Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 9 April 2015

Cari makan sekitar bandar melaka..

selamat pagi...teruskan nk story lagilah..

lepas dah rehat2 jp kat bilik hotel...so..laparlah jadinya..pagi tu je mkn..tgok2 dah pukul 5.30ptg..dah solat2...pastu turun tnya akk hotel makan kat ne sedap..

last2 kami decide mkn kat kedai asam pedas yg kami pernah makan masa honeymoon dulu..wahhh..rasanya masih sama..kedai tepi skali..signboard merah..nama kedai..maaf memang xingt...kedainya biasa Je..TP masakannya okey bg cik mah..boleh tahan sedaplah juga...

Lepas dh makan...kami pun jalan2 kat pasar MLM tepi2 tu..rembatan tudung sarung ni..SBB tudung yg cik mah pkai tu ada terkoyak sikit..then jadi xselesa..huarrhhh..stressnyer taip ngan tab ni..asyik die betulkan Je..jadi mengarot cerita cik mah...harap maaf Ye..

Xde beli ape pun selain tudung ni..RM10 Je..xtu nk pkai macam ne..amik ni senng..xpyh gosok2...

Lps tu smbng maghrib dekat surau ngan kawasan keretapi lama tu...gilir2 ngan abah Azwa...dah tu br g jongker walk..jln kaki Je..sambil tu Azwa sngt teruja tgok beca2 ada muzik2 n lampu2 tu...suka die..

Jonker walk biasalah penuh Cina Je..xde cari ape pun..sj nk jalan2 Je...Azwa abah die dukung...berpelukan ngan SSc die..snng...

Jumpa 1 kedai beli casing hp cik mah then beli tempered glass tu..huhh..mmg kena ada ni..Azwa semakin mengganas baling2 hp...hahahha...

Pastu2 jln2 lagi..belilah aiskrim pasu...jauh ha mencari..beli yg besar makan sorang2 RM7...

Then abah Azwa beli air coke zero RM1 sebotol..murah tu..yg kecik punya..cik mah beli air oren..strawberi n anggur..pun RM1 sebotol...


Pastu masa nk balik abah Azwa nk air kelapa ni..serius mmg suka tgok cara pak cik tu keluarkan isi kelapa ngan air kelapa tu...elok Je kuar bulat....wahhh....RM5...okeylah kan...Azwa dah siap2 bekal bawa air masak Je..hehehe..

Tu Je lah aktiviti makan2...esok yer smbung nnti ek...

TQ sudi baca..

TQ

PUAN MAH

14 00 sudi berkongsi cerita:

zeera lily said...

omeinya azwa nih...

InaYusoff said...

bila orang cerita pasal negeri kelahiran sendiri, rase bangga lak...hehe..

padahal ina pon rase dah hampir berabad tak jejak jonker walk dahh...

selalu suke nengok gambar azwa..dah pandai senyum lak tuuu....geram!

Fiqah Feeona said...

sy pun plan nk g Melaka..Tp entah bila..kerja banyak sangat...

cik mah said...

Best2...g r..hujung minggu pun ok..xjauh sngt..

cik mah said...

Ooo orng melaka ek..asam pedas lah ek..hehe...tu lah..suka wat muka sengih2 dah sekrng azwa ni...

cik mah said...

Tq2...

Cik Jelita said...

sakan azwa berjalan naa...comel la azwa ni...

Miz Eija said...

Salam perkenalan cik mah... salam blgwalk :) best nya eija pun suka g melaka tapi tak penah bermalam dkt hotel dlm bandar melaka.. kalu smpai melaka mesti tak lepaskan peluang pekena asam pedan dan coconut shake klebang... mmg umpphh :D jemput singgah blog eija yer cik mah...

# Follower 359 ^_^

cik mah said...

Kan2..sm sini..seronok...azwa snng bw berjalan..

cik mah said...

Salam perkenalan..tq sudi follow..insyaallah..t cik mah follow juga .kan2...coconut shake sngt sedap...

CaHaYaHaTi said...

aduii meleleh2 ayaq liuq baca ni heheh.. sedapnya coconut shake tu.. ina kalau pegi melaka suka makan dekat pengkalan balak..sdp2 masakan dia hehehe

cik mah said...

Hehehe...kena p cari lah gini ek coconut shake..mmg xjemu kan klai dpt...hr2 pun xpe..hehe

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam cik mah,
sonok cotik2 bersama famili kan3

cik mah said...

Salam...aaa...seronok berehat2 je..blik kelam kelibut siapkan kerja..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...