk wat mcm ni..hahaha...

then mestilah kena ada gmbr family kan...kami bertiga...


lepas tu blik bilik smbung main2 air dekat swimming pool...hehe...sehari je cukup dah berjalan2 naik kereta dlm pangkor tu kan..xbesar sngt...so puas hati...minyak x isi pun sbb owner dah isikan...cukuplah setakat ronda pangkor..

TQ

PUAN MAH

4 00 sudi berkongsi cerita:

Cik Jelita said...

seronoklah azwa jalan2

cik hani said...

amboi cik mah.. dah lama mengidam nak bergambar macam tu ke.. akhirnya..mampu jugak bergambar macam tu..

cik mah said...

Alhamdulillah..ada rezeki bw die jln2 sikit..

cik mah said...

Hahaha....ada pernah wat xjadi sbb azwa takut masa tu..hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...