Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 6 September 2012

memaniskan majlis kawin....

salam manis cantik-cantik manis....hehehe..entry pnjng sikit tau..rajin menulis hari ni......selalu tajuk entry pendek je...kali ni nk kasi pnjng sikit...sbbnya dah beberapa hari wat reseach tau...so hari ni mesti nk memaniskan majlis kawin juga...

mana x nya,...nk ikut trend sekarangkan...semua nk kn ada...tp kn tgok bdget dulu tau..jgn sampai melebehi bdget...buat mane yg termampu je..kali ini...edisi memaniskan majlis adalah sesuatu yg pasti menjadi tumpuan ramai kanak2 ribena...xkurang juga yg dewasa2 tu.hehehe....cik mah dah mula plan serba sedikit untuk memaniskan majlis kawin cik mah...rancangnya hanya ingin wat kecil kecilan je...bdget xbsar pun....so try mencari sumber2 yg sngt memberi inspirasi...lama dah like fanpage SUGARTOWN ni....

ANTARA PAKEJDARI SUGARTOWN...
Cik mah amik dari blog mereka...

CANDY BUFFET PACKAGE

Package A- 50-70 pax : RM180 (~RM2.60/pax)
- 20 premium homemade cupcakes/100pcs apam polka dot
- marshmallows (500g)
- choki2 (50pcs)
- ice cream biscuits (500g)
- 30 lollipops
- chewy candies (500g)
-jelly bean (500g)
- jelly (20pcs)
-artificial flower deco/customized placecard and one signage
selanjutnya silalah ke blog n contact mereka ye..
Email to orkid88@gmail.com for booking :)


dari melihat hasil kerja merekalah cik mah tertarik untuk memaniskan majlis kawin cik mah....meh tgok antara hasil kerja mereka yg menjadi inspirasi cik mah....


 buah-buahan campur pun boleh dijadikan salah satu menu utama untuk memaniskan majlis kawin kan....lidi n pilih dalam 2 atau 3 jenis buah n cucuk kan...dah siap...comel2 juga jadinya...berapa bnyak tu bergantunglah pada bdget korang ye...cik mah ingat nnti nk wat dalam 100 ke 150 je kot..tgok mcm ne..tp ni antara menjadi pilihan...

cantik manis tgoklah...sangt kemas dan teraturkan hasil kerja dari sugartown..nmpak sngt2 menarik n menaikan selera btol....selain itu juga...bertambah2 sedaplah jadinya nnti klau ade buah-buhan campur tu dimakan dengan coklat kan..coklat mmg sngt sedap ye...xle dinafikan..hahhaa....coklat fountain namanya...cik mah xsurvey la...nk sewa dari mana..mls nk beli rasenya..sewa je lah kan...hehhe...


 next plak..ade cik mah baca tip dari SUGAR TOWN adalah..untuk deko meja candy buffet ni..kelah gn balang2 yg transparent gtu..ini kerana nk mempelbagaikan warna n senng nnti tetamu n kanak-kanak nk wat pilihan kan....pastinya warna -warni menjadi tarikan...



bolehkan pelbagaikan juga bentuk2 balang yg akan digunakan...pasti akan lebih menarikkan..ada pnjng...bulat empat segi..hehhe...then boleh pelbagaikan juga manisannya...xsemestinya gula-gula je k...letak skali coklat...hahaha...coklat lagi..


 untuk yang ni plak...semestinya kn ada lapik meja kan...hiasan lain diatas meja...tp cik mah sarankan jangan terlalu bnyak...mcm yg SUGARTOWN wat ni  mmg sgt cantik..just nice je kan..kemas teratur n sweet sngt..adoihai..jatuh cinta...


ni apa yg cntik manis nmpak???semestinyalah ada dekorasi untuk candy buffet ni...SUGARTOWN mmg expert la bab2 deko ni...yg cik mah usha2 kat FB tu...serius mmg cntiklah....ni yang warna pink2...ade tag skali untuk nama gula-gula atau coklat..pasti menarikkan...cntik bila kita tgok dalm gmbar ni kan...xla kosong je balang tu...hehhe....


"PERANCANGAN CIK MAH"

Berinspirasikan dari SUGARTOWN....cik mah dah senaraikan beberapa keperluan untuk candy buffet cik mah nnti..iaitu sebagai memaniskan majlis kawin cik mah..hehhehe

Progress pertama

DONE!!

dah beli pun...sila bca disini....

cik mah beli 3 jenis yg panjang...xkan nk beli semu bntuk panjang2 je kan..klaka plak jadinya...so..harap2 t masa jalan2 akan jumpe lagi...cik mah nk yg pastik tau...selamat...sape tau kat ne ade jual...nk yg bulat pulak ke...

Progress kedua

 IN PROGRESS!!


 cik mah nk cari lapik meja...xmo yg plainlah...nk yang polkadot...warna???of course la biru...hehehhe...tema majlis tu...comel pulak tgok yg polkadot...saiz meja xberapa konferm lagi...klau nk selamat beli empat segi kan...sebbnya...meja ni plaing sesuaikan untuk candy bufffet...bulat pun okay juga mcm kat bawah ni.....

corak pun ok gakkan...semuanya hijau...pelik pulak t kalau semua gula2 n coklat biru..hahhaha...xpe2...xla fanatic biru sngt smpai ke gula-gula...then ingt nk letak yg kain putih tu juga...

so saiz ni xfinalise..akan di pikirkan nnti...setakat ni mmg ade meja panjang ni...pak lang cik mah punyer..hehhee...

Progress ketiga

LAMBAT LAGI..!!





 okay...bila disini plak..adalah berkenaan dangan deko ye..yg semestinya cik mah akan wat adalah menamakan gula-gula itu nnti....hhehe...

yang bawah skali tu antara yg cik mah suka..comel plak gntung2 kan...simple kan...tp kn yg ade tempat pegang kat ataslah..untuk balang mcm cik mah beli tu...cik mah ingat nk deko mcm yg gmbar kedua...yg ade tulis candy sticks tu...comelnyer...mudah je kan nk wat...cuma nk wat tu belum lagi...bhan2 rasenyer xperlu dah cari..riben n kertas melambak kat rumah..cuma nk design tag tu je..tu pun ade dah dlm fikiran yg suka berangan ni..hehheh...




Progress keempat


IN PROGRESS...

then tgok yg SUGARTOWN wat ade letak frame gmbar atau pun ayat2 cinta..hehhe...menarik tu...so myb cik mah akan mencilok je bunga mama cik mah untuk deko meja candy buffet ni n cari 1 lagi frame...hehhe...warna bunga cik mah xberapa kisah..xkan lah biru kan..pelik plak semua biru..hahhaa...

untuk bekas mengisi coklat n sebgainya tu...cik mah akan letak piring kertas atau pun cawan kertas je....yg ade deko comel2 kat pinggan n cawan tu sendiri...saiz sederhana..ok x??? 

selain itu juga....cik mah sempat juga cari ayat2 nk letak kat frame nnti...klau xjadi letak gmbar..so akn letak ayat2....minat sekarang adalah pada ayat2 je..hehehhe..sbbnya nnti kat meja guestbook nk letak gmbar dah..hehehe...meh tgok beberapa gmbar yg cik mah dah kumpul..tq pada google ye...





so...inilah antaranya....ni semua in progress tau..heheh...konon2 rajin sangt cik mah ni....mana pilihan cik mah kn tunggulah...

Progress kelima

BEBERAPA HARI SEBELUM MAJLIS..!!

Menu wajib dalah....coklat fountain n buah-buahan campur..
gmbar2 semua dari SUGARTOWN...sape2 berminat silalah mencari mereka ye di FB...


 Menu kedua adalah seperti dalam gmbar SUGARTOWN adalah...sarapan pagi cik mah..hahhaa...choki choki....yg ketiga plak biskut yg manis kat atas tu...xtaulah nama apa...tp suka biskut ni...

 ni plak yg keempat..permintaan kawan-kawan cik mah..nk marsmallow ye...br nest makan ngan coklat t...



then last skali akan ada biskut panjang2 ni...anak buah cik mah suka ni masa die kecil2 la....
bila tgok2 eh dah ada 5 jenis dah...okey lah tu..bdget pun xbsar mana pun...n akan tmbah beberapa jenis gula lagi....gula-gula n coklat yg cik mah suka makan masa zaman kanak-kanak...cewah...ade ke lagi...ade lah...dah p tgok hari tu...

ade cadangn x nnti cik mah nk p borong barang ni kat mane??yg tau pun kat NSK Selayang je??ke kat mana lg???
okey....progress2 sudah ditulis n dirancangkan...terima kasih pada SUGARTOWN mmberikan inspirasi...


TAMAT PROGRESS..


oh ye...selain itu..cik mah just nk kongsi2 je...
selain candy buffet ni..bolehlah juga wat yg lain...contohnya...kuih-muih punya section menggantikan candy...xpun peanut ke....mesti seronok n tetamu berborak2 lame kan..hehhe...

meh tgok gmbar yg cik mah jumpe...


menyelerakan...kuih muih tradisional kan....tempat atau bekas kuih pun sngt cntik...mecirikan tradisional..sukanya...rasanya ni buffet kat hotel kot kan...tp apa salahnya klau kita mencuba kan...


1 bnda lagi nk kongsi....untuk candy buffet nnti..semestinyalah kan...kn ade seseorang atau dua orang ke menjaga disitu..yelah..nk membantu kanak2 riabena amik coklat2 n sebagainya...n juga untuk membantu refill segala benda yg dah habis nnti..hehhe...

siapakah orangnya..akan dipilih secara rambng je nnti..hahahha...sape2 pun boleh..untuk tolong tgok2 je pun...hehhe..

panjang dah membebel...semoga semua berjalan lncar...amin2..

TQ

CIK MAH...













24 00 sudi berkongsi cerita:

Zila Zainal said...

okeh! nak buat jugak! :D

cik mah said...

@Zila Zainal


jom2 zila..kt merealisasikan impian..hehhe

Cik Tqah said...

dear.semoga dipermudahkan.. make sure ade org jaga candy buffet tu..tkt nnt tetamu ramai sgt..then habis kotor semua.. siyes... sbb da penah tgk kt mjlis kawen.. kejap je coklat meleleh2 da.. :)

cikCT said...

planning mmg dah ada.

tp tgh duk pikir sape yg n ak manage meja tu.xkan pengantin pulak kan?hihi

nice cik mah! thnx 4 d idea :)

cik mah said...

@Cik Tqah

tq tqah...tq juga atas nasihat...cik mah akan take note....aaakan..t habislah comot kat ctu....tq2...

ciksusu said...

gutlak cik mah ;)
hope ade rezki kte nk buat gak :p
tp mcm ma tak izinkan -.-'

cik mah said...

@ciksusu

tq ciksusu....insyaAllah ade...hehhe..mama cik mah xphm pun...tp die kata boleh je lah..hehehhe....

cik mah said...

@cikCT

aaakan...mmg kn cari seseorang untuk jaga...adik beradik cik mah plak xramai..klau xsennag sikit,...hehhee...ni sedara2 lah kn tolong....

tq cikct... :)

LotsofloveMia said...

Rajinnye cik mah! ...hehe gud Luck!

cik mah said...

@LotsofloveMia

tq mia...harap2 menjadilah yg dirancang...

S.U.R.I.A. said...

suria nk serang sini dulu..xkira...nk konker sensorang!!!

cik mah said...

@S.U.R.I.A.

hahahha....boleh2....suka coklat juga ke???elok juga suria konker situ..le tolong tgok2 skali..hahhaha... :)

Nn said...

gile pjg entry ini. usaha tangga kejayaan ok. gudluck!

cik mah said...

@Nn

hehehhe..terlebih pnjngkan...tq sudi bca...tq2...semoga cik mah berjaya kan...

Cik Saila said...

ada rasa nk bt tp xtau la kesampaian ke tak..huhuhu.. good luck cik mah :))

cik mah said...

@Cik Saila

Ooo yeker...xpe cik saila..plan dulu...hehe...xpyah wat bsar2 pun xpe..ikut bdget kita je kan....tq...

S.U.R.I.A. said...

nk tlg...tpi tlg tgok kn...dan tlg mkn kan.hahhaha.nyum2.....gemuk den!

cik mah said...

@S.U.R.I.A.

hahahha...boleh2....makan smpai kenyang tau,.....lepas tu kn diet la nmpknyer..hehhe

BIE said...

wahh.. menariknya. TQ cik mah sebab sudi share. hehehe..

tak sabar nak tengok cik mah mendeko candy buffet :))

cik mah said...

@BIE

tq bie....seronok tgok t budak2 makan gula2 n coklat kan....sama2....insyaAllah ape2 t cik mah share lg tentang deko plak ek...

ciknurul said...

harus buat jugak! heheee~ budak budak mesti serbuuuu

cik mah said...

@ciknurul

horayy..sama2 kita wat...seronok tgok mereka seronok nnti kan....

ayu'shaza amir said...

dah tau dah bekas tu untuk apa...yeay!!! =D

cik mah said...

@ayu'shaza amir


hehehhe.....tau xpe....t ayulah kn tolong cik mah manage tau.t nk p cari lagi yg bulat ke...... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...