Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 23 July 2014

turun temurun..

Apa khabar cantik manis semua..semoga semuanya sihat2 hendaknya...alhamdulillah dpt berpuasa dengan sngt baik..insyaallah...rezeki anak ummi pun murah..alhamdulilla kenyang..syukur ngan rezeki dr allah...

Ni dah share pun kat insta n facebook..tp nk share juga lagi kat blog..hehe...tp ni nk cerita2 sikitlah..

Al kisah turun temurun...

Ni die anak mmi yg sudah semakin bijak..seronok tgok keletah anak ummi..xdijangka..chak!!!!!

Yg turun temurunnya adalah katil tu...dari anak kakak yg sulung..dh nk masuk darjah 1 dah pun tahun depan..maknanya dah dekat 7 tahun dah katil ni...then turun pada anak kakak yg kedua..zafran..dah setahun 9 bulan dah...s..sekarang ni giliran nur azwa safrina pulak...ni maktok yg beli..so..guna turun temurunlah..xingt dah berapa masa tu maktok beli..dlm rm500 juga rasanya...kain pengadang katil n tilam tu pun mak tok yg beli...beli warna biru..so senang..le trun temurun pkai...yg tilam tu mama baru beli yg tebal punya masa ank kedua kakak..rm45..kat pasar malam je..mmg puas hati.lsedap tgok azwa tdo..masa dlm pantang..siang mmg azwa tdo dlm katil..malam je tdo ngan cik mah...

Start 3 bulan cik mah dah ajar azwa tdo dlm katilnya..katilnya ni letak tepi katl cik mah..bg rapat n turunkan pengadang kayu katil...alhamdulillah..azwa dah 5 bulan ..dah pndai pun tdo dlm katil die..just klau menyusu je kat katil umminya..lepas tu cik mah letak semula atas katil...

Sekarang ni ramai yg suka baby coat yg warna putih kan..tp ni sbb turun temurun..so warna coklat..still cantik bg cik mah..ada contengan sikit dari darwisq anak sulung kakak..,.haha..tp katil masih dlm keadaan baik...

Cik mah ajar azwa tdo atas katilnya..sbb kadang tu abah tdo lasak..penat agaknya keje..haha..disiku pula anaknya ni..haha...so..bila azwa tdo kat katilnya lebih selamat n selesa...bila ummi n abah dh bgn subuh..azwa tdo atas katil ummi n abanya..bg can tdo luas sikit...

Baby2 cantik manis ape pulak cerita..jom share2...

TQ

PUAN MAH

7 00 sudi berkongsi cerita:

lia said...

pandai yer tido sendiri dalam katil... pandai dia...

Fiza Basman said...

Hehe..akak fiza pun da katil baby serupa dgn cik mah punya ni..mmg dari anak sulung smpai la baby nya yg berusia 8bulan. Dah 3 org anak tido kat katil tu...still elok. Akak da ckp akan bg katil tu kat fiza bila da baby nanti. Syukur, xpaya beli..bole jimat. hehe

PetakBunga said...

bgusnya azwa bolh tidur sendiri..
abg luth menetek sampai tertidur..menetek bukn kejap..sejam br leh tidur..
x berjya tidrkan dlm bby coat, kalau dia tidur dan sedar mak dia xde kat sebelah terus bgun, turun katil sendiri..sampai kt bwh katil br menangis pnggil mak..nasib dia ingt mcm mna nk turun katil, x pernh lg jatuh katil walau mata x berapa nk buka.

Zila Zainal said...

amboihhhh pandainya dia chak chak!

Siti Sharini said...

kami takder baby cot..masa baby first sewa je cot for 6 months. pastu semua tdo sekali jerr

Iqlima Azmi said...

singgah sini, ;)

Sya Mimie said...

alahai.. baiknya azwa tido dalam katil sendiri.. :)
tak susah hati umminya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...