Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 8 February 2017

DIY label rempah di dapur

selamat pagi...

hari ni share 1 lagi lah..kawan blogger lama request share dekat blog..okeylah demi memenuhi permintaan kawan blogger lama...ni cikmah share step2 simple..

template ni cikmah download je mana yg berkenan  tu,..cikmah pilih merah..sebab tema kat rumah kan merah...



edit2 sendiri je..mna2 yg berkenan 
pastu print je sendiri...setting high..baru print jadi cantik lagi,.kertas tu 100gsm je..


dah siap tu..gunting2 kan ikut bentuknya..
lepas tu letak dlm kertas laminate mcm gmbr bawah tu ye,,



lepas tu lapik dgn kain batik atau ape2 kain...jgn tebal sngt kainnyer lah ye..



lepas tu gosokkan atas tu ye..



tadaaa...kat bawah ni setel lepas gosok..


selepas tu..potongkan lagi ikut bentuk tu ye..




utk lagi kemas...cikmah seterika lagi skali...sebab dah gunting tadi,.ada lubang2 angin lagi sikit..


lepas tu sia dahhhhhh./..horey2..sennag sngt dah pun..siap buat 2 3 kali dah..puas hati sngt...cikmah lekatkan tu dgn double tap je..susah juga nk tanggal bila try2 nk buka balik tu..so okeylah kira berjayalah kan..


korang trylah..klau nk tempat ke..bolehlah tinggalkan email..nnti cikmah email..ada warna hijau n purple..tapi corak lainlah..

selamat mencuba ye..

TQ

PUAN MAH








1 00 sudi berkongsi cerita:

MAY said...

pernah la teringin nak buat label. tapi.. rasa mcm lepas tu ke laut je label tu..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...