Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 21 June 2012

kakitangan....

selamat pagi....sihat x semua...moga2 semua sihat2 n semakin ceria...terima kasih sudi baca blog cik mah...pg ni bz sikit je...bz sbbnya nk minta tolong rakan2 like gmbar cik mah...esok last dah....harpa2 adelah dlm 3 teratas...hehehee....doakan untuk cik mah ye...

okay...bercerita tntang kakitangan....ni adalah kerana...cik mah menggunakan kakitangan yg ada ni untuk menDIY sorang2...hahhaha.....semua bnda nk wat 1 masa....bnyak btol tertunggak..kejap nk wat ni..kejap nk wat tu la....ni bertmbah keje lagi..hehhe...mencari pasal sendiri..tau dah kakitangan ni xberapa mampu nk wat...tp akan diusahakan jg..insyaAllah kan...

Antara yg dlm proses pembikinan...

ni dah 79 batang siap tau....65% lg..hehhe
ni plak 75% dah siap...
dlm 50% kot...hehehe... sbb ngah pk idea lg...

untuk penambahan yg mcm emak,ayah,pakcik n lain2 tu...
5)veil  + tudung nikah
belum start ape2 lg..takut nk potong kain...
 
7) cekak comel2...
70%...nk beli cekak je xlagi..hahah 

8)design baju sanding
tgh cari2 sape nk lukiskan...makngah atau kakak tersayang

semoga cik mah diberi kesihatan untuk terus menDIY n kongsi ngan kawan2 semua kan..

okay....

smbung kakitangan punyer cerita...bnda ni cik mah dapat masa tunang hari tu bulan 1....dapat dr seorang kawan yg dtg lmbat mjlis cik mah..hahahha....rasa bersalah la tu siap bg hadiah..hehhe...apa pun..terima kasih ye...sgt2 dihargai...


ni lah hadiahnyer...xtau nk isi ape...hehhe,....isi ptpuri dah ok kot kan..ingat nk bg masa nikah...sbb menepati tema nikah....purple pink...ke ade bnda lain le isi ek???ade idea x???tolong cik mah please...


agak2 nmpakkan.....ni adelah lace untuk bj nikah sebenarnya....tp lace untuk bj nikah dah beli lain...oleh kerana tukang jahit kata xsesuai ngan design bj nikah yg cik mah nak...n terlalu serabut....so...dah hntar pun lain kain lace kat tukang jahit...minggu depan dah le amik...harpa2 dah siap...blik t nk tpon tukang jahit tnya progress...hehehe...

agak2 mcm mane ye cik mah nk war veil...nk kn potong2 bunga kecil tu ke??atau mcm ne....nmpknyer mcm tu...xnk lah veil terlalu serabut..klaka plak t..nk nmpkkan veil seperti ayu2 gtu...

n wat pengetahuan kawan2 jg....cik mah beli dah kain chiffon untuk jadikan watak utama veil nikah nnti???ok x???nk beli manik pun nervous sebnarnya...nk warna pink purple ke atau mcm ne ye???ke silver putih je???please bntu cik mah wat pilihan ek...syang korang...hehhehe

so..harap korang semua boleh bg pendapat n komen2 ek...tq...

TQ..

CIK MAH...

6 00 sudi berkongsi cerita:

IMaH said...

Suka veil dari chiffon..nampak cantik. Tapi kalau buat pakai net pun boleh. just kena pilih net yang lembut. Kombinasi warna tak pasti la Cik mah. try google colour theme untuk gabungan warna tu. mana tahu dapat idea kan? hehehe..

Rahmah said...

@IMaH

aaa...chiffon nmpak lmbut kan...np xterpikir ek nk google..hehhe....tq imah bg idea..skrng jg cik mah google...hehhe

BIE said...

cik mah. banyak persiapan dah nak complete ya. moga semuanya berjalan dengan lancar ya. Insya'allah :))

Rahmah said...

@BIE

alhamduilillah...ade la sikit2...cb mengagahkan diri menDIY..hehhe....tgh pk2 tentang veil..bgaimanakah rupanya...hehehe

Cik Mila said...

If buat veil gn kain chiffon, sgt cntk, flowly2 gitu.. Nk nmpk lg cntk, guna la pearl beading, sng nk jht nnt.. Untuk color beading, rahmah beli la color pastel, soft color purple..insyaALLAH cntk nnt :-)
good luck ya..

Rahmah said...

@Cik Mila

ooo...okay...tq sgt2 mila...dpt dah idea untuk veil...esok gak nk p cari pearl untuk beading...yeah....tq so much.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...