Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 27 April 2016

Susah dan senang weon off..


selamat pagi...

chak..sbelum tu kasi post 1 gmbr kaklong azwalah..


ni gmbr azwa masa photoshoot tudung tahun lepas utk prettyprincesszara..



xpernah rasa cerita tentang penyusuan azwa..tau2 nk cerita tentang wean off dah,..

apelah umi ni kan..

k lah cerita merangkumi semualah ek..

alhamdulillah..sejak azwa lahir mmg minum susu ibu je..alhamdulillah juga diberikan susu ibu yg mencukupi utk azwa...pernah gak bg dalam botol kadang2 tu..tp sbb cik mah surirumah..so cik mah just bg direct feeding je..klau keluar pun pkai nursing cover je..alhamdulillah..semua dipermudahklan sepanjang penyusuan azwa..

start dari tau pregnant tu..azwa setahun 3 bulan..then slow2 bgtau azwa yg nnti nk bg adik pulak susu die ni...hari2 bgtau...then sambil tu pk2 nk bg susu ape utk die nnti sebagai ganti susu ibu...

mmg plan nk bg susu kambing..alhamdulillah..jumpa yg sesuai n sampai sekarang azwa minum yg tu je..azwa xminum dari botol susu..die minum terus dari botol straw tu..mmg ajar mcm tu..sbb xnk die bw botol sana sini minum xhabis2..xsuka tgok..nk minum duduk..hadap sekali je..mcm tu je cik mah ajar die dari die start minum susu dalam botol straw tu..

perjalanan nk wean off azwa dari susu badan..sngt mudah bg cik mah..alhamdulillah sngt2 dipermudahkan..cik mah slow2 cerita dekat die yg ada adik dlm perut umi..azwa xle naik atas badan umi lagi...die start slow2 kurang menyusu...cuma malam je die menyusu..lepas tu die sendiri yg stopkan...

die tau yg ada adik dlm perut umi die..slalu tunjuk gmbr adik die..lm2 die phm..azwa jenis yg mudah phm ape yg kita ckp..mmg sngt mudah2...start bg susu kambing tu setahun 8 bulan ...then betul2 setahun 10 bulan tu azwa xnk dah susu bdn n mmg perut umi pun bsar dah time tu bw uzma kan...

syukur sngt2...so skrng ni pun masa menyusu uzma..azwa xde pun minta2..die okey je adik die menyusu,..sb die ckp susu tu utk adik..die ada susu die..siap p amik bekas susu die lagi...alahai..terharu umi tau...

so..xdelah cik mah guna cara dulu2 letak itu ini supaya anak xnk menyusu tu..dgn azwa more pada ckp2 n bgtau die..die sngt2 senang paham...tu yg jadi mudah..terima kasih syg umi..

xdelah nk cerita panjang.tu je nk share..

TQ

PUAN MAH


3 00 sudi berkongsi cerita:

Aimi Muhamad said...

senang azwa wean off.

cik mah said...

Aaa...azwa senang phm...syukur sngt..

cik mah said...

Aaa...azwa senang phm...syukur sngt..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...