Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 26 July 2016

Adik beradik...

selamat pagi...

ni gmbr lama..masa bulan puasa yg lepas..ngah tunggu abah mereka sampai nk g bazar ramadhan...

adik beradik 2 ni..alahai..mcm2 dah berdua ni tau...citer pasal kaklong dululah..

AZWA

azwa ni...dah 2 tahun 5 bulan dah...dah besar pun anak ummi ni...anatara 2 ke 3 tahun ni..perghhh..mmg sngtlah menguji kesabaran ummi menjaga kamu syg...ada masa tu hilang sabar gak...dah jadi mak ko hijau dah..tp marah mcm ne pun..tetap xkan naik tgn..xnk biasakan diri buat mcm tu..just suara je ada tinggikan sikit...tu pun setelah ckp elok2 3 4 kali azwa masih buat2 manja juga n sj nk nangis2...

kdng tu lps mandi..sj je nangis2..bukan nangis xnk pkai bj..nangis saja die...bila tnya xnk jawab..lagi die buat2lah nangis...last2 ummi jai hijau pucuk pisang dah..baru die bgtau...die nk susu..tu je pun..alahai..sj je kan kamu ni anak...klaka pun ada gak..start dari tu..tau dah permainan anak umi ni..sj je kan die..nk perhatian je tu sebenarnya...

bab2 lain tu baik je..mcm baca doa..tolong jaga adik...sayang adik..tolong ummi sidi kain..tolong ummi lipat kain...anak daralah katakan..hahaha...

benda2 lain tu biasalah die klau ckp xle minum vitagen lebih2..startlah die konon2 nk merajuk tergolek2 lah tu...hahaha...umi biakan je..xkose...last2 tetiba die dtg peluk2 cium2 umi..hahaha..rasa bersalahlah tu...adoihai anak...

24 jam surirumah ni...bukan senng sebenarnya...stress bukan ngan majikan...ngan anak2 je...tp seronok je...uji diri sendiri...muhasabah diri sendiri..tgok diri sendiri dlm anak2..mungkin salah kita ada dimana2 sebab tu anak jadi mcm tu kan...

so..bnyk2 je lah bersabar,,,


UZMA

uzma pulak..

ni mmg anak manja umi...sngt2 tau..tdo kena berpeluk2..kena atas bdn umi...kena zikir kuat2..sekuat2nya..ahhaha...nk tgok je muka umi 24 jam..umi bgn je..die mesti tau..adoihai..hilang bau agaknya ye...

mata bulat sngt ni..pipi loyot...muka abah..tp anak umi sngt2...so..uminya xde kerja lain..melainkan melepak2 je ngan uzma..klau uzma tdo..haaaa..mulalah umi ni mcm ribut taufan..berlari2 g mandi..g solat..g masak..g menjahit..g sidai kain..g buat itu ini..segala bnda nk buat..ele2...sebenarnya uzma cah2 je tdo..tdo 15minit je pun...hahaha...

sj je kan kamu ni uzma...mmg kelam kabutlah..tp skrng lega sikit..rumah besar sikit..so xnmpk bersepah kat ruang tamu..kaklong ada ruang bermain sendiri..kaklong pndai kemas2 dah..pndai bw diri sendiri...tq kaklong..so umi mmg kerja belek2 adik uzma je lah...

k lah..tu jelah cerita 2 beradik ni ye..

Tq

PUAN MAH

3 00 sudi berkongsi cerita:

Mummydearie said...

Biasalah bila ada adik, memang nak minta perhatian lebih. Sebabnya mungkin mereka rasa mereka akan dipinggirkan bila ada adik. Masa anak-anak kecil dulu macam nilah juga. Dok belek anak-anak ajelah kerjanya. Bila dah besar sikit barulah lega boleh multitasking *_*

Farhain Azmi said...

hehe..uzma bulatnya mata kamu.azwa mmg nmpk anak dara. menyerlah keayuan tu. sy pun tgh pregnant 2nd baby ni. tak sabar nak tgk zulaikha main dgn adik dia nnt :)

Aimi Muhamad said...

Salute ngn ummi azwa n uzma boleh jadi suri rumah.kite baru cuti 3bulan pantang pun macam hoish susahnya jadi suri rumah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...