Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 17 September 2014

Buaian bergerak...

selamat pagi...cantik manis...hari ni nk share..al kisah balik kg raya hari tu ngan azwa..tetiba pulkakkan teringt...so nk sharelah...

"eh...xtdo pkai buai ke???

"boleh ke tdo tu klau beriba je??"

"meh lah masuk dalm buai..baru lena tdo"

"xsusah ke baby tdo bawah""

huhhhh...ni antara benda wajib dengar blik kg raya hari tu...bnyk lagi sbnrnya..xlarat lah nk tulis...

entry ni bukan nk kutuk sana sini tau..ni cara cik mah je...cik mah okey je tgok bby tdo dlm buai..maknya mesti ada alasan kenapa tdokn dlm buai...and for me...cewahhh..

pada cik mah juga..cik mah ada alasan sendiri np xmo tdokan dlm buaian...

sbb cik mah adalah buaian bergerak bg azwa..hehe....snng..bergerak bersama..kat mana2 boleh tdo..siap ada radio skali..on je..umminya akan zikir...zikir..n zikir smpai azwa tdo...

masa blik hari tu..mmg rasa mcm kena ape je..sbbnya xtdo kan azwa dlm buai...ermmm..ada beberapa percubaan ye ada yg nk masukkan azwa dlm buai...errrmmmm...geram sbnrnya..plisss la respect cara cik mah...yg tdokan azwa cik mah...mmg bg cik mah..cik mah nk bila anak nk tdo..cik mah yg akan tdokan...n tu cara cik mah...sambil tdokan azwa.cik mah akan zikir2,...selawat...ingtkan azwa akan tanggungjawab azwa lahir ke atas bumi yg indah ini...berdoa utk azwa...

selit sikit...puteri azwa ummi sedang lena dibuai mimpi..masa mjlis aqiqah azwa..


pastu pulak..ye lah...yg tdokan bby dlm buai je tahu kan..payahnya..nk bw sana sini...cik mah lebih senang pangkukan azwa..peluk die...zikir n tdokan azwa...alhamdulillah..azwa snng sngt tdo...pling lama pun nk tdokan 10 minit kot...pling cepat 1 minit..hehehe...ppeluk..xsempat zikir pnjng..tup tup..dah tdo...

pling best..kdang tu..azwa bebel2 masa dukung die p kedai...dok tegur2 orang sana sini yg lalu tepi die..tup tup diam..eh...tgok2..la..tdo dah anak ummi...alhamdulillah..syukur sngt...


masa mjlis aqiqah ni..cik mah mcm biasa pangkukan dulu..lepas dah lena..baru letak dlm tu..sbb senang ...klau kat rumah..letak atas katil..wat masa ni lah..kdng tu katil cik mah..kdng tu katil azwa...

klau dlm kereta...kdng tu riba je..klau dh penat masukkan dlm car seat...klau jln2 pun...snng je..klau xpkai carrier..pkai stroller..peluk2 zikir...tdo dah...


so...xpyahlah kot kan..klau tgok azwa xtdo dlm buaian...mmg anak sedara cik mah pun dari lahir mmg xtdo buaian..mama yg ajar...xde salah pun tdokan bby kat bawah je...cik mah akan kepung kelilit tempat tdo azwa...n make sure keliling tu bersih..klau bising2 pun xpe lagi..azwa boleh tdo...alhamdulillah...

huhhh...entry lebih pada luahan rasa kot ni..hehe...azwa..ummilah buaian bergerak azwa,...kat mana2...bila2 je..azwa boleh tdo ngan tenang...ummi sentiasa ada untuk azwa...

tq cantik manis..sudi baca luahan rasa..oh ye...mommy2 lain ni mcm ne pulak style mommy tdokan bby comel...share2 lah...

TQ

PUAN MAH

9 00 sudi berkongsi cerita:

Cik Jelita said...

sama la kite pun xajar thaqif tdo buai.ibu rela keding jadi buaian bergerak anak.no buai2

Amal Salleh said...

thaqif pon xpki buai .. sbb mls nk pk crik buai klu jln mn2 hahaha

InaYusoff said...

hihi..bab ni mmg kontroversi sikit kan..

ada mak yang mmg takmo anaknye berbuai sebab takot dah terbiasa...

tapi ada mak yang siap beli buaian letrik lagi untuk anaknyee..

kadang-kadang kita memang tak mo nak membuai...tapi bila tengok keadaan anak tu dia lebeh selesa tido berbuai..tu yang TERPAKSA dibuaikan..

ikot daku..
mmg taknak berbuai..sebab risaukan kat rumah pengasuh nanti..tapi bila pengasuh sendiri dah ajar dia berbuai..mmg wajib la kita kat rumah pon membuai gak...

tapi alhamdullilah..safiyya tak lama pon nak berbuai..

berbuai hingga lima bulan je..lepas tuuuu tak heran dah buaian..

tapi kt rumah pengasuh still lagi..mebi nak senangkan pengasuh kot...

cik mah said...

Kan2..ni salah 1 cara juga nk bg ibu2 kurus..hehe..meriba ank sampaj anak lena..hehe...

cik mah said...

Eh..nama bby amal n cik jelita sm lah..pastu sm2 pulak comment..br perasan..kebetulan..aaa..cik mah pun..malas nk angkut2..pkai natural buai je..umminya..

cik mah said...

Aaa ina...mmg kontreversi..aaa...mmg xnk berbuai pun jadi masalah...alhamdulillah pndai saffiya...aa..klau hntar lngasuh knlah ikut cr die..kesian die nk wat keje lain lagi kan...xpe..ape2...moga memberi yg terbaik n anak selesa.

Zila Zainal said...

Alalalalaa cumelnyaaa azwaaa. nak meminang bule ka? Aah cik mah.. buaian bukan satu keperluan pun. bule je tido kat bawah. tepuk2 sket lena la tu. banyak sgt kes dalam buaian. takut jadiknya

cik mah said...

Hehe..tq2..opsss malulah mcm ni..betul tu...klau tdo dln buai mcm kn extra care je....takut..

Nastyna said...

kami pun tak pakai buai, dari yang first sampai la ke second ni, ok jer. tapi kan... budak ni kalau letak elok2 kat katil depa tak lama tidur, tapi kalau tonggeng terbalik atas riba macam mana pun dia boleh tidur, kelakar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...