Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 24 September 2014

Dibotakkan ummi & abah...

Hr ni nk share cerita cukur jambul azwa..xde majlis pun...ummi & abahnya ni yg membotakkannya berdua...masa azwa 2 bulan 2 hari kami botakkan azwa dirumah..

Mula2 tu cik mah pegang je azwa n abahnya cukur guna pisau cukur..sblm tu gunting2...rambut azwa xlebat pun..halus je...

Bila tgok abahnya wat..dtg keberaniaan nk wat juga...so cik mah pun try wat...alhamdulillah berjaya..azwa pun sesekali je gerak2...



Tadaaa...ni setelah sebulan dibotakkan...rambut masa ni xnaik pun lagi...sikit sngt...halus sngt rambut azwa...n rambut azwa ni perang rupanya...sekrang ni dah ada rambut dah...walaupun rambut azwa sikit je...tp ramai yg tegur rambut azwa perang...ada juga yg ckp coklat..katanya anak mat salleh..ish2...

Rambut azwa yg dah dicukurkan tu..sikit sngt.l.ringan sngt..rasanya 1g mmg xsampailah jawabnya...so kami pakat untuk sedekahkan sejumlah wang untuk rambut azwa yg dah dicukurkan tu..

Oh ye...azwa dibotakkan lambat sebab masa lahir tu..azwa ada kulit2 kepala tu...kena cuci2 dulu n bia tanggal sendiri baru lah kami cukurkan...takut nnti azwa sakit..kesian kat die..lagi takut klau berdarah pulak kulit kepala tu kan...alhamdulillah cukur rambut azwa berjalan lancar...azwa pun baik je...terima kasih syg ...

Alhamdulillah...comel tgok bby botak...baby ape2 je pun comel je kan..xkisahlah comot pun still comel..

Mommy2 pulak..siapa yg cukurkan bby??

TQ

PUAN MAH



5 00 sudi berkongsi cerita:

Cik Jelita said...

Thaqif mak cik kite yg botakkan masa umo 34hari...botakkan sebab nk cucikan kerak kepala dia.rambutnya tebal, so bila mandi xdpt cuci habis kerak kepala.cukur la.

cik mah said...

Ooo yeker..wah. rambut lebat azwa xlebat pun rambutnya. .kesian nk cukur awal..takut die sakit.

cik fadh said...

alaa tomeinya azwa dah botak ! huhu..

kak, fadh curious nak tau sape videographer akk yg akk kata xpuas hati jgk dgn hasil kerja die tu??

Zila Zainal said...

eyyyyy budak botak comellll!

Sheila Salim said...

Assalamualaikum cikmah. wahh azwa dah botak cin. hehehhe so cute ~~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...