Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 20 February 2017

DIY kek birthday tema didi & friends


selamat pagi semua...

alhamdulillah..majlis berjalan sngt lancar hari tu..syukur sngt2..

terima kasih pada semua yg membantu..

pada mulanya cikmah nk tempah je kek didi & friends...tp last2 mcm nk buat sesuatu yg lain..semua rata RM100 keatas...pastu klau yg fondant manalah boleh makan didi tu nnti kan..manis n keras giler..ok..xmo lah membazir..

+ anak2 xsesuai mkn manis2 ni kan..jadi pk kan sesuatu yg lain..dan tetiba idea tercetus..masa sespupu dtg rumah bw kek coklat..makan2 sedap pulak..abah azwa yg xsuka coklat pun tetiba suka n makan..so plan buat kek tu dah lah..simple2 je lah kan..

anak2 tau nmpk didi dieorang dah suka dah..okeylah..




paling ringkas resepi yg sepupu cikmah buat..tapi sedap okey!!!

berbaloi2 sngtlah..buat ni 12 tgh malam jumaat tu tau..hahaha..

memula buat 1 tu..eh2 skali ada lebih..buat dualah terus..1 utk kaklong dan 1 utk adik...



tadaaaaaa...simple je...tapi cikmah suka sngt!!!!comel kn...cikmah letak cookies didi yg cikmah tempah je kat situ..so semua boleh amik didi tu makan...yummy...

anak2 yg dtg sure2lah suka kan..

no 1 dan 3 tu sepupu cikmah yg belikan..comel juga..pandai kakak amani belikan..

buat kek tu ada lebih..so buat skali letak dlm cup tu..jadilah cupcake kan..

pastu topping tu buatlah juga simple2..sennag sngt je rupanya ek..xla susah2 sngt pun resepinya..kejap je siap...horey2..seronok bukan main..sbb berjaya DIY utk anak2...kek pulak tu..umi mmg xde seni bab2 makan i..tapi kali ni umi bangga tau..hahaha


esoknya barulah sempat nk merasa semua ni..yummy sedapnyer lah...hari ni pun ada lagi kek..simpan nk makan hari2 sbb cikmah mmg suka kek coklat..hahaha...

t next cikmah update tentang cookies tu pulak ye..

kos kek 2 tu xsampai RM50 pun..bertindih2 siap buat..tun tinggi tu..berbaloi2 sngt lah..

TQ

PUAN MAH


1 00 sudi berkongsi cerita:

Amal Salleh said...

puas ati la kn dpt buat kek sndri .. rajinnn!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...