Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 10 December 2014

Makanan travel baby azwa..

Selamat pagi...Alhamdulillah masih diberikan kesempatan masa nk tulis entry blog...

Pertama skali..TQ ank ku azwa sbb bg ummi masa menulis ni...dulu suka menulis diari..skrng ni semua tulis kat blog..snng..klau orng tnya pape2...search je blog sendiri..hehe..pastu tunjuk...snng...

K..hari ni nk cerita masa blik kg raya haji lepas...cerita lama..hehe..biasalah bnyk pulak bnda nk share..so kena lah tunggu Giliran..hehe..

Ni cik mah dpt tau Dari hot mama akmal..TQ akmar...

Masa ni azwa 7 bulan lebih...Cik mah br2 je perkenalan Bubur  skali dua...yg ni dah beli masa azwa 6 bulan lagi,..pk snng utk travel..memandangkan dah Ada bekas termos tu...so bw tu je g mana2...snng...



Dlm ni Ada 5 ke 6 kot..xingt nk Kira...hehe..yg cik mah beli ni organic baby meal..utk 6 bulan ke atas...6 bulan keatas ye..xmo lah bg before tu..cian baby...yg cik mah pilih mestilah carrot kebenaran azwa..

Cik mah dah bancuh  siap2 dr rumah masa nk keluar...budget dlm 3 jam perjalanan nk berhenti n bg azwa makan...so kami berhenti kereta je..ummi n abah kenyang lagi..so berhenti bg azwa mkn je...bancuh tu ikut cantik manis...Cik mah wat sedang 2...xbaik n pekat..dlm ni bnyk sbnrnya bila dah di bancuh..

Masa tu cik mah guna separuh utk setiap Kali makan...sbb masa tu azwa xla mkn bnyk sngt mcm sekrng ni..hehe...

Ni snng nk bw travel..bg cik mah..safina lengkap utk bby...

Skrng ni azwa dh nk 10 bulan pun...x mkn ni dah..sbb g mana2 cik mah dah siap2 masak Bubur die..xpun panas kan yg dah siap masuk dlm termos die....oh ye..jgn lupa bw bekas air skali ye n sapu tgn n bib..bib slalu guna klau g kuar je..tu pun dah xsangat..sbb azwa dah pndai makan...xcomot dah...good girl sayang..

Kelengkapan nk travel Ada kat sini...dah cerita hari tu..

Okaylah..lama dah ni..nk p kemas2 jap ye...

TQ

PUAN MAH

8 00 sudi berkongsi cerita:

Diyana said...

Cik Mah beli kat mana?

cik mah said...

@Diyana

Ni cik mah beli kat aeon jusco tu...susah nk dpt juga ni...

AMIIZAA said...

salams cik mah, bgsnya dah semakin banyak organik food utk baby...

Diyana said...

kat area mana dlm jusco?
baby food? organik food?
nnti nak try cari laa.. hehe

cik mah said...

@Diyana

Kan bahagian bby...ada bnyk juga pilihan..cik mah suka yg ni..

Diyana said...

ok.. nnti nk try cari..
tq cik mah

Sya Mimie said...

Waa.. Bgusnya ada bnda cmni. Nti zahra dh blh mkn, blh la cri.

zarulfarhana said...

nnt try suggest kt kak saya la..utk anak dia si iman tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...