Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 25 April 2016

Suntikan pneumococal kali kedua


selamat pagi..

alhamdulillah..bulan 2 hri tu lengkap dah ambil 2 kali suntikan pneumococal utk azwa..cik mah amik pun dah lmbt yg dos pertama..so just 2 dos je..sepatutnya ada 4..

cik mah amik dekat hospital al islam kg baru..hrganya cik mah xsure..sbb pkai GL..tp biaslahkan rate dari RM100 KE RM200..

dulu masa 1st amik tu kat bahagian bawah je..

kali ni terus jumpa pakar kanak2 tu..

sblm amik suntikan ni..kena check berat..tinggi n suhu bdn..

klau xde demam baru boleh amik..

hari tu cucuk kat peha..azwa nangis kejap je..

kali ni dktr cucuk kat punggung die..nangis jugaklah beriya2..

sakit betul agaknya..sampai balik umah pun dok teringt lagi..

cik mah ckp..ketam yg gigit..xnk bg die takut kat dktr..klau ckp sbb dktr inject die..nnti mesti die fobia kan..so sjlah tipu2 die sikit..so skrng mmg die takut pun klau umi sebut ketam,..xtentu arahlah kaklong tu..hahaha...

so..ni ada dapat risalah tentang pneumococal..cik mah semangat siap scankan lagi nk bg jelas..

nk share info ngan semua..hrp dapat membantu..






TQ

PUAN MAH..

4 00 sudi berkongsi cerita:

Bawangputehdotcom said...

ciklin dah cucuk untuk Harith masa umur dia 2 bulan pastu sampai sekarang lupa nak tgk bila next punye..nasib cikmah ingatkan..

yan_ummi aathif said...

Aathif hrtu 3 dose, sbb amik ms dia 7 bln. Org kata pneumacocal ni mandatori utk yg dok nursery sbb campo2 kn. Tapi dunia skang ni.. dok umh pon kne jg2, time kua tu bleh tdedah mcm2.. x berani kn nk amik risiko.

Mcm aathif ritu, bwk p kk nk buat buku pink. Elok dlm feeding room ad budak bru baik dr meningitis ni, dtg utk follow up..still batuk2 lg. Ms tu risau je kt aathif, lepas susu terus cepat2 kua. Kita bkn nk jaki sgt nk bwk ank jauh2 dr dat baby, tp pikirlan kesihatan anak kn...

orked violet @ SYA said...

pakai GL? company cik mah mmg panel hosp tu eh?

cik mah said...

Aaa...pm care..kat ne ada pm care situ boleh guna. Cik mah dah biasa dgn al islam..tu g al islam je. Dulu xcover pneu ni..tgh thun lps dah cover

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...