Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 10 June 2014

Gendong mengendong...

selamat pagi!!!!

wah...semngt tau...walaupun selang2 hari update tp okaylah jugakan..dapatlah juga kan...

kali ni nk share azwa digendong...ye lah..sekarang ni kira mcm dah wajib ada dah kan carrier ni...

memudahkan ummi n abahnya nk kemana2...lagi2 klau tempat yg sesak2 tu...

alhadmsulillah rezeki azwa safrina..kawan2 kerja abah tnya apa yg xde lagi barang2 baby...amboi..yg ummi tetiba bangga ngan abah...abah pun tau tentang carrier ni..

mungkin sbb abah tgok cik long gendong abang affan kot kan...

abah cakap..car seat dah ada...stroller pun dah ada..ops..alamak ai...stroller azwa pun xcerita lagi kan..mak ai...lmbt lah ummi ni..ish2...bukan ape..just nk sharing2 je ngan cantik manis...insyaallah akan disegerakan ye...

so..abah kata..carrier je xde lagi...

tetiba masa azwa dekat2 3 bulan dapatlah hadiah..iap berbalut comel tau..ummi terlupa lah sayang ummi nk amik gmbar...tadaaa...yg dah buka je ada..

carrier ni le pkai dari 3.5 kg smpai 12kg...

masa timbang azwa 3 bulan tu dah 4.5 kg..ye ye ye..terus je pkai..g aeon big rasanya...wah..azwa suka..n selesa ummi tgok..seronoklah tu...

terima kasih kawan2 abah...




ni masa azwa ngan abah bergendongngan..hehe..masa ni g kenangan bw mak tok n nek tok jalan2 shopping...wahhh...sebelum2 ni ngadap muka ummi je..bila ngan abah..wah abah bg can ngadap depan..sukalah tu ye...

mmg bg cik mah sngt berguna..bila g mkn kat luar pun cik mah pkai ni..senng nk mkn..lagi2 pulak..azwa suka tdo dlm carrier...isgh2..anak ummi ni tdo je..duk car seat tdo..dok carrier pun tdo..t ummi cerita kisah stroller pulak ek...

bila g beli barang2 rumah..slalunya g aeon big pun ummi pkai carrier ni...azwa diam je elok..klau nk tdo tu..ummi zikir2 terus ank ummi tdo..alhamdulillah...azwa ank yg baik..xmeragam pun..sebelum turun kereta cik mah akan menyusukan azwa dulu..then bila dlm carrier..azwa akn tdo..sbb dah kenyangkan..lebih2 lagi..seronok berpelukan ngan ummi...ewah2...

 



ni kotaknya..oh ye jenama mothecare...

kadang tu..dlm kereta nk kemana2 pun ummi dah pkai carrer ni..sbb nk bg azwa lena sebelum turun kereta lagi..hehehe...

klau yg xnk beli car seat..cik mah rasa carrier ni pun membantu juga..cumanya xle lah pkai carrier ni smbil memandu tau..bhy ye...

TQ

PUAN MAH

9 00 sudi berkongsi cerita:

husna yusof said...

alaaa comelnyer baby azwa,, hehehe cik mah,, una ni kawin haritu dpt baby carrier tu hahah

NUR ATHARAH Kamarzaman said...

Cik mah.seronok kn bile bergendongan.carry baby ambil tgn boleh buat kerja.1st carrier sarah lebih kurang mcm ni.join la group fb malaysian babyweares o babywearing mama's.byk ilmu tendong2 boleh blaja.

NUR ATHARAH Kamarzaman said...

Cik mah.seronok kn bile bergendongan.carry baby ambil tgn boleh buat kerja.1st carrier sarah lebih kurang mcm ni.join la group fb babywearing mama's o malaysian babywearers.byk ilmu gendong2 boleh blaja kt situ.

noorliana zamri said...

ana nak beli haritu...tapi takut nak pakai....baby umur berapa boleh pakai babay carrier?

cahaya nur said...

seronok azwa duk dalam tue ye ^-^

cik mah said...

@noorliana zamri

Liana...cik mah ikut berat bby yg die ada tulis kat kotak tu...

fairuz .nawwar said...

assalamualaikum
cik mah..
mungkin boleh join group fb
1) malaysian babyweares
2) babywearing mamas

actually, carrier mcm cik mah pakai ni x ergonomic.. maaf ye
agak bahaya utk baby.. berat baby akan menekan bhgn punggung+peha baby.. and kalau wearer pakai lama2, akan sakit bahu, pinggang.. kan?
dan position facing forward mcm tu pun x sesuai.. baby should b in M position...
kalau cik mah nak tahu lebih lanjut, mungkin cik mah boleh emel sy.. nanti sy send gambar2 tentang ergonomic carrier.. atau nk lagi mudah, join je grup fb sy bg tadi.. ada byk info, files, they also have expert in that grup; babywearing educator :)

fairuz .nawwar said...

assalamualaikum
cik mah..
mungkin boleh join group fb
1) malaysian babyweares
2) babywearing mamas

actually, carrier mcm cik mah pakai ni x ergonomic.. maaf ye
agak bahaya utk baby.. berat baby akan menekan bhgn punggung+peha baby.. and kalau wearer pakai lama2, akan sakit bahu, pinggang.. kan?
dan position facing forward mcm tu pun x sesuai.. baby should b in M position...
kalau cik mah nak tahu lebih lanjut, mungkin cik mah boleh emel sy.. nanti sy send gambar2 tentang ergonomic carrier.. atau nk lagi mudah, join je grup fb sy bg tadi.. ada byk info, files, they also have expert in that grup; babywearing educator :)

Sya Mimie said...

Kita x terfikir nk beli carrier ni.. Terfikir nk stroller je.. Hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...