Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 29 August 2014

Biri-biri by UAR livestock

Selamat pagi...okay..hari ni nk share tentang pencarian untuk kambing aqiqah azwa..memula tu nk amik yg pak cik cik mah wat utk anak die..skalinya..dok tunggu2 n call xjwb2..so try cari yg lain.lingt nk amik yg dekat rumah je...tapi..tetiba je..skroll2 instagram..tgok yg sheraaiyob ada share tentang kambing aqiqah anaqi yg die ambil...suka tgok nadi anaqi...comel sngt2...lagi2 part mata..eh tetiba pulak..hehe...



Teruslah print skrin masa tu juga..then whatsapp abah azwa...
Confirmkan ngan pak cik yg pasal kambing tu xde...then en suami terus msj en iskandar..nama tokey kambing ni..mesej2 n deal nk jumpa...


Ni facebooknya..UAR livestock..bnyk like tu...alhamdulillah..Allah permudahkan bnda yg baik...bayar deposit n deal yg kami nk utk kambing golek...seekor utk anak perempuan..

En iskandar bgtau yg kambing biri2 sesuai utk wat kambing golek..kerana ada jus gtu..sedap dimakan...so..kami pun ikutkanlah..mama pun kata okey...alhamdulillah..mmg jauh tau dari kl..kat negeri 9 tu..hehe..


Gmbr ni cik mah amik kat fb UAR..penyembelihan 5 ekor kambing pada hari jumaat 8/8/2014...kami mmg diberitahu yg kambing akan disembelih pagi jumaat..kemudian diperap ngn rempah2 n dihantar pada mereka yg akan uruskan hal2 grill n golek2 kambing..

Kami janji utk kambing golek kat rumah pukul 10pagi...
Alhamdulillah...sebelum pukul 10 pagi mereka dah sampai...terima kasih kerana menepati waktu...

Tadaaa...


Xde pulak snap gmbr yg 1 pinggan tu..ada kentang putar tu...nyum2..mmg sedap..then sayur2 tu...pastu ada sos lada hitam n sos biasa...mmg sedap...sedap..sngt!!!

Kambing pun lembut je setelah digolekkan..sedap...


Ada 3 orng dari grill kitchen yg uruskan untuk kambing golek tu...
Oh ye..untuk bahagian kepala n bahagian dlmn kambing tu..kami minta en iskandar yg uruskan...
Then tulang dari kambing golek lebih tu kami uruskan sendiri...

Alahamdulillah..dipermudahkan segalanya...tetamu yg hadir semua ckp kambing golek sedap...mmg sedap sngt...

Terima kasih pada UAR livestock kerana memberikan perkhidmatan terbaik..n tq juga grill kitchen utk kambing golek yg sedap sngt!!

Pada yg berminat bolehlah contact en iskandar ye...


Semoga UAR livestock n grill kitchen. Terus maju jaya...


TQ

PUAN MAH

4 00 sudi berkongsi cerita:

CikSiti said...

sedapnya gambing golek!

MizzTina said...

ehhh...mcm best je klu buat ni.. nt nk tgk fb dia.. mn tau blh buat.. tq ye.. :)

lia said...

menariknyer n3 ni.... senang nnt nak wat makan2 bole rujuk cni smula...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum cikmah. wahh bestnya.. sheila tgu raya haji ni buat kenduri aqiqah untuk Adam dengan anak buah baru sheila. hehehe. sedapnya makan kambing golek ~~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...