Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 12 June 2012

Mengidam @ idaman???

selamat petang semua....lmbat update hari ni...sbbnya xde mood..huhu...n terpikir2 nk update pasal ape ek..hehehe...so...biler usha2 kat yahoo...jumpe something..terus jatuh cinta...sblm ni pernah terpikir...tp xtau mampu x nk wat...ade follower baru la...tq tau myrah sudi jadi follower cik mah....

tp hari ni n saat ni...nk wat jg...bialah ape2 pun tentangan...hahahha...gedik btol...walaupun xberapa nmpak sgt byangan...tp bgai dlm mimpi ade dah idea2nya...ini adalah kisah mengenai mengidam @ idaman???

hahahha...bukan ape...mengidam untuk duduk berlatarkan pelamin indah yg DIY untuk majlis nikah nnti..walaupun xsure pun nk nikah kat rumah atau masjid...tp yg surenya pelamin dirumah akn dibuat...tp secara kecil2 je untuk tujuan bergmbar....n memenuhi permintaan mama tersayang..hehhe...

idaman itu adalah kerana nk menzahirkan sesuatu yg lain n mengeksperimen diri sendiri untuk DIY.....nk mencuba sesuatu yg lain...lama dah terinign ...dah lama dah mengumpul gmbar dr segala sumber...tq kepada semua blog2 n mane2 celah cik mah amik gmbar ni...lama dah simpan...kerana nk jadikan inspirasi...tq sekali lg...

sgt2lah suker akan deco pelamin ni....inilah idaman cik mah....tp mayb xde kerusi seperti diatas....n gbungan warna ngan tema cik mah dah hmpir sgt dah tu....simple tp sgt membuatkan cik mah jatuh hati....


ni pun cntik kan kawan2...deco tu tertumpu disatu sudut...nmpak lembut je kan....adoihai...sngt2 mengidamkan seperti ini jg....



hehhee...ni dari pelamin yg cik mila watkan untuk customernya..cik mah amik kan FB...suker jg...warna yg ceria kan....susunan jg menarik...xterlalu padat...

ni gabungan warna yg sgt ceria n menarikkan....bulat2...comel jg...tp cik mah suker warna yg lembut2...tp ok kot sape2 nk try warna yg garang2...something difeerent...

so..mulai sekarang akan start untuk sketch pelamin idaman untuk nikah ni....tb2 berdebar plak...agak2 ade x yg menentang nnti..hehhe....nk pk kan mcm2..klau boleh nk wat sarung bntal by DIY...tp xtau nk pilih kain dah corak ke atau kosong je ke..atau ape ek...hehhehe...sape leh tolong bg cdngan...?????

TQ

CIK MAH

25 00 sudi berkongsi cerita:

Diyana said...

Saya pun ada inspired dgn pelamin2 mcm ni...
yg pakai kipas kertas tu...
tp saya nak buat utk bilik pengantin...
hehe

Rahmah said...

@Diyana

oo yeker...cntikkan pelamin mcm ni....aaa..kipas kertas tu slah 1 deco yg menarik...dah start ke DIY untuk bilik pengantin diyana???

Diyana said...

belum start lg....
baru mintak kawan buat kan frame utk tampal kipas tu nnti...
kipas nye xbuat pun lg (^_^)

Zila Zainal said...

yang bulat2 tu rasanya macam lantern je kan? lantern yang leper belum bukak lagi hehe

Rahmah said...

@Diyana

ooo yeker....mesti cntik t...diyana wat wrna ape ek???bnyak ke t nk wat???

Rahmah said...

@Zila Zainal

aaa btol tu...ingat mcm nk gbungkan kertas2 tu ngan lantern jg...ok x???

Diyana said...

Tema kat rumah tu purple..
tp utk kipas2 tu, xde specific kaler... campur2 je kot nnti rasenye...
biar warna-warni skit.. hehe

Zila Zainal said...

cantik! sila buat cepat2. nak tengok! :D

diyana, nak tiru jugak la idea diyan deko bilik pengantin guna ni. ekekeke

Rahmah said...

@Zila Zainal

ni jadi excited ni nk wat ni...zila dh bagi support...hehhe....sekarng jg nk sketch..hehhe

Rahmah said...

@Diyana

ooo same la ngan cik mah purple...tp + pink sikit...menarik jg warna warni...xsbr nk tgok hasilnya diyana.. :)

Diyana said...

Zila : Jom kita buat beramai2... hehe

Rahmah : saya punya campuran putih... (^_^)

Diyana said...
This comment has been removed by the author.
Rahmah said...

@Diyana

excitednyer...jom2....t jgn luper post tau...nk tgok hasilnya....

Cik Mila said...

Good luck rahmah.. If need anything, just let me know okeyh.. :-)

Cik Mila said...

good luck rahmah.. If need anything, bg tau je mila k.. Sedia membantu :-)

Rahmah said...

@Cik Mila

tq mila...mmg nk tnya sesuatu pun kat mila...hehhe...tapi malu la...

Zila Zainal said...

jum jum buat ramai2! ekeke.. kita macam dah jumpa orang jual lantern yang murah. tapi lupa pulak namanya. nak kena cari balik kat fb ekekek

Rahmah said...

@Zila Zainal

eh yeker zila...orait gak tu...cr ek..t jumpe g tau ek..nk jg cari lantern murah2 tu...hehhe....marilah kt DIY...

Zila Zainal said...

dah jumpa!

https://www.facebook.com/pages/Paper-Lantern-N-Boxes/184915638221034

:DDD

Rahmah said...

@Zila Zainal

Yeah.....tq zila...nk p usha sekarng jg link tu..hehehe

Cik Mila said...

hee.. Boleh je dear, anything, email je mila k.. No probs :-)

Rahmah said...

@Cik Mila

yeah...tq mila....

U. NO. HU AfZAL???? said...

Cikmahh.. Afzal hereee.. Hehehhee.. Actualy design yg saya draft lebih kurang camni.. Tapi nanti kite story story.,hahaha.
. Pasal lantern tuu elakkan laa beli kat fb.. Harga mahal ngatt.. Ade satu kedai BASKET SHOP at petaling street.. Murah 2-3 ringgit satu lantern :))

U. NO. HU AfZAL???? said...

Cikmahh.. Afzal hereee.. Hehehhee.. Actualy design yg saya draft lebih kurang camni.. Tapi nanti kite story story.,hahaha.
. Pasal lantern tuu elakkan laa beli kat fb.. Harga mahal ngatt.. Ade satu kedai BASKET SHOP at petaling street.. Murah 2-3 ringgit satu lantern :))

cik mah said...

@U. NO. HU AfZAL????

wow..afzal dtg blog cik mah la..terharunya....hehhehe..okey...xsbrnya nk berstory2 ngan afzal...excited sgt ni...tu la..pernah bl then mahal...huhuhu..mmg cik mah suker yg mcm ni sgt2...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...