Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 26 June 2012

lipat n gunting.....

lame cik mah menghilang...hehehe...xla menghilang...cm xsempat nk update je...tp masih sempat lg menjengah blog B2B n EX-B2B yg lain...sempatlah jg komen 2 3..hehehe...bukan ape....tgn n kaki cik mah kn gatal2...so pedih rasenyer..nk menaip pun xlarat rasenya...huhu....ni makin teruk plak...dah makan vitamin pun still xok...puncanya adalah kerana cik mah sj gedik2 tukar losyen yg dah biasa pkai kepada losyen lain...baru pkai 2 kali je kot...dah start naik gatal2..terus stop pkai...membazir tol...last2 berbalik jg pd losyen lame...hehhee....

okey2 ni cerita tentang bunga sebnarnya...xde kena mengena pun ngan gatal2...hehehe....memandangkan bunga telur dah dekat seratus siap...so nk kongsi sikitlah mcm ne nk wat bunganya..hehehe...harap2 pham lah ek..just lipat n gunting2 je pun..


ni kertas fiber tu yg cik mah pernah cakapkan....besar sbnrnya...tp dah lipat2...gunting jadi saiz mcm ni....amik dua lapis ek...


ok...ni lipat2 mcm biasa tu ye..just lipat2 dua je. n lipat dua lagi smpai jd mcm tu.saiz agak2 sendiri ek..nk bsar atau kecik...oh ye...pesanan untuk korang...kertas ni mudah terkoyak sikit...so tngan kena dilembut2kan..hehehhe


ni setelah digunting tepinya...ikut kreativiti korang ek nk gunting mcm ne..cik mah gunting lekuk2 sikit...so bg ade corak...if bulat je bosan jg..hehehe....


setelah itu...korang bukak semula yg dah gunting tu..akan dapat mcm ni....lepas tu..korang guntingkan celah2 yg ade tu..jarak 2 ok dah...tp..jgn smapi putus dua plak ek..hehehe...


ok...dah tu..lipat2 mcm kipas tu...then ikatkan ngan dawai kat tgah2 n kembangkan...akan jd mcm ni..masa nk kembangkan kn hati2 ye...takut terkoyak plak t...untuk wat bunga ni jadi mcm bnyak sikit...korang le tmbahkan selapis lg..tp ikat gn dawai lain....kiranya..1 bunga gn 3 helai...2 sama n 1 asing....baru akan jd cntik n rimbun....


1 lagi pesanan...untuk yg atas n bawah punya bunga...sama je...cm saiz je kecik...yg bawah just gn sehelai dah cukup....so..inilah hasilnya....setakat hari ni..cik mah dah wat 82 batang bunga telur...
ok...ini je rasenya stepnya..senng sgt je pun...hehhe...cm knlah sgt rajin..sbb amik masa jg nk menyiapakan proses lipat n gunting ni tau....agak2 yg berminat..le email cik mah ek..rahmah2287@yahoo.com..


TQ

CIK MAH

18 00 sudi berkongsi cerita:

Cik Tqah said...

wa..cntik.. congrats tau mng tu..hihi

ciksusu said...

olor tomeynye bunga telur cik mah! ;)

Rahmah said...

@Cik Tqah

ade 100 lg nk kn wat...excited nk siapkan..tq cik tqah....

Rahmah said...

@ciksusu

tq cik susu.... :)

BIE said...

cikmaah.. cantiknya..

kita nak tanya, mcamana buat reben kat tepi2 bunga tu? kita tak reti la. buat2 asik x jadi jek

BIE said...

cikmaah.. cantiknya..

kita nak tanya, mcamana buat reben kat tepi2 bunga tu? kita tak reti la. buat2 asik x jadi jek

Rahmah said...

@BIE

senang je bie...t esok cik mah wat tuto ek untuk riben tu..khas untuk cik bie..nk citer xpndai la...ok x?

BIE said...

yeay! cik mah tuto kan untuk cik bie ye.. hehehe.. Ok, cik bie tunggu. Tq cik mah!! :))

Rahmah said...

@BIE

okay..lepwat petang sikit ek esok..insyaAllah..pg cik mah ade interview..doakan ek.. :)

BIE said...

sokey cik mah.. take ur time. Bila-bila pun boleh. kita tak kisah..

Good luck for your interview. Wat yang terbaik k. Insya'allah kita doakan cik mah :)

anakpakshaikh said...

kreatif.... cantik, sukalah tgk

Rahmah said...

@anakpakshaikh

ni yg belum full siap tau..hehhe...lum letak kain net n telurnyer...t cik mah review dah siap punyer ek... tq2...

Munnafendy said...

hiihhi rindu rasanya nak buat kerja2 menggunting ni..hihihi :p

Rahmah said...

@Munnafendy

hehehe....mehla tolong cik mah lipat2 ni...hehehhe

akudidi said...

cantek
gigihnye cik mah kite ni

Rahmah said...

@akudidi

tq didi...mengigihkan diri n bersemngat...hehehhe

Anonymous said...

waaah dh wt tuto pn..heheh..tp nk tanye kertas fiber 2 nk bli kt mn???lg murah dr crepe paper ke???

Rahmah said...

@Anonymous

aaa...untuk anonymous ni la skali tau tuto ni...hehhe

beli dekat kedai2 jual bunga n barang2 kawin ade..tp xsure ade kat semua kedai x...sehelai le dapat dlm 80 sen mcm tu... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...