Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 2 July 2014

mana-mana pun boleh...

selamat pagi..wah..semngt minggu lepas ha update blog..semngt sebab ada cpuv baru meletop2 tu...so hari ni nk share2 bab pampers azwa pulaklah...

memula skali..beryukur sngt2..alhamdulillah..kerana azwa xde masalah alahan pada pampers..

maklumlah masa preggy bnyk dpat sample pampers dari mcm2 kan..kakak pun ada bg..masa g checkup pun ada dpat juga..masa baru2 lahir mmg seronok menghabiskan pampers yg trial2 tu..hehe..jimat pampers ummi tau...

Setakat ni mmg bnyk dah jenama pampers yg guna..antaranya..huggies..ni mmg yg memula skali..pastu wee wee drypers...pet pet..hey baby n mcm2 juga..yg paling suka semestinya pet pet..ada gak beli kat kg...10pcs je..xde jenama pun..alhamdulillah juga..mmg bersyukur sngt...sehari dlm 5-6 pampers juga.oh ye..pampers pureen yg dpt dlm hamper2 tu alhamdulillah..azwa xde masalah bila pkai....hari tu dapat pampers yg sarung tu..ape ntah namanya..hehe..dr pet pet...tq ye..tp xry lagi..amik saiz m..tunggu azwa besar sikit baru try..azwa skrng 6.1 kg masa checkup 6 bulan..so..dah pkai saiz S dah..muat lagi tau S..kecil bontot anak ummi..heheh...stokaers s tinggal sikit je..so lps ni pkai M pulak untuk malam ye..

Mmg niat nk pkaikan azwa cloth diaper..sbb dari preggy lagi mmg ada beli 2 pcs CD..comel sngt...merah n coklat...pernah try pkaikan masa dlm pantang..tp masa tu azwa kecil lagi..so rasanya xsesuai...so skrng azwa nk masuk 5 bulan dah..so cik mah start pkaikan...

Mmg jimat sngt...sehari dlm 3-4 CD je...mlm mmg pkaikan pampers dulu..sbb xbeli lagi yg night punya CD...lagi2 musim panas ni..mmg bestlah pkai CD..cat je kering bila basuh..pastu..azwa xpyah pkai seluar..haha..sebb panas..n sbb CD mmg dah cantik mcm seluar pun...

Tips untuk tabung azwa:
maktok bg tips..tiap bulan simpan rm50 untuk duit susu azwa..smpai hr ni azwa masih fully bf..so mmg tiap bulan simpan rm50 itu wajib...

Tips tabung azwa juga:
ni dari cik mah sendiri..sekarang ni tmbh lagi rm50 dlm tabung azwa..sbb jimat dah duit pampers..xbeli pampers dah...so..alhamdulillah..tiap bulan ummi n abah dapat msuk tabung azwa rm100...syukur..oh ye,.pkai CD mmg menjimatkan...

azwa ngan CD yg ummi dah beli lama dah...


smngt musim bola...stoking pun bola juga!!!

TQ

PUAN MAH

4 00 sudi berkongsi cerita:

Amal Salleh said...

teringin gak nk pki CD tp skrg ni slalu ngelat time lipat kain .. xtau la klu pki CD cemane T_T

cik mah said...

@Amal Salleh

Ala..cd senng je pun..sambil angkat kain lipat je..snng sngt...jom2...berjimat...

Sya Mimie said...

alolololo... comelnya azwa pakai CD tu.. dh la bambam.. puk sikit peha tmbam dia tu..hehe

Syaz Rozelt said...

Comel azwa..pakai CD memang best eh..dr dulu nak try x cuba2 lagi..bagus la menyimpan utk mase depan =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...