Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 17 October 2012

Tool box...


selamat pagi cantik2 manis....sihat x????cik mah harap2 semua sihat....cik mah ade bnyak bnda nk share..cuma xsempat lagi....cik mah baru sudah menDIY kad jemputan pernikahan...hahahha...gedik tol..nikah pun nk kad..ala ni testing2 version...sbbnya ingt nk DIY je kad jemputan nnti...tinggal map je xwat lagi..tunggu ayah cik mah sketchkan bngunan2 penting sbgai rujukan nnti...

so..kali ni nk cerita tentang tool box....bukan namanya tool box...tp hentam je lah kan...hahahha....mcm2 mesti ade kan dalam tool box...sbbnya ini untuk cantik2 manis yg DIY mesti kena ade...yelah....t klau merata2 letak..susah pulak bila nk start wat keje je kena cari kan....so....dengan adanya tool box ni..memudahkan kerja...cik mah punya dulu just kotak kasut..masa bertunang dulu...tp last2 mcm xsesuai je..then tukar pada bekas yg transparent...

hahhaha...bila dah transparent sngt...ni lah jadinya..nmpak berserabut...



hahaha....mmg serabut n berterabur btol..kadang2 nk cari pun x jumpa...ni pun kecik je...bnyak lagi riben2 lain tu kn simpan dalam kotak...bila nk guna br terkedek2 nk buka kotak...lagi satu...bila cari xjumpe so ingt dah habislah kot...so jadinya bila kuar je beli...sekarang ni bila kemas2 baru perasan amik ha...gam yg panas tu ade melambak2...hahahha....xpe2...sejukkan hati...t nk guna juga ni..bnyk lagi keje xsiap..hehehhe...iyelah tu...so jgn membazir dah....

cantik manis punya mcm mane???
sama x mcm cik mah punya???

tgok x kat kotak tu..en tunang tulis "bucuk"...adoi2...smpai hati ek...nama mnjalah konon2....sampaikan kdng2 ank buah cik mah pun panggil makngah die bucuk...hahhaha....

merajinkan diri semlam mengemas sedikit kotak ni..bagi mood nk bekerja keras naik..hehehhe



tgok2..dah lebih tersusun n kemas kan....hehehe....riben tu baru 1/8 tau...bnyak lagi...tu juga lebihan masa tunang punya....n pistol tembak tu ade 2...1 rosak then beli baru...guna yg baru...baru punya rosak..then yg lame punyer pulak le guna..apa daa....pelik tol...yg penting jgn rosak tau...malas tol nk beli lagi...hehhe.....rase hepy beli tgok batang lidi sudah semakin menyusut...so jadinya target nk siapkan bunga telur memang dah kelaut...sbb bnyk halangan..hahha...alasan je...tp sekarang in progress akan cuba paksa diri juga...no matter wat...hahahha...doakan cik mah ye....

hari ni cik mah cuba nk siapkan jahit veil nikah...bos besar xde kat opis..p holiday agaknya...so le r menggunakan masa sebaiknya...horay!!!!

marilah kita bekerja...hehhe...

TQ

CIK MAH


18 00 sudi berkongsi cerita:

Diyana said...

saya pakai kotak kertas A4 tu je...
x transparent so that org xtau betapa semaknya dlm tu... hahahaha

cik mah said...

hehhee...tu lah kan...tp bila pkai yg transparent..seluk2 je kebawah sbb nmpak..hahhaa...klau x kn kuar 1 1..tu yg malas tu nk susun blik..hehhe

Diyana said...

klu cmtu, kena wat list laa mende alah ape yg ada dlm kotak tu... hehehe

ciksusu said...

hehe..kte guna kotak kecik2 sebab masuk brg ikut kategori..pastu susun dlm kotak a4 yg besar u ;)
sng nk amek xyah geledah brg..hehe

Puan Asfiza said...

as guna kotak tepung yang as potong jd pendek sedikit. hahaha...masa tu terdesak sangat xder bekas nak isi barang.hehehe...kena ada 1 poket doremon lah...senang. ikikiki

cik mah said...

diyana:itulah..t luper letak mane...habis kena geledah..hahah...

ciksusu:oooo...bgus juga tu idea cik susu..lebih teratur lah....idea yg menarik ni....

puan as:wow...as kreatif btul...guna yg terpkai je kan...ok juga tu..jimat2 xpyh beli..ha itu nama yg sesuai..poket doremon...comel2...

Cik Puan Tqah said...

tool box untuk letak beads ade la.. yang brg besar2 letak box cm cik mah gak..tp x transparent..mmg serabut.nk cr jenuh korek.. hihi..cepat siapkan veil tu sebelum terlambat

Cik Saila said...

saila beli kotak dekat Daiso (kedai rm5), best gila dh la murah tp keras n tahan lasak..hehehe..saila beli smpai 2kotak.. :)

lain-lain saila simpan dalam kotak2 yang dapat free. bgs kan simpan brg2 dlm bekas,benda tak hilang n sepah2..nak bt keja pun takde la serabut :)

zarith said...

Eh samalah. Saya pun pakai storage macamni. Tapi penutup warna pink. Sebenarnya cilok tool box emak saya ni. Macam macam ada. :-)

cik mah said...

cik puan tqah:hehehe...aaa yg beads cik mah letak dalam kotak dadih n kumpulkan dalam kotak kasut..kemana2 g bw...pntang ade masa je mulakan jahit veil...veil 30% lg nk siap...xsabar.... :)

cik saila:oooo mmg best kan daiso...amboi 2 kotak kan...mesti bnyak tu brang...aaa...kotak yg free2 amik kat opis...hehhe...hbis kotak kat opis...

zarith:la yeker....hehhe...wawa...mesti mcm2 ade kan mak punya..sennglah gtu....

s h a said...

Terserlah kerajinnan cik mah menDIY.penuh box tu.sy menDIY pon letak barang merata.memang pening kepala nak cr blk bile nak start projek baru.nak kena p cari kotak kt Daiso ni :)

cik mah said...

@s h a

Hehehe...malulah mcm ni...tq2...tu lah..sha kn cari mcm cik saila punyer...bnyk kot pilihan kat daiso..dari bsar kekecik...so kerja akan lebih terurus... ;)

chil&zam said...

tool box saya masih kosong, sbb brang berterabur..dalm bilik ada..luar bilik ada..atas meja study ada..keisn tools box tu "kekosongan" tidak diisi...huhu

cik mah said...

la yeker..kiranya bilik chill la ek tool box..hehehe....tool box kena penuh la...hehe...br best... :)

Amalina Ali said...

Nana punya pakai bekas kontena emak je. beli kuih banyak sangat time raya ritukan. Ha, skrg dah jadi recycle utk letak barang2 Nana. HAHA

shizansyafik said...

sama je.. berterabur.. haha

bintanghati said...

hehehe.. ni nk ckp lak..
cik mah ratu DIY..kikikikikikiki

cik mah said...

nana:ooo yeker...okaylah tu..xpayah boleh....le r asing2 kan mana perlu kan....

shizan:hahaha...tu la..itupun kejap je bertahan tu rasenyer...xsampai seminggu bersepah blik..

cik bin:hehhehe...klaka la cik bin...ade 2 dah gelaran cik mah dapat dari cik bin... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...