Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 18 September 2012

berkotak-kotak...

selamat pagi lagi..hari2 inilah ucapannyer untuk cantik2 manis diluar sana...alhamdulillah..hari ni hepy lagi..sbbnya..progress bunga telur sngt2 membanggakan...eh2 cewahh....dalam 40 lagi je nk siapkan...en tunang janji dah nk tolong cik mah untuk lekat2 kan manik dekat bunga tu..hehhehe...so....skrng ni siap dah bunga2nya..cumanya yg manik je xlekat lagi..xpe2..tu insyaALLAH akan disempatkan juga sebelum hujung bulan ni....selalunya hujung minggu baru sempat buat..tp sekarng ni dah terbalik tau...hujung minggu kali ni dah dipenuhi ngan aktiviti lain...so kn mengerah tenaga juga nk wat masa blik keje...smbil tgok berita sambil wat bunga telur....hahaha....

okey..itu progress wat masa ni ek...bunga telur punya cerita kita tutp dulu..ini cerita tentang berkotak-kotak....daripada entry ini dan ini....terima kasih pada semua b2b n ex b2b yg sngt2 membantu cik mah....mmg sebelum ni ade terpikir juga nk gn jar je...tapi ramai pulak yg menetang..inilah itulah...malasnyer nk dengar..adoihai...last2..cik mah n en tunang decide je sendiri..bialah nk kata apa pun..kami berdua yg mengeluarkan duitnya..so ikut kamilah..hahahha...dalam hati kecewa sbbnya...ramai yg komen je lebih..bg bntuan n pendapat x pulak...xpelah...xpayah pk sngt kan..then kami dah pilih....dengan nekad yang minggu lepas kn juga cari paper beg atau kotak-kotak untuk isi doorgift yg xberapa nk jelas lgi....hahhaha....mula-mula ingat nk p dekat semua house..sbbnya dah survey dah pun..harga ini bdget...tb2 teringat plak kedai yg dekat chow kit tu...ooo...terus ckp kat en tunang nk p ctu dulu...bila g ctu..terus sangkut...pilih2 n beli..inilah terjadinya berkotak2 tu...hahahha...nk tgok x???

 sebelum dikotak kotakkan...jadinya dipanggil berplastik2...jenuh juga nk mengangkat...dah lah park kereta jauh..xsangka plak nk beli kat kedai tu..hahaha....
kesian btol pada en tunang...gagah perkasa btol le angkat dua2 tu...cik mah tolong jugalah..tp kejap je..sakit dah tgn...hehehe...

ini plak hasil yg telah dikotakkan tau...kami pilih dua warna...ingt nk amik yg warna mcm kuning @ gold tu...tp mcm pucat plak..xjadilah..then en tunang pilih warna mcm hijau kelabu tu...ade bnyak design sebnarnya..lupa plak nk snap..excuted sngt pilih2..hehhe...ini pilihan cik mah...




xterlalu bsar n x terlalu kecik sngt..insyaALLAH muat untuk doorgift yg konon2 dirancang tu..hahha...then cik mah pilih yg ini sbbnya tapak atau base nya kukuh n xla senang nk terkoyak...kalau paper beg pun ade design mcm ni..cumanya cik mah xberapa gemar...sbb kekukuhannya xberapa la..yg ni pun klau nk bg kukuh lagi just selotape je yg bawah tu kan...

bercerita tentang harga plak ye....mula2 pekerja kedai tnya nk berapa bnyak...cik mah ckp nk 800 la...okay..klau 800 kotak..die boleh bagi 1 40sen..okey...ini dikira bgus...sbbnya still bawah 50sen..hahha...kedekut cik mah ni...hehhe...then kira2 total...RM320...

then mereka tnya nk amik hari ni ke...???cik mah cepat2 cakap iye..hehhe...mana xnya..dengar murah n still in bdget...heheh...lepas tu mereka bg diskaun lagi RM20...

harga 1 kotak jatuh pada...

RM 0.375 je...

syukur,..suka sngt2...p cari bank n terus byar...sukanya...

so...

bdget untuk barang2 dalam kotak tu untuk 1 kotak ade berbaki 

RM 0.625 lagi...

agak2 nk beli apalah dengan nilai ini ye...ade ke???

insyaAllah ade kan..akan diusahakan...

selain kotak ini je..cik mah ade terpikir nk letak tq tag pada kotak ni...xtau nk DIY ke atau nk tempah je...itu semua masih dalam perancangan lagi...bergantung pada masa....hehe...tp mesti ade sesuatu juga...

Perkara yg lebih menggembirakan beberapa minggu lepas adalah My BFF & husband tersyangnya nk sponsor sesuatu untuk doorgift dlm kotak tu....super duper hepy...seronok sngt...1000???xbnyak ek...berapa kali juga cik mah tnyer MY BFF tu...katanya dulu dia kawin lagi bnyak...hahhahaha....so apakah tu...rahsia dululah...tq pada my BFF & Husbandnya...walaupun lambat lagi..tp terima kasih juga...hehehhe


ini kisah yg sekotak je...haha...sempat lg nk selit2 citer p jalan2...





yeah...dah lame xmakan big apple...paling suka yg alien tu..berebut2 ngan en tunang..last2 en tunang mengalah juga...mula2 nk beli yg ade  dalam sekotak..last2 tgok yg ni..eh mcm best je..try la yg ni...en tunang ckp yg ni lagi sedap dari yg bsar..yeke???mcm same je..hahahha.....



then tunggu my BFF datang ke festival city ni...tb2 die ajak cari chatime...BFF cik mah ni mmg suka sangt ngan cool blog n biler ade chatime ni..mestilah kn cuba...terima kasih ayu sbb belanja...cik mah pilih choclate strawbery...mulanya xmo..sbb ade strawbery..cik mah bukan pengemar strwberry..last2 disbbkan ade coklat..amik je...sedap...suka juga..habis cik mah minum sorang..serius sedap...

untuk en tunang..cik mah pilihkan laici...masam sikit katanya n ade bubble yg sngt bnyk...ni air ke bubble2 je ni en tunang pelik..hahhaha...sbbnya cool blog pun die xpernah rase..hehhee...xpe2..t kita layan cool blog plak ek...

seronok sngt sbb dah dapat settlekan hal2 berkenaan doorgift ni...tinggal TQ TAG je masih dalm perancangan....sape2 ade cdngan n nasihat untuk cik mah...silalah..cik mah suka..   :)


TQ 

CIK MAH

12 00 sudi berkongsi cerita:

Cik Saila said...

imah,kotak awk sama la mcm saya..tp saya kurang confident lak,rasanya sama kot..nnt saya check..hehehe.. tp saya beli utk fmly En Gaban (VIP) je..saya pun beli dekat chow kit jgk..sama laaa :D

cik mah said...

@Cik Saila

cik saila..bukan imah lah..cik mah...heheh....ye ek sama...hehhe....oklah ni..cik mah suka kotak ni..ade gak 2 3 design...tp ini pilihan kami....cntik...

Nn said...

kotak tu cantik. murah dan besar.

cik mah said...

@Nn

btul2...suka...le letak mcm2..hehehe

Munnafendy said...

hehe goodluck cikmah :)

ape nak letak dlm kotak tu nanti?

cik mah said...

@Munnafendy

tq munn...ingt nk letak kek gulung...xpun buah n air kotak..okey kaot kan???

blog usang said...

semoga perancangan menuju mahligai bahagia dirahmati Allah SWT selalu....

aamin....

cik mah said...

@blog usang

terima kasih... :)

BIE said...

wahh.. comelnya kota tu cik mah.. cik bie pun aim kotak yang sama untuk beri masa merenjis.. :))

cik mah said...

@BIE

Btol la...cntik kan kotak ni....bie carilah kat chow kit murahla....

adibahrisha said...

yg ni kukuh dear. sebb waktu i tunang i guna kotak ni utk door gift. i letak gelas n candy dlm dia.

boleh refer link ni : http://adibahrisha.blogspot.com/2012/07/first-step-selepas-menjadi-tunang-orang.html

cik mah said...

@adibahrisha


Ooooo yeker...tq tau.....sekrng jg nk refer...tq2....first time tgok dah berkenan ngan kotak ni....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...