Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 13 August 2015

Pemilihan botol air utk azwa


selamat pagi..alhamdulillah..hari ni semangat nk taip entry..lama dah ni nk share tau..dok tertangguh sbb lupa nk snap gmbr..hehehe..moh tgok gmbr dululah..

botol air azwa..

sebelum ni pkai botol air biasa je..xde jenama pun..masa tu beli kat pureen warehouse sale tu...RM4 je...giler murahkan...bertahanlah pkai sampai 4 bulan juga..alhamdulillah..okey je..cumanya..semakin lama semakin payah pulak nk cucui..n semakin senng pulak berkulat..

berkulat tu bukan mcm kat longkang tu tau..berkulat yg hitam2 tu...botol air tu pulak ade lekuk2 n lubang2..menambahkan kepayahan nk basuh...bab straw pun nk kena pkai lidi jolok2 baru bersih..tu pun kena pkai sabuh khas basuh botol susu tu..rendam air panas lagi..perghhh..makan masa..

so..hari tu decide nk beli botol air lain..

oh ye...kenapa penting sngt botol air ni???

ini kerana...cewahhh..ayat...azwa sngt suka air masak...mana2 pergi mmg cik mah akan bawa botol air die...dlm handbag ummilah tempatnya...

alhamdulillah setakat ni azwa mmg xde sembelit..sehari tu dlm 4 5 kali juga die habis minum..tgok pada kepanasan kot..hehehe..

k..teruskan cerita..cik mah g manjaku..n jumpa botol ni...cantikkan...then masa tu nk cepat...so cepat2 je tnya pekerja kat situ..yg ni ada straw x...die p check kat kaunter n katanya ada...yg botol tutup purple tu..cik mah pun mmg blurlah masa tu..oh..mungkin starw belah dlm kot...ok..terus bayar..

ni jenama tommie tippie tu..hrga RM45 mcm tu..ada gak RM20 lebih..tp lain sikit..lebih berkanan dgn ni...

skali balik rumah buka..hampeh...adoihai..azwa dahlah baru belajar nk tonggeng botol...mmg payahlah..

so teruskanlah pkai botol lama disamping mengajar azwa pkai botol purple tu...

then 1 hari tu g QQ baby nk beli hadiah utk kawan..jumpa lagi botol ni..kali ni mmg cik mah belek2 habis habisan punyalah...

k..plih warna oren lah..kot2 adik azwa lelaki..hahaha.nmpk x ummi budget..hehehe...hrga sama ngan sebelum ni...

yg ni lebih praktikal..mmg 10 kali ganda hrganya..tp bab penjagaan sngt mudah...n xberbau pun botol tu..azwa pun suka sbb cantik...yg sebelum ni plain je...

alhamdulillah berjaya juga jumpa botol air yg berkenan di hati ummi utk azwa..hehehe..

alhamdulillah juga zwa sngt suka botol air die..

hope entry ni dpt menbantu mak2 semua ye..

TQ

PUAN MAH..

16 00 sudi berkongsi cerita:

InaYusoff said...

baca harga sepuluh kali ganda tu yang seremmmm sikit..hahah..

memang..
nak pilih botol minuman untuk anak memang payah sebab takot terbeli yang susah nak basuh dan cepat berkulat....

cik hani said...

kalau basuh botol yang payah, memang stresss sangat kite ni..

comelnya botol azwa

Ija Rased said...

comel jek.
singgah sini jenjalan

Aimi Muhamad said...

comel

lia ummiirfan said...

nice colour botol tu Puan Mah. :))

dorsett pink said...

botol air untuk anak saya , saya beli kat aeon jer... sebab ada banyak choice.. botol air anak ni selalu bertukar sebab cepat kotor

misz sheyla said...

kite pun stress je time cuci botol air phea...tang straw tu yg xthn..sisa mknan pulak yg lekat...berpeluh cuci straw je

cik mah said...

@InaYusoff

tp berbaloi...ni mau sampai adik azwa simpan ni..hahaha...sbb elok sngt..puas hati...xpenat umi nk basuh berjam2...

cik mah said...

@cik hani

kan2...tu lah...geram je nk kena cungkil celah2 semua..so yg ni senng n mudah...

cik mah said...

@Ija Rased

tq2...tq juga sudi singgah..free2 nnti cik mah singgah juga ye...

cik mah said...

@Aimi Muhamad

tq aunty aimi...

cik mah said...

@lia ummiirfan

kan2..warna pun mempengaruhi anak...bagi tarik minat die...

cik mah said...

@dorsett pink

ooo yeker...tu lah..beli bnyk kali tu yg malas...t umi terbeli benda lain skali..hahahha

cik mah said...

@misz sheyla


kan..part straw tu kena bg details sbb takut nnti berkulat ke ape ke..sakit perut pulak anak nnti...

QasehnyaRania said...

cik mah. beli kat mana ye btol oren tu. nk cri jugak la utk rania. skrg botol air dia jenis mnm terus tak da straw. mncari juga.
blh bgtau n pm harganya ye kt kotak komen saya.
tenkiu.

pppsstt;tenkiu,dh trima details.tunggu tau.nti sy pos sy kabor :)

sya mimie said...

Zara minum guna botol susu je.. Ada bli kn botol air berstraw, dia gigit2 pula..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...