Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 26 June 2014

Jangan burukkan pesaing...

Selamat pagi..dah nk dekat penghujung bulan 6 dah kan..kejap je setengah tahun nk berlalu...alhamdulillah tutup akaun tasbih cintaku masa bulan 4 hari tu...sbb cukupkan setahun..cik mah mula wat tasbih cintaku bulan 4 tahun lepas...secara kecil-kecilan je...alhamdulillah rezeki Allah bg...

Walaupun berhenti kerja sbb fokus pada kandungan n morning afternoon n night sickenss..hehhe...allah tetap memberikan rezeki ...berusaha n terus berusaha...

Seronok sngt..dari rezeki buat tasbihlah dpt beli semua kelengkapan azwa...dari duit tasbih juga dapat bantu hubby beli peraabot sikit2 untuk rumah sewa sekarang..dari duit tasbih dapat beli baju raya ummi n abah tahun lepas..n tahun ni juga...

Dari duit tasbih juga dapat belikan mcmc2 untuk mak,mama n ayah...dapat bw g mkn2 slalu..alhamdulillah...

K..baca ni dulu ye..


Ni sepupu cik mah yg share..sbb die mmg slalu g kursus yg DR azizan anjurkan..insyaallah ada rezeki nnti nk g juga..seronok dgr die cerita...dari pekerja kilang biasa..selama lebih 15 tahun...then sepupu cik mah nekad berhenti...n kebetulan mini mart yg kat kilang die tu tutup..xde sape nk buka...so die mohon n die dapat...sekarang alhamdulillah..dr mini mart kecil tu..xsampai 2 minggu dapat byr duit kereta..duit rumah..alhamdulillah...usaha n tawakal..allah sentiasa mendengar...jgn sekali burukkan pesaing2 kita..ini adalah sngt benar...

Cerita kedua tentang kakak cik mah...kan kakak ada bisnes brng bby..Ya Allah..xsangka ramai yg busuk hati..mcm2 email n mesej kakak dapat..kn marah sebbnya kakak jual murah sngt...jual murah pun salah ke????klau jual mhl t kn kutuk pulak..amik untung berganda2...smpai siap wat report lg kat ssm tu...pleaselah ye...kakak dah dftr..ssm pulak xsiasat betu2..le anta notis kat kakak...kn lah blik ngan kakak...

Janganlah burukkan pesaing..sbbnya nmpk kita ni xle terima klau ada pesaing...allah dh tetapkan rezeki...jnji allah itu pasti...

Janglah ada hasad dengki dlm berniaga ni..mcm ne kita at orng..kita juga akn merasa nnti..

Renungang hari ni..sama2 kita muhasabah diri..insyaallah..

TQ

PUAN MAH

8 00 sudi berkongsi cerita:

Nursaila Norman said...

btl tu..pernah baca jgk quote kat iG..tak takut dgn persaingan peniaga cina, tp lebih takut dgn hasad dengki melayu :(

Princess Feyqa said...

betul tu kak..kadang2 seller melayu ni suka sgt dengki-mendengki even tak semua haish..

fiqa ni tgh cuti sem ingat nak jual kuih raya tp masih dlm proses perancangan lg sbb buat kecil2an je heh3

Humairah Jimat said...

btol tu..kalau rezeki x ke mana kn =)

Humairah Jimat said...

btol tu..kalau rezeki x ke mana kn =)

Mar Mansor said...

buat apa berhasad dengki..bantu membantu lebih baik..

cik mah said...

saila:betul tu..bersaing lebih sihat..xpayahl;a nk hasad dengki..bilalah melayu nk maju ni kan...

feyka:betul tu...moga2 kita xbegini kan...gud luck dear..

humairah:kan2..percaya dgn setiap rezeki yg allah dah tetapkan...

mar:aaa..sama2...tolong m,enolong

Amal Salleh said...

manusia kan mcm2 peel .. -_-

misz sheyla said...

lorh..ade jugak orang dengki mcm gini... jual murah untung skit..diorng nk untung lebih jual je la mahal sikit...ntah pape ntah...kite pun ade beli beg ngan kakak cik mah..memang murah gile berbanding org lain...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...