Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 21 July 2015

telur kembar kembaran.

selamat pagi...

hari ni mood nk share story telur kembar kembaran..hehehe...kenapa namanya kembar kembaran...sebabnya adalah..kembarnya bukan sekali..tp kembar 1 tray telur tu,.,sbb tu cik mah namakan..telur kembar kembaran...

klaka bunyinya...

tp serius..masa en suami beli 1 tray ni dekat kedai biasa2 dekat rumah je...

cik mah tegur dah...eh kenapa telur ni nmpk besar dari biasa???

en suami kata die beli gred A...

oooo...mungkin sbb tu besar kot..sbb slalu beli gred B je...

then beberapa hari lepas tu..nk goreng telur..pecahkan skali..terus terkejut...wahhhh...telur kembarlah..apa lagi..snaplah gmbr...excited lah kan pertama kali...

then..beberapa hari lepas tu xingt dah pasal telur kembar..nk goreng telur lagi...terkejut lagi sbb kembar lagi,....ape lagi amiklah gmbr lagi...

hari2 bebrikutnya pun kejadian sm berulang..yg kalakanya..setiap kali pecahkan cik mah akan terkejut..sbb cik mah xingt pasal telur kembar ni dlm 1 tray..hehehe..

dah lebih 10 kali kembar kembarannya..xlarat dah eh nk amik gmbr..hahaha...


so...cik mah mkn telur kembar je lah sepanjang bulan tu...

siap ada yg ckp klau cik mah ngandung ntah2 dpt anak kembar..hehehe....masin mulut pulak nnti...

tu kena tunggulah ek pregnant ke x..kena tunggu scanlah..kembar ke x ye...

mmg super excited sngt..smpaikan..kakak n ayah pun excited tau dtg umah nk mkn telur kembar..hahaha...lawak je disitu..rezeki namanyakan...

tadaaa..nk gmbr telur kembar kembaran...

comel je tgok telur kembar...puas makan sbb besar tau...hehe..k lah..t kita story lagi ye..

tata

TQ

PUAN MAH

4 00 sudi berkongsi cerita:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum cikmah..selamat hari raya maaf zahir dan batin. Best sangat baca ni. Semoga kaklong azwa dapat adik kembar. Yeayyy jaga diri mommy to be...

Nora Karim said...

ha ah betul la tu... pernah juga dengar org tua2 ckp jgn mkn apa2 yg kembar... takut nanti beranak kembar... hahahah tapi kita ni bila ckp nanti beranak kembar, lagi la suka nak makan... hahahha

Dhiera nadhirah said...

wah..banyak kembar dia. hihi. teringat video dato ct jumpa telur kembar siap menjerit lagi. hahaha

selama ni pernah jumpa pisang kembar je. tapi the most precious adalah jumpa kalimah Allah dalam tomato

lia ummiirfan said...

telur gini memang rare kan.. saya pun pernah sekali je jumpa selama bertahun-tahun memasak.. hihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...