Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 15 October 2012

Bride & groom...

selamat pagi semua...wahh...sejuknyer hari ni...ujan di k.l....rase malas tol nk p keje...hehehe....akhirnya..smpai lmbat kerana hujan...hahahha...xpe2..bos xde kat opis..hahahha..suka2 je....

okay...nk kongsi cerita ngan cantik2 manis kali ni....semalam hari yg sngt2 bz wat cik mah n en tunang....bermula jam 11 pagi kitaorang dah start mencari itu ini...

bermula di jalan TAR...ingatkan en tunang nk cari paper bag untuk bg dekat belah cik mah nnti...ade jumpa..okay tapi harga RM9.90 yg paper beg sederhana besar tu..yg ade lekat2 kat depan..maaf..lupa nk amik gmbar...hehhe...en tunang nk yg bsar...terkejut juga..bnyk rupanya die nk bg kat belah cik mah...alasannya..ala...xbnyak pun...dalam 50 je kan...hehhee...sbbnya nnti di belah en tunang hanya wat majlis kesyukuran je...so...xde bg doorgift pada tetamu...just doorgift atau lebih tepat buah tngan untuk family2 cik mah...luperlah dah citer ke blm...cik mah ada beli mug yg bunga2 tu kat romantika wangsa walk...RM2...so en tunang beli 50 biji....


inilah die mug2 tu....cantik2 tau...suka sngt...tiba2 teringat nk chow kitlah tempat beli box doorgift cik mah....mungkin le dapat murah n cantik2 kot...sbb le tawar menawr sikit..so...kami decide nk p sana...sebelum tu nk singgah nagoya jap...sbb nk cari kain nk wat bunga untuk bekas hantaran en tunang...

eh nagoya dah pindahlah yg sebelah kedai bunga riben tu....rupanya pindah xjauh dari situ..nasib jumpa..dapatlah beli kain bunga2 n plain..ingat nk cari polkadot skali..tp warna yg nk xde pulak...warna ape cik mah beli????tu kn tunggu dulu ek...xsempat nk amik gmbar...t dah start progress cik mah kongsi2 lagi ek...


 Tgok tajuk semula...bride & groom....inilah die..semasa kami sedang sibuk2 mencari paper bag untuk en tunang di kedai kawin2 di chow kit tu..tp ni kedai sebelah tau...bukan kedai cik mah beli box tu...tb2 jumpa yg sangt comel ini...adoihai...terus jatuh cinta...



tgok2..ade bride n groom yg hensem lagi comel..ala...gmbar bride xnmpak pulak..heheh..xpe2..t akan di ambil untuk tatapan cantik manis...

ada saiz kecil n sederhana...tp semalam xde stok...ade yg kecil je bnyak..so en tunang amik 10 pake tau...1 paket ade 12 beg kecil tu...n en tunang amik jugak kotak untuk letak gula2 tu...atas hasutan cik mah..hahahhaha...cik mah suka sangt,..comel btul...sebab mmg pernah teringin nk mcm ni...cumanya xjumpe sebelum ni...tgok kat online pun mahal..so...bile dah jumpe mestilah amik...yg sederhana tu...hari selas ni baru ade stok n le amik...horay....

bnyak tau en tunang borong...itu yg hijau2 tu untuk letak telur..kami cari yg bukan jenis cucuk2 tu...try cari yg mcm gntung2...tp xberkenan sangt...ade yg baru tau cantik manis..versi rama2...comel...rasenya RM45 untuk 50 batang...serius mmg cntik....tp bsar sikitlah....so...belek2 punya belek..jumpa mcm raga comel ni n siap ade penutup atas tu..ala ala2 kain net tu...so...en tunang okay je...kami pun amik..warna xbnyak dah..nasib warna hijau ade...

konon2 amik hijau sbb nk tema hijau di pihak en tunang...tapi rasenya itu hnyalah angan2...hahahha...butik tu rasenya xjumpa lg bj songket hijau untuk lelaki..heheh...ade lagi tau yg kami beli..yg bawah raga comel tu....tu sapu tagn n sudu garfu...of courselah hijau..itupun last stok..dapat murah sngtlah dari aunty ni...raga itupun murah...

sibuk2 cari brang en tunang...cik mah sempat lagi pk kan untuk cik mah punya doorgift nikah..oh ya...cik mah beli potpuri dekat aunty ni..RM25...serius bsar tol kot untuk letak dlm 50 bekas ni...hehheh...apa lagi...sepantas kilat en tunang kata nk jugalah mcm ade lebih je..hehhe...mmg akan lebih melampau pun...so..amik yg beg bunjut2  kain organza tu warna hijau...untuk letakkan potpuri juga...hehhehe...beg bunjut organza tu baru 16sen je satu tau...hehhe...cik mah beli juga riben polkadot pink n purple...horay2....

xsabar nk DIY paper beg nikah..hahhaha...

berehat sebentar makan tgh hari n lepak2 umah pak su aka rumah nk kenduri cik mah nnti..hehhehe...paksu dah cat bilik tau...horay2....cantik...

teruskan perjalan ke NSK selayang..en tunang nk borong coklat2 gula2 n air kotak...

best btol....main amik je gula2 n coklat yg berkenan...+ cik mah jumpa coklat yg sngt comel untuk candy buffet nnti...apa lg mestilah amik...serius bnyak giler kami amik...untuk en tunang + cik mah + candy buffet...

120 kotak doorgift  kanak2 belah en tunang+ 200 kotak doorgift belah cik mah + candy buffet
=RM212.00

bg cik mah mmg murah...sbb terlampau bnyak kot...hahhaha....

tb2 terpikir..baiknyalah en tunang nk bg kat kanak2 ni...t cik mah update ape yg kami beli ek...

en tunang beli juga air kotak milo yg sngt comel itu untuk kanak2...bestnyer kanak2 dapat mcm2 dari rn tunang...hahha...

sebelum balik tu sempat lagi p kedai2 kawin kat2 kawasan NSK tu...sempat lagi pulak jumpa box ni...cik mah amik sbb nk bg untuk family en tunang nnti..nk letak mug  lain2 lagi dalam t...before ni mahal..dah berapa kali usha..RM9.80 untuk 10...tapi semlam..baru...RM5.80....horay2..murah...terus beli...


penat btul semlam...smpai ke malam...bila kemas kereta..adoi...xmuatlah..penuh tol bonet ni...kete dah macam stor...so...nk xnk..malam tu juga p umah my BFF nk tumpang barang,,huhuhu.maaf menggangu..TQ MY BFF & husbandnya  :)

so..cadangnya minggu ni nk siapkan doorgift en tunang..sbb minggu raya haji nk blik kg en tunang uruskan tentang hal2 disana...

TQ

CIK MAH



16 00 sudi berkongsi cerita:

orked violet said...

eh! murah ek! Sya suke kotak dr paperbag.kire LAen sket LA kan..ps2 surprise sket sbb xteros nmpk isi daLam

tp yg Last skaLi tu mmg cantik! berbaLOI!!!

bintanghati said...

hamboi cik mahh...
soping brg kawen .. meriahnya weken
cik mah ... kite x bli sgt benda2 ni..
sume mak yg wat n cari segala bgi beg n gift ni.. heheee..
sbb mak kite mmg taum kite ni mcm x kisah..

cik mah said...

orked:aaa..tu lah murah btul...rugi rase xbeli..memandang xde..teruslah beli..xpyh cari2 lg lain kali...tq2....


cik bin:aaa mmg meriah btul..mcm2 beli..sebonet penuh...smpai ke tempat duduk skali...hahahha...ooo..cik mah semua wat sendiri..hehhe

Amalina Ali said...

Wahhh... bersoping sakan ye dia. :)

cik mah said...

mmg sangt sakan..hahahha...seronok sngt..setel beberapa perkara... :)

aizu's life said...

wah, besttt.. kite nk 1 tau nnt cik mah.. heeeeee
*teringat zaman2 preparation nk kawen aritu.. penat but indah!

cik mah said...

btul2 penat tapi indah + enjoy kan...boleh2..kn dtg kenduri cik mah lah.. :)

Zila Zainal said...

eh cumelnya yang gambar tux tu :)

cik mah said...

tu la zila...mmg suka pun...comelkan gmbar tu... :)

shizansyafik said...

banyak yang diborongnya tuh.. hehehe.. nnti share pic tau

cik mah said...

okay...t cik mah share kan ek gmbar2...

eddany said...

all d best dear

cik mah said...

@eddany

Tq dear... :)

Ayu'shaza Amir said...

sama sama syg..^^

Alyn said...

Hi cik mah, salam kenal :) Alyn here.

Berapa paperbag / box tuxedo groom tu cantik nyaaaa :D

cik mah said...

hi alyn..paperbag tu..klau xsilap 70sen..beli bnyak le dapat lg murah...n box pun around tu juga...xingt sngt..sbb beli bnyak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...