Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 7 February 2014

Baby...coming soon!!

selamat pagi....sementara bby yg bambam ni xkuar lagi..umminya semngtlah nk berblog ni...siap ada yg dah schedule..punyalah konon bnyk bnda nk ceritakan..hahaha....jgn terkejut pulak t entry ada tetiba cik mah kat hospital ngah bersalin..hehe...

seperti yg dah jnji kat entry ni nk cerita...so kenalah cerita...lebih baik sebelum baby kuarlah kan..t dah kuar..penuh pulak ngan gmbar baby...


xplan pun pape sebenarnya nk g wat maternity photoshoot ni...sbbnya awal2 dulu masa 4 5 bulan pregnant ada tnyer en suami...en suami mcm xberapa suka..katanya xsuka orang yg xkenal amik2 gmbar posing2 ngan perut...

okeylah..xjadilah...so diam je walaupun rasa nk...then...tetiba mama ada tnyer yg xamik ke gmbar masa pregnant ni mcm masa sebelum kawin tu...

wahhhh...ni point baik ni nk ajak en suami n pujuk memujuk...hehehe

serius..mcm nk minta apa je kat en suami..punyalah takut kan...samping tu nk jaga hati suami n hati sendiri..tetttt...hahaha

mesej BFF sebnarnya tnya ttempat mana yg best nk amik gmbar...nk en suami amikkan gmbar cik mah je sbnarnya...

dipendekkan cerita..BFF cik mah offer nk amikkan gmbar...

wahhh...rezeki bergolek..tempanya...mesti korang terkejut kan..

kat tasik uitm puncak alam..mmndagkan husband BFF keje kat situ..so layankan je...cantik tau...

sehari sblm g amik gmbar mlm tu baru gtau...yg bestnya...tu hari ulang tahun...punya ketar nk ckp..skali en suami phm dah apa yg terserit n setuju...wahhh...cik mah lagilah gumbira...hahaha..

so..ni beberapa gmbar yg ala2 teaser juga lagi...

layankan ni dulu ye..yg lain dlm pembikinan nk edit2 sikit...


bj ni sepatutnya cik mah pkai masa wedding kawan cik mah..tp xjadi sbbnya masa tu masuk wad kali kedua..nk tau entry ni ye...

wahhh..tetiba rasa perutku ini membesar ngan jayanya...37 weeks masa ni...

hehe...props lah tu ek kiranya...masa tu sj2 je mmg xde keje nk wat love2 dari felt tu..wat nk menampal2...


ni pulak idea dari BFF...comey sngt rasa...jari ummi n abah ye bby...bby pulak kena ikat ngan riben kat perut ummi..bunga tu pun ummi gedik2 wat..hahaha..


ni antara yg ummi suka juga...rasa mcm bby senyum2 je kat dlm tu..sbb masa shoot gmbar ni..bby mmg ngah menendang aja kejenya..mmg sukalah tu ek ummi amik2 gmbar ni...

last untuk entry hari ni...


wah ni smngt wat cover photo fb abah tau...suka sngt ngan gmbar ni....bby coming soon ...frame tu last minute ummi wat tau...10 minit siap..ngan felt juga..sbbnya ummi ada bnyk sngt kain felt ni...t cik mah cerita ek projek ngan felt ni...


TQ

PUAN MAH


18 00 sudi berkongsi cerita:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum cikmah, bestnya! suami sheila pun tak setuju nak bergambar ni. huwaaaa. nak tangkap gambar sendiri, tak cantik pula. ni la masanya bergambar kenangan dengan perut besar kan. hikhikkk. serius photoshoot cikmah cantik! suka tengok. nak lagi gambarnya... hehee.

Diyana said...

xdan nak b'photoshoot (T_T)
husband laa tu punya pasal asyik b'tangguh2 je..
smpi tua nak ungkit hal ni.. haha

NinaAz said...

hehe.. buat kenangan utk familyy... nanti boleh tunjuk kat baby :)

anis suryanie said...

syoknye.. kenangan tu..
anis pun teringin nanti,tp xtaula en suami bagi ke tak.. huhuhu.. die bukannya minat sgt menda2 cmni.. tu y susah tu..

kwn cikmah tu boleh booking tak? hehehe

Yna said...

nak dekat dah ye cik mah..
bestnya dah ade baby pulak..
suke baby..hehe

semoga dipermudahkan segalanya..
Amin..=)

S. Faezah said...

semoga selamat semua nya cik mahhh :D

aisyah kz said...

bestnye!! comel3 :)
mmg teringin nak buat tp hubby xnk hire org..so kenelah mtk org anak buah or sepupu tdekat yg amikkan..itupun kot jd..huhu

nuna said...

perut je ke? mak to be dan ayah to be punya muka xde ke?

cik mah said...

Sheila...waalaikumsalam...itulah..kdng btul juga kan pndangan suami..xpe..suh adik ke sedara2 yg amikkan...xpun suh ayah amikkan..hehehhe...t edit2 lah bg cantik...


Diyana...ala2 ciannyer..itulah...cik mah pun weeks 38 br nk wat...nasiblah sempat...xpe2...t adik darwisq le amik gmbr maternity ek...hehehhe

Nina...aaa...btul tu...t nk tunjuk kat bby..smbil cerita2...hahahha...tua dah masa tu...

Anis...xpe...amik yg biasa2 je..cik mah pun amik biasa2 je..santai2 je...kwn cik mah bukan yg pro...biasa je...xde pun amik event..cik mah je slalu jd modelnya...

Yna...amin2...tq dear...mmg excited sngt k ada bby...

Faezah....tq dear...

Aisyah...kan2...mmg teringin kan...t minta adik2 ke amikkan ek..wat kenangan...

Nuna...heheh..perut dulu..t umminya update gmbr lagi ek..

Diyana said...

inshaaAllah, klu ada rezeki Darwisy ada adik, time tu Darwisy laa yg paling sibuk nak b'gambar... haha

(●*∩_∩*●) said...

Cun gambar cik mah ..hehe.. maternity photoshhot ni sensatip ckit sbb nmpk perut kn.so nmpak seksi ckit.amik gmbarpun simpn utk kenangan sdn.bhd. aje..hehe

Fyka said...

tgk 4d punya pic,lahaiii bambam nye dak kecikkkk tuuu..
xsabar nk tgk dh ni cik mah hehe..
btw semoga semuanya berjalan lancar.

BUNDA said...

Assalam...semoga selamat melahirkan nanti...
Salam ziarah dari bunda...

IMaH said...

bestnya cik mah wat maternity photoshoot. Imah dulu awl2 preggy mmg berangan gak nak buat. tapi since preggy ni mmg alah sgt dgn kamera. tak suka ambik gambar, tak suka org ambik gmbar imah. entahlah..odhl ikutkn dr dulu suka tngkap gambar. g wedding kawan pun jenuh kna pksa barula nak ambik gmbr. tupun sikit,. wedding cousin pn imh ngelak xnak bergambar. mmg xambk lnsung. haha...tp ad jgk smpn gmbr time preggy ni ikut bulan. Tu pksa jugk ambk sbb nk wt kenangan.

~MommyAqilMedina~ said...

Cantiknya semua gambar..kreatif..mesti tak sabar kan menanti kelahiran baby..saya pon tak sabar nak tengok baby awak.. :)

orked violet @ SYA said...

eh, comel gile pics. suke bh cik mah (sampai skang stil gune "cik" sbb da tbiase) heheh

sarahhernyzar said...

Bestnya maternity shoot... Nak jugakkkk... Doakan tiba juga turn sara utk merasai kehamilan ya cik mah... Xoxo..

cik mah said...

Diyana...aaalah kan..t mesti darwisq yg excited...tp comel juga tau maternity shoot ngan anak sorang...

Dear.....aaa...itulah..itu yg en suami ckp kena tgok orng n pling bgus family atau kawan rapat...kena pilih pkaian yg sesaui supaya xnmpk seksi kan...

Fyka...kan2...itulah..pipinya itu...ikut abahnya agaknya masa kecik..mmh tembam betul...tq dear...

Bunda...tq bunda sudi singgah blog cik mah...amin2...

Imah....ala2 yeker...xpe yg penting kita ada kenangan kan untuk kita tgok nnti n bg bby tgok bila dah besar...cewah.....angan2 je kan...cik mah mmg suka btul amik gmbar...tu yg excited tu wat maternity shoot...hehehe

Mommyaqil...tq sudi singgah blog cik mah..aaa...sngt excited lagi2 bby first...

Sya...tq2...hehehe...tu lah..cik mah pun dah biasa ngan panggilan cik..

Sarah....seronok sarah..lain dari lain..insyaallah...akan smpai turn sarah juga....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...