Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 12 June 2014

Rezeki gelombang kedua..Mahligai kami....


selamat pagi...bersambung dari MUDAH...ramai yg bg respons...tq ye cantik manis...

oh ye....mmg nk cari rumah ni mmrlukan kesabaran...n masa juga,...nk g tgok..nk deal2 lagi...n pling susah..nk cari yg berkenan di hati...

syukur...inilah mahligai kami....sudah berjaya pindahkan barang yg dah lame en suami beli..start dari lepas tunang dah beli TV..itulah yg pertma skali kami beli.....Then ..beli mesin basuh...tq en suami..

then yg rumah sewa en suami dulu..mmg ade peti ais kecil...cukuplah untuk kami berdua..peti ais ni dulu beli dkt mama cik mah..then byr je separuh pada budak rumah en suami..sbb kongsi berdua masa tu...dapur pun dah ade..yg mama punya juga yg en suami guna masa kat rumah sewa die dulu...hepy sngt....bnyk yg dah setel...

Ni antara brng yg mmg lama dah beli..



n paling best...mama bg oven mama...yeah....bolehlah wat mcm2 lepas ni...sbb mama ade 2 kot...TQ mama....Mama bg memang mcm2 lah...melengkap apa yg xlengkap..syukur..

tb2 nk cerita pasal hadiah pulak..hahahha...

inilah die...cuci mata dululah...semua ni dpt dari hadiah masa kawin...sngt2 membantu...ada yg dpt lebih dari 1..contohnya periuk nasi..pembakar roti...n pemanas air...


ni antara hadiahnya..adik bg pemanas air...


periuk2 yg dapat semua tempatkan kat dlm bakul biru tu...bnyk juga..n bnyk juga yg xguna lagi..mmg bnyklah dapat periuk..mmg xpernah beli lagi...beli pun kuali je 1..1 lagi mama bg juga...


yg ni pun dapat juga..vacuum..makteh yg bg..tau2 je suka warna biru...

Alhamdulillah rumah ni dpt 31 weeks pregnantkan azwa...masa ni mmg kebetulan n mmg rezeki..masa tu en suami cuti sbb nk teman cik mah,..hari jumaat...mama...ayah..kakak sekeluarga nk bertolak ke selancar sbb sepupu cik mah nk bertunang...so masa mama br gerak kuar dr rumah...xsmpai 10minit pun..tetiba mama nmpk ada tulis trumah kosong..terus mama call suh g tnya n tgok...apa lagi..en suami terus g...15 minit lepas tu en suami blik..n gtau suruh siap2...nkp tgok rumah..katanya bg die okay je...so skrng tunggu cik mah suka ke x..

Bila tgok je terus berkenan..sbb rumah sngt bersih n cantik...rumah tuan rumah dekat je...dlm 1 kawasan je...rumah ni ada 2 bilik je...cukuplah besar ni untuk kami bertiga...rezeki wat masa ni..lama juga mencari rumah...akhir setelah setahun duduk ngan mama...syukur dpt juga...dengan kehadiran si comel azwa..memeriahkan lag rumah kecil kami..

kemas yg patut je..sbb terkejar2 ngan azwa lag..nk masak lagi..nk wat tasbih lagi..heheh...ummi ngah blaja uruskan masa lagi ni...

alhamdulillah sngt2...t ada masa cik mah story hal2 rumah ye..

Apa pun ummi sngt enjoy sbb dpt luangkan masa 24 jam bersama puteri ummi ni...Inilah yg ummi namakan rezeki baby azwa...syukur..rezeki azwa sngt2 murah...

TQ

PUAN MAH

6 00 sudi berkongsi cerita:

Diyana said...

rumah sewa ke beli ni cik mah?

Nursaila Norman said...

sama mcm saila jgk..huhu cari rmh beberapa bln sblm kawen..pastu isi sikit2 dgn kelengkapan..alhamdulillah,wpun rmh sewa tp seronok hidup berdikari berdua :)

cik mah said...

Dee:rumah sewa....

Saila:kan2...seronok sngt...boleh berdikari...

ieza ashaari said...

Seronoknyaaaa.. za dh dkt 2thun dok dgn family. Tak tau bila ada rezeki dok sndri..

cik fadh said...

alhamdulillah rezeki azwa..bestkan dpt uruskan rumah sendiri..rase bebas nk bt mcm2..huhu

Sya Mimie said...

Alhamdulillah.. Rezeki bby tu cikmah. Mcm kita dpt duk ngn suami lpas 5bln kawin. Time tu prgnt 4bln. Rezeki ank juga dpt duk bersama. Bnyk krna bljar berdikari..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...